Önce Diyarbakır şimdi de İstanbul... AVM'ye tekbirli baskın

Önce Diyarbakır şimdi de İstanbul... AVM'ye tekbirli baskın
Güncelleme:

Diyarbakır'da Starbucks ve Burger King'e yapılan tekbirli baskının ardından İstanbul'da bir grup tekbir getirerek Zorlu Center'a girmeye çalıştı.

Diyarbakır'da hamburger ve kahve zinciri şubelerine, "Cenk, cihat, şehadet" sloganlı eylem gündemdeki yerini korurken bu kez de İstanbul'dan benzer görüntüler geldi. Tekbir getiren bir grup Zorlu Center'a girmeye çalıştı.

Diyarbakır Sur'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren bir grup, bir hamburger ve kahve zinciri mağazalarına girerek protesto düzenledi. Grup üyeleri, "Cenk, cihat, şehadet" sloganları atarak renkli boyayla dolu balonları içeriye fırlattı. Mağazada bulunan müşteriler ise panikle kaçıştı. Yaşanan olay ülke gündeminde ilk sıralara yerleşirken, kentteki görüntülere benzer bir hadise bu kez de İstanbul'da yaşandı.

TEKBİR GETİREN GRUP, AVM'YE GİRMEYE ÇALIŞTI

Beşiktaş'ta, tekbir getiren bir grup, Zorlu Holding'e ait büyük bir AVM olan Zorlu Center'a girmeye çalıştı. AVM'nin güvenlik görevlileri, kalabalık gruba engel olmaya çalışırken yaşanan arbede anları ise saniye saniye kameraya yansıdı.

EYLEM YAPAN GRUPTAN AÇIKLAMA

Eylemciler adına açıklama yapan A.Ö. sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

Daha önce Zorlu Holding'i İsrail ile yaptığı ticaretten, İsrail'e elektrik verdiği için yönetim binası önünde uyarmıştık. Zorlu Holding'e Gazze'de soykırım sürerken 'İsrail ile ilişkilerini kes' demiştik. Fakat buna rağmen Gazze'de kardeşlerimiz katledilirken bu AVM'nin sahibi olan Zorlu Holding, İsrail'e elektrik gönderiyor. Bu nedenle herkesi Zorlu Holding'i protesto etmeye çağrıyoruz. Bakın 45 binden fazla kardeşimiz katledildi. Zorlu Holding bu katliamın, bu soykırımın ortaklarından biridir. Zorlu Holding eline Filistinli kardeşlerimizin kanlarını bulamıştır. Bizler bu ülkenin müslümanları olarak İsrail'in yanında olanlara rahat yüzü göstermeyeceğiz.'' 

 Öte yandan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 2023 Ekim ayından beri AVM önünde hareketlilik yaşanıyor. İsrail'le elektrik üretim santrallerindeki ortaklığı nedeniyle Zorlu Holding, Filistin yanlısı gruplar tarafından zaman zaman protesto ediliyor.