MEB'ten atanamayan öğretmenlere ''atama'' kararı

MEB'ten atanamayan öğretmenlere ''atama'' kararı
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Tekin, mazerete bağlı yer değişikliğine ilişkin "Tercih ettiği eğitim kurumlarından birine atanamayan öğretmen arkadaşlarımızın mağdur olmamaları için mazeretlerinin bulunduğu ildeki eğitim kurumlarımıza atamalarını gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı. Bakan Tekin başvuru ve atama tarihlerini de duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tercih ettiği eğitim kurumlarından birine atanamayan öğretmenlerle ilgili sosyal medyadan bir duyuruda bulundu.

"Bakanlık olarak öğretmenlerimizin taleplerini mümkün olduğunca karşılamak, huzurlu ve mutlu bir ortamda çalışmasını sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Bu kapsamda öğretmenlerimizle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullanan Bakan Tekin şu açıklamada bulundu:

"2024 yılı yaz tatili mazerete bağlı yer değişikliğine başvuruda bulunan öğretmenlerimizin atamasını gerçekleştirerek taleplerini karşılamıştık. Tercih ettiği eğitim kurumlarından birine atanamayan öğretmen arkadaşlarımızın mağdur olmamaları için mazeretlerinin bulunduğu ildeki eğitim kurumlarımıza atamalarını gerçekleştireceğiz. "

Mazerete bağlı yer değişikliğinde tercih ettiği eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlerin 22-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında sistem üzerinden atama başvuruları alınacağını bildiren Tekin, 26 Ağustos 2024 tarihinde ise atamaları gerçekleşeceğini belirtti.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ise şu açıklama yapıldı:

"Milli Eğitim Bakanlığınca, mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin büyük oranda ataması yapılarak talepleri karşılandı. Tercih etmiş olduğu eğitim kurumlarından birine ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin atamaları ise mazeretlerinin bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak; böylece alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına atamaları sağlanacak. Bu kapsamda mazerete bağlı yer değişikliği için tercih etmiş olduğu eğitim kurumlarına ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenlerin 22-23 Ağustos tarihleri arasında sistem üzerinden başvuruları alınacak, atamalar ise 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek."