''Bahçeli'nin lehine çekilirlerse şaşırmayacağım''

''Bahçeli'nin lehine çekilirlerse şaşırmayacağım''

MHP'de olağanüstü kongreyi toplamak için yetki verilen heyetin Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan çarpıcı sözler...

Çağrı Heyeti'nin topladığı 19 Haziran'daki kongrede, olağanüstü kongreyi toplamak üzere yetki verilen heyetin Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Sayın Meral Akşener dışındaki bazı adaylar, Bahçeli lehine yarıştan çekilirlerse şaşırmayacağım" dedi.

Dervişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlardaki beyanlara bakarak, kimin kime karşı olduğunu anlamakta zorluk çektiğini belirtti. Dervişoğlu, "muhalefetin muhalifleri" diye tanımladığı Sinan Oğan ve Koray Aydın’ı eleştirdi.

Oğan ve Aydın’ın, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mi yoksa genel başkan adaylarından Meral Akşener’e mi muhalefet ettiklerinin bir türlü anlaşılamadığını" savunan Dervişoğlu, her iki ismin Akşener'in statüsünü aşındırmaya gayret sarf ettiğini öne sürdü. Dervişoğlu, "Muhalefetin muhalifleri, netice alamayacakları alanlarda gereksiz mesai harcıyor" dedi.

- "Neyi kabullenemiyorlar anlayabilmiş değilim"

Kongre sonrası yapılan açıklamaları yadırgadığını ve anlamlandıramadığını belirten Dervişoğlu, şöyle devam etti:

"Genel başkan adaylarımızın tepkisini çözemedim. Keyfi teşkilat kapatmalara, ihraçlara, kongre sürecini etkileyen tedbirli sevklere ve delege iradesi ile olağanüstü kongre toplama taleplerinin yerine getirilmemesinin engellenmesine karşı olmadıklarına göre neyi kabullenemiyorlar, anlayabilmiş değilim."

"Kaybedeceğini bilenlerin yanında kazanamayacaklarını görenlerin de olduğunu ve bunu hazmedemeyenlerin farklı ittifak arayışları içine girmelerinin kendileri açısından sürpriz sayılmayacağını" vurgulayan Dervişoğlu, "Sayın Meral Akşener dışındaki bazı adaylar, Bahçeli lehine yarıştan çekilirlerse şaşırmayacağım" ifadesini kullandı.

Dervişoğlu, eleştirilerden rahatsızlık duymadığına, bunun siyasetin doğasında olduğuna işaret ederek, kendisinin "dava adamlığı mesabesinden taraftarlığa indirgenmesi yönündeki algı operasyonuna asla izin vermeyeceğini" bildirdi.

Genel Merkezi, "ülkücü Türk milliyetçilerinin iradesine saygı göstermeye davet eden" Müsavat Dervişoğlu, sürecin Türkiye'nin demokrasi tarihine altın harflerle kazınacağını ve yol gösterici bir mahiyet taşıyacağını kaydetti.

AA

text-ad
CHP'li bir belediye başkanı daha gözaltına alındı! CHP'li bir belediye başkanı daha gözaltına alındı! Beşiktaş kendi evinde zor kazandı, taraftar isyan bayrağını açtı! Beşiktaş kendi evinde zor kazandı, taraftar isyan bayrağını açtı! Ünlü sanatçı ''midem bulanıyor'' deyip, resti çekti: ''Siyasete giriyorum!'' Ünlü sanatçı ''midem bulanıyor'' deyip, resti çekti: ''Siyasete giriyorum!'' Ekranların güzel oyuncusu yeni projesi öncesi enerji toplama tatilinde... Ekranların güzel oyuncusu yeni projesi öncesi enerji toplama tatilinde... Simge Sağın'dan ''ben keşfettim Mauro Icardi patlattı'' sözlerine çok sert yanıt Simge Sağın'dan ''ben keşfettim Mauro Icardi patlattı'' sözlerine çok sert yanıt Erdoğan'ın AK Parti'ye katılan belediye başkanına yaptığı uyarı olay oldu Erdoğan'ın AK Parti'ye katılan belediye başkanına yaptığı uyarı olay oldu CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Özlem Çerçioğlu'na bir tepki istifası daha CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Özlem Çerçioğlu'na bir tepki istifası daha Kuzey Marmara Otoyolu gişelerinde feci kaza: 1 kişi öldü! Kuzey Marmara Otoyolu gişelerinde feci kaza: 1 kişi öldü! Aydın'da Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye geçmesinin ardından ''topuklu'' eylem Aydın'da Özlem Çerçioğlu AK Parti'ye geçmesinin ardından ''topuklu'' eylem CHP'li bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katılıyor! CHP'li bir belediye başkanı daha AK Parti'ye katılıyor!
''Altın Gelin'' lakaplı sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren boşanıyor! ''Altın Gelin'' lakaplı sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren boşanıyor! Piyasaların 2025 yılı sonu Dolar/TL beklentisi belli oldu Piyasaların 2025 yılı sonu Dolar/TL beklentisi belli oldu Güzel oyuncunun pozlarını gören ''manken misin yoksa oyuncu mu'' diye sordu! Güzel oyuncunun pozlarını gören ''manken misin yoksa oyuncu mu'' diye sordu! Türkiye'nin bir sektör devi daha iflasını açıkladı Türkiye'nin bir sektör devi daha iflasını açıkladı Uzak Şehir'in güzeli Terminatör çıktı: Meğer milli vücut geliştirmeciymiş! Uzak Şehir'in güzeli Terminatör çıktı: Meğer milli vücut geliştirmeciymiş! İşte Türkiye'nin gizli cenneti: Pammukkale'nin bembeyaz traverterlerinin yemyeşil kopyası! İşte Türkiye'nin gizli cenneti: Pammukkale'nin bembeyaz traverterlerinin yemyeşil kopyası! Afra Saraçoğlu'nun oyunculuğu Brezilya'da derslere girdi! Afra Saraçoğlu'nun oyunculuğu Brezilya'da derslere girdi! Sucuktan peynire, baldan zeytinyağına... Onlarca marka tek tek ifşa edildi! Sucuktan peynire, baldan zeytinyağına... Onlarca marka tek tek ifşa edildi! Diyanet'in cuma hutbesinde kız çocukları ile ilgili skandal ifadeler Diyanet'in cuma hutbesinde kız çocukları ile ilgili skandal ifadeler Direksiyon başındaki ''canavar'' tartıştığı sürücüye kılıçla saldırdı! Direksiyon başındaki ''canavar'' tartıştığı sürücüye kılıçla saldırdı!