Oğuz Alper Öktem ''temizTürkler'' dedi ortalık karıştı

Oğuz Alper Öktem ''temizTürkler'' dedi ortalık karıştı
Güncelleme:

Martı şirketinin kurucusu Oğuz Alper Öktem’in sosyal medyadaki "temizTürkler" paylaşımı sosyal medyayı karıştırdı. Öktem tartışmalar büyüyünce bir de "Temiz Türk" tanımı yaptı.

Martı şirketinin kurucusu ünlü iş insanı Oğuz Alper Öktem’in sosyal medyadan yaptığı "pis Türkler" paylaşımı gece boyunca sosyal medyaya damgasını vurdu.

Öktem paylaşımında “Temiz Türklerin ulaşımını sağlamak için bu işi yapıyoruz. Taksiler Arap müşteri taşımaya devam etsin” paylaşımında bulundu.

Paylaşımında 'Temiz Türkler' ifadesini kullanan Öktem'e tepki gösterenler arasında ünlü akademisyen ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş da var, Demirtaş Öktem'e “Bu nasıl bir gönderi? Pis Türkler Kim? Ülkenin çivisi çıktı” diye tepki gösterdi.

Öktem tartışmalar büyüyünce "Temiz Türkler" paylaşımını kaldırdı ve bu sefer de "Sessiz çoğunluğun yani Temiz Türklerin ulaşımını sağlamak için bu işi yapıyoruz. Taksiler Arap taşımaya devam edebilir." ifadelerini paylaştı.

Oğuz Alper Öktem bu paylaşımının ardından bir paylaşım daha yaparak "Temiz Türkler" tanımlamasını “Temiz Türk: Gündelik hayatta başkasının hakkını yemeyen, kendi haklarına saygı bekleyen, ailesinin refahı için bireysel mücadelesini sürdüren, muasır medeni bir Türkiye arzulayan, savaş gibi zorlu şartlarda memleketini asla terk etmeyecek, vatansever Türk vatandaşı.” diyerek yaptı.