''Parayla Türk Vatandaşlığı''nda büyük vurgun!

''Parayla Türk Vatandaşlığı''nda büyük vurgun!
Güncelleme:

Gayrimenkul alımı yoluyla Türk Vatandaşlığı tartışmalarını büyütecek ayrıntı. Esenyurt'ta bir emlakçı, gayrimenkul piyasasında ekspertiz, emlakçı ve memurlar arasında döndüğünü iddia ettiği rüşvet çarkını anlattı.

Yabancı uyruklular hatta özellikle Suriyeli, Pakistanlı ve Afganistanlı mülteciler Türk vatandaşlığı alabilmek için 400 bin dolara gayrimenkul alıyor. İddilara göre bu satış sürecinde büyük bir rüşvet çarkı dönüyor. 

Halk TV'ye konuşan Esenyurt'taki bir emlakçı, T.C. vatandaşlığı konusunda büyük bir rüşvet çarkının döndüğünü iddia ederek kritik açıklamalar yaptı. Habere göre mültecilerin en yoğun şekilde yaşadığı Esenyurt'taki emlakçı, ekspertizi, tapu dairesi çalışanlarını, emlakçıyı da içine alan rüşvet sarmalının işleyişini anlattı.

 Yaklaşık 10 yıldır emlak ofislerinde çalışan Z.O., Esenyurt'un uzun bir süredir emlakçılar için çok iyi bir kazanç kapısı olduğunu söyleyerek,  "Göçmenler bize ekmek kapısı oldu. Hele bir de daire satın alarak vatandaşlık almak isteyen müşteriler olunca bu iş tadından yenmiyor. Gerçi daha önceden 250 bin doları olanlar vatandaşlık alabiliyordu. Şimdi ise 400 bin doları olanlar alabiliyor. Bu durum işimizi biraz düşürdü. Ama yine çok şükür iyi iş yapıyoruz” diyor.

"EKSPERTİZE 600 BİN ÖDEME"

Emlakçı Z.O. rüşvet pazarlığını ise şöyle anlatıyor, “O durum şöyle. Aslında rüşvet denilebilir mi bilmiyorum. Şimdi Suriyeli birisi geliyor. Vatandaşlık almak için bir daire baktığını söylüyor. Ona daireler gösteriyoruz. Daire diyelim 3 milyon. Bu aşamada ekspertiz devreye giriyor. Dairenin değerini 400 bin dolar olarak gösteriyor. Bu yaklaşık 7 milyona denk geliyor. Dairenin fiyatını yüksek gösteren ekspertize 500 bazen 600 bin ödeme yapıyor alıcı. Tapu dairesinde çalışan görevliye bazen 100 bin-200 bin ödeme yapılıyor. Emlakçıya yüzde 25 ödeme yapılıyor. Emlak ofisindeki yabancı dil bilen tercümanlara ödeme yapılıyor. Bu ödemeler dolar olarak yapılıyor. Ancak ödeme miktarları bazen daha az bazen daha çok yapılabiliyor. Bu işten herkes karlı çıkıyor. Göçmen 400 bin dolar ödemeden gayrimenkulü alıyor. Vatandaşlığa başvuruyor. Tabi vatandaşlık işlerinde de bazı tezgahlar dönüyor. Ama onu pek bilmiyorum” diye anlatıyor.

"MAFYATİK İLİŞKİLERİ VAR"

Halk TV'ye konuşan diğer bir emlakçı C.A. ise yabancı uyruklu vatandaşların 400 bin dolar değerinde bir gayrimenkul alma sürecini şu sözlerle anlatıyor:

"Gerçek ve satış değeri 2 ya da 3 milyon olan bir daire ekspertiz tarafından 400 bin dolar olarak gösteriliyor. Bu süreçte emlakçı, tapuda çalışanlar ve bu süreçte yer alan herkes para yiyor. Payın büyük kısmını tabi ki ekspertiz yiyor çünkü riskli bir şey yapıyor. Evi alan şahıs bu kadar usulsüzlüğü hiç sesini çıkarmıyor. Nedeni şu; bazen ‘evi alayım da geri boş’ diyor. Ancak esas önemli neden bu değil. Vatandaşlık almak isteyenlerin çoğunun mafyatik ilişkileri bulunuyor. Kara paralarını Türkiye’de aklıyorlar. Aslında ev umurlarında değil. Ayrıca bu vurgun düzeni sadece daire satışında değil, yabancıların oturum alma sürecinde de dönüyor. Yıkık dökük daireler yani değeri 75 bin dolar etmeyecek daireler o fiyatta gösteriliyor ve böylelikle oturum izni veriliyor. Yine bu süreçte birilerinin cebi dolduruluyor."

HalkTv

text-ad
Minguizzi cinayetinde cinayet gününe ait skandal görüntüler ortaya çıktı Minguizzi cinayetinde cinayet gününe ait skandal görüntüler ortaya çıktı 15 Temmuz'da tepki çeken afiş: ''Milletin adı Türkiye'' 15 Temmuz'da tepki çeken afiş: ''Milletin adı Türkiye'' Türkiye'de binlerce şubesi olan zincir markete ve tatlıcıya FETÖ operasyonu: Kayyum atandı! Türkiye'de binlerce şubesi olan zincir markete ve tatlıcıya FETÖ operasyonu: Kayyum atandı! Samsun'da korkutan deprem Samsun'da korkutan deprem 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silah zoruyla bildiri okuyan Tijen Karaş’ın yeni mesleği şaşırttı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında silah zoruyla bildiri okuyan Tijen Karaş’ın yeni mesleği şaşırttı Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Özel'den canlı yayında dikkat çeken FETÖ ile mücadele eleştirisi Özel'den canlı yayında dikkat çeken FETÖ ile mücadele eleştirisi Cesur sahne şovlarıyla eleştirilerin odağındaki Hadise sessizliğini bozdu Cesur sahne şovlarıyla eleştirilerin odağındaki Hadise sessizliğini bozdu Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa...
AK Partili Egemen Bağış ile cübbeli Ahmet birbirine girdi AK Partili Egemen Bağış ile cübbeli Ahmet birbirine girdi Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada! Kopya gibi kaza bu kez faciayla bitti: 5 kişinin öldüğü facia kamerada! İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi Marmara Denizi'nde bir korkutan deprem daha Marmara Denizi'nde bir korkutan deprem daha Yıldız Tilbe'nin makyajsız hali olay oldu Yıldız Tilbe'nin makyajsız hali olay oldu Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın konakladığı oteldeki izler hala duruyor FETÖ'nün kanlı darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın konakladığı oteldeki izler hala duruyor Trump ''şov'' sürüyor: Rusya'yı tehdit etti, İran'dan sonraki hedefi işaret etti! Trump ''şov'' sürüyor: Rusya'yı tehdit etti, İran'dan sonraki hedefi işaret etti! Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Uğradığı ihaneti itiraf eden güzel oyuncu yeni aşkını ilan etti Uğradığı ihaneti itiraf eden güzel oyuncu yeni aşkını ilan etti