Pamukkale haziran ayına hazırlanıyor

Pamukkale haziran ayına hazırlanıyor
Güncelleme:

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale, koronavirüs sonrasında ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında 19 Mart'tan bu yana ziyaretçi alınmayan Pamukkale, en sakin günlerini yaşıyor.

Geçen yıl yaklaşık 2 milyon 600 bin, 18 Mart'a kadar da 2020'de 112 bin ziyaretçiyi ağırlayan 'Beyaz Cennet' salgın sonrasına hazırlanıyor.

Antik havuz çevresinde restorasyon ile travertenler çevresinde çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Kararmış travertenler üzerine de plan dahilinde su bırakılarak bölgenin daha da beyazlatılması sağlanıyor.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, 19 Mart'tan bu yana bölgede çalışma yürüttüklerini, güney kapısının asfaltlamasına başlayacaklarını, ziyarete açılana kadar bölgedeki çalışmaları tamamlayacaklarını ifade etti.

'Beyazlık oranı artarak devam ediyor'

Bölgede insan yoğunluğunun azalmasının ardından doğada gözle görülür şekilde bir uyanma olduğunu dile getiren Akyol, şöyle konuştu:

"Travertenleri ve şifalı sularının yanı sıra Kleopatra Havuzu, Cehennem Kapısı, Hz. İsa'nın 12 havarisinden Aziz Philippus'un mezarı gibi pek çok tarihi zenginliği barındıran Pamukkale adeta yeniden doğuyor. Antik havuzun duvarlarındaki restorasyonu tamamlayacağız. Gece turizmi meselesini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Pamukkale'nin gece ışıklandırılması sorunu dün itibarıyla halledildi. Pamukkale'de yılın 365 günü planlı programlar dahilinde travertenler üzerine su bırakıyoruz. Pamukkale'deki beyazlık oranı artarak devam ediyor. Bu beyazlama koronavirüs ve ziyaretçilerle alakası olmayan şeyler. Bu süreçte de devam eden su bırakmalardan dolayı insanların daha önceden de girişinin yasak olduğu yerlerde güzel beyazlaşmalar var. İnşallah bu salgının ardından inanıyorum ki haziran başıyla birlikte hareketlenmeler başlayacaktır diye beklenti içerisindeyiz." 
 
 
 

text-ad
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Mehmetçik sayısı 12'ye yükseldi! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Mehmetçik sayısı 12'ye yükseldi! Bakan Şimşek imzaladı; maaş zam oranı resmen belli oldu Bakan Şimşek imzaladı; maaş zam oranı resmen belli oldu Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu Kız kardeşini defalarca bıçaklayıp başını kesmeye çalıştı! Kız kardeşini defalarca bıçaklayıp başını kesmeye çalıştı! Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar! Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar! Irak'ın kuzeyinde şehit düşen 12 evladımızın son anlarına dair görüntüler ortaya çıktı! Irak'ın kuzeyinde şehit düşen 12 evladımızın son anlarına dair görüntüler ortaya çıktı! Şeyma Subaşı Bodrum'da aşka geldi: Dudak dudağa aşk pozu olay oldu Şeyma Subaşı Bodrum'da aşka geldi: Dudak dudağa aşk pozu olay oldu Makas attığını iddia ettiği kadın şoföre kabusu yaşattı! Makas attığını iddia ettiği kadın şoföre kabusu yaşattı!
Darbeye teşebbüsle suçlanıyor: Ayşe Barım davasında 11 ünlü isme zorla getirme kararı Darbeye teşebbüsle suçlanıyor: Ayşe Barım davasında 11 ünlü isme zorla getirme kararı Bu iddia ortalığı karıştırır: ''20 CHP'li milletvekilinin istifası cebinde'' Bu iddia ortalığı karıştırır: ''20 CHP'li milletvekilinin istifası cebinde'' Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Aşiret düğününde gelin ve damada takı değil adeta bir servet takıldı! Aşiret düğününde gelin ve damada takı değil adeta bir servet takıldı! 4 ilde yüzlerce dönüm arsa satışa çıktı! İstanbul da listede 4 ilde yüzlerce dönüm arsa satışa çıktı! İstanbul da listede ''Delilerin Delisi'' Muhammed Yakut'un ölmüyle ilgili çok konuşulacak iddia ''Delilerin Delisi'' Muhammed Yakut'un ölmüyle ilgili çok konuşulacak iddia Yine bir kayıp çocuk vakası: 8 yaşındaki Melih öyle bir yerden çıktı ki... Yine bir kayıp çocuk vakası: 8 yaşındaki Melih öyle bir yerden çıktı ki... Yine bir kadın yine şüpheli ölüm! Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı Yine bir kadın yine şüpheli ölüm! Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi Hikmet Çetinkaya hayatını kaybetti Hikmet Çetinkaya hayatını kaybetti