Migros'un Genel Müdürü değişti

Migros'un Genel Müdürü değişti

Migros'un yeni genel müdürü Özgür Tort oldu.

Migros’un Moonlight Perakendecilik’e satışının ardından yeni yönetim de belirlendi. Migros Genel Müdürlüğü’ne şirket içinden Özgür Tort getirildi.

Migros Türk’ün yüzde 50.8 hissesi Moonlight Perakendecilik ve Ticaret AŞ’ye satışından sonra yeni yönetim kurulu oluşturuldu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Üyeliği’ne, bilindiği üzere Bülend Özaydınlı gelmişti.

Migros Türk’ten borsaya yapılan açıklamada, Levent Çakıroğlu’nun Genel Müdürlük görevinden ve Yönetim Kurulu Üyeliği’nden kendi isteğiyle istifasının kabul edildiği bildirildi. Çakıroğlu’ndan boşalan göreve, 1 Ağustos 2008’den geçerli olmak üzere, şirket İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özgür Tort’un atanmasına karar verildiği belirtildi.

Özgür Tort 1973 doğumlu. 1994’te İTÜ Endüstri Mühendisliği’ni bitiren Tort, 1996’da da Missouri Üniversitesi’nde Mühendislik Yönetimi konusunda master’ini tamamladı. 1997’de Migros Türk’te Endüstri Mühendisliği ve Stratejik Planlama departmanında göreve başlayan Tort, 2005’te Rusya’daki Ramstore’larda Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

2006 başında Türkiye’ye dönerek Migros İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdüren Tort, 1 Ağustos’tan itibaren Migros Türk Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandı.

Migros Türk’te 1 Temmuz 2007’den beri görev yapan eski genel müdür Levent Çakıroğlu’nun ise Koç Grubu’nda üst düzey bir görev üstlenmesi bekleniyor.

Ayrıca, Migros’un İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcılığı’na Demir Aytaç, Satış Genel Müdür Yardımcılığı’na Hakan Şevki Tuncer, Uluslararası Operasyonlar Genel Müdür Yardımcılığı’na Ahmet Fuat Yanar, Yatırım Geliştirme Genel Müdür Yardımcılığı’na Mustafa Hocaoğlu ve İnşaat Direktörlüğü’ne Tarık Karlıdağ atandı.

Bu değişikliklerle Migros’un yeni sahipleri kadrolaşmasını tamamladı. Migros’un bundan sonra daha aktif bir şekilde hareket etmesi bekleniyor.