Narin'in köyündeki imam hakkında soruşturma

Narin'in köyündeki imam hakkında soruşturma
Güncelleme:

Diyanet İşleri, minik Narin'in öldürüldüğü Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi camisi imamı hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürüldüğü Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi camisi imamı R. K. ile ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) ile ilgili soruşturma sürerken, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilen imam R.K. hakkında idari soruşturma başlatılarak, 2 müfettiş görevlendirildi.

İddialar neydi?

Narin Güran'ın öldürüldüğü Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi camisi imamının telefonunda, Habertürk'ün haberine göre, kendisinin de yer aldığı pornografik görüntüler olduğu öne sürülmüş ve soruşturma kapsamında ifade veren imamın bu görüntülere ilişkin "Evli bir çiftle tanıştık, birlikte olduk" şeklinde bir açıklama yaptığı iddia edilmişti.

12 tutuklama var

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim G., cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat B., Narin’in annesi Yüksel G. ve ağabeyi Enes G.’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

İmam gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı

 Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişiden biri olan ve 11 Eylül’de serbest bırakılan imam R.K. hakkında özellikle sosyal medyada telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edildi. Bu iddialar üzerine R.K. hakkında idari soruşturma başlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı konu ile ilgili 2 müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı. İmamın yıllık izinde olduğu öğrenildi.

 

DHA