MAVİ MARMARA DAVASI HAKKINDA KARAR !

MAVİ MARMARA DAVASI HAKKINDA KARAR !

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara'ya yapılan saldırının davası hakkında karar verildi.

Mavi Marmara davasında duruşma savcısı Hüseyin Aslan imzalanan anlaşma ile davanın yasal dayanağı kalmadığını ve anlaşmanın yargı engeli olduğunu söyledi. Mahkemebaşkanının bir müştekiyi dışarı çıkarmak istemesi üzerine salon bir anda karıştı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Mavi Marmara davasının görülmesine devam edildi. Daha duruşma başlamadan polis ve mağdurlar arasında başlayan tartışmalar duruşmada da devam etti. 

Duruşmada avukatlar önceki celse mahkeme heyetini reddettiklerini söyleyerek, mahkemenin bu talebi karara bağlanmasını istedi.

SAVCI: TALEPLER DURUŞMAYI UZATMAYA YÖNELİK

Mahkeme başkanı tarafından reddi hakim talepleri için söz verilen duruşma savcısı, reddi hakim taleplerinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu söyledi.

Türkiye ve İsrail arasında imzalanan anlaşma ile sanıkların yargılanmasından feragat edildiğini söyleyen savcı Hüseyin Aslan, "Yargı yetkisinden feragat edilmesi yargılama engelidir. Yargılama engeli olan bir davada hiçbir şey yapılamaz. Bundan sonra usul işlemi yapılamaz. Davanın devam etmesi için yasal dayanak kalmamıştır" dedi. Yargılamanın düşürülmesi ile ilgili bir oylama yapılmasının gerektiğini söyleyen savcı Aslan, "Eğer oylamadan ret kararı çıkarsa talepler değerlendirilmeli" ifadelerini kullandı.

SALON KARIŞTI

Duruşmada yerine oturmayan bir müştekiyi mahkeme başkanı salondan çıkarmak istedi. Mahkeme başkanı salondan çıkmak istemeyen müştekinin zorla çıkarılmasına karar verince salon bir anda karıştı.

Kendisini dışarı çıkarmak isteyen güvenlik görevlisini ittiren müştekiye diğer müştekiler de katılınca araya çevik kuvvet polisi girdi.

"Burası Türkiye İsrail değil", "Mavi Marmara onurumuzdur" ve "Katiller hesap verecek" şeklinde slogan atan izleyiciler avukatlarla birlikte salonu terk etme kararı aldı.

Duruşma salonunda güvelik koridoru oluşturan çevik kuvvet polisi tüm izleyicinin salondan çıkmasını bekledi. Mahkeme heyeti ise çıkan bu arbedeye rağmen salonu terk etmedi.  İzleyiciler adliyenin içindeki meydanda da uzun süre slogan attı.

DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Mavi Marmara davasında mahkeme kararını verdi. İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşmayı gerekçe gösteren mahkeme, davanın düşürülmesine karar verdi. İsrail askerleri hakkındaki yakalama kararı da bu kapsamda kaldırıldı

DHA

text-ad
Osimhen'in Al-Hilal'i reddedip, Galatasaray'a neden hala ''evet'' demediği belli oldu Osimhen'in Al-Hilal'i reddedip, Galatasaray'a neden hala ''evet'' demediği belli oldu Yargıtay üyesi Türkiye'ye hukuk dersi verdi Yargıtay üyesi Türkiye'ye hukuk dersi verdi Türkiye'nin ''yeterki para kazanalım'' istilası altındaki doğa harikasında büyük temizlik Türkiye'nin ''yeterki para kazanalım'' istilası altındaki doğa harikasında büyük temizlik Türkiye'nin ünlü AVM'sinde ''adamına göre muamele'' kavgası Türkiye'nin ünlü AVM'sinde ''adamına göre muamele'' kavgası İsrail, İran'da Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı'nı öldürdü İsrail, İran'da Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı'nı öldürdü İstanbul Emniyet Müdürü İstanbul'un suç ilçesi Esenyurt'taydı: ''Esenyurt, Esencılıs değildir'' İstanbul Emniyet Müdürü İstanbul'un suç ilçesi Esenyurt'taydı: ''Esenyurt, Esencılıs değildir'' Süper Lig devinin Hakan Çalhanoğlu için resmi teklif ortaya çıktı! Süper Lig devinin Hakan Çalhanoğlu için resmi teklif ortaya çıktı! Trafik magandaları otoyolu savaş yerine çevirdi! Linç girişimi kamerada Trafik magandaları otoyolu savaş yerine çevirdi! Linç girişimi kamerada Netanyahu İran'a açtığı savaşın bitmesi için şartını açıkladı! Netanyahu İran'a açtığı savaşın bitmesi için şartını açıkladı! Katil keneler bir kez daha can aldı: 3 çocuk annesi kurtarılamadı! Katil keneler bir kez daha can aldı: 3 çocuk annesi kurtarılamadı!
İsrail şimdi de İran'ı vurdu: Nükleer tesisler hedef alındı! İsrail şimdi de İran'ı vurdu: Nükleer tesisler hedef alındı! Sonunda HPV aşısı için Sağlık Bakanlığı'ndan beklenen haber geldi! Sonunda HPV aşısı için Sağlık Bakanlığı'ndan beklenen haber geldi! TÜİK'in ardından SGK da mahkemelik oldu: Emeklilerin maaşlarını 35 bin TL'ye yükselebilir! TÜİK'in ardından SGK da mahkemelik oldu: Emeklilerin maaşlarını 35 bin TL'ye yükselebilir! Karabük Üniversitesi'nin mezuniyet törenindeki siyahi öğrenciler olay oldu Karabük Üniversitesi'nin mezuniyet törenindeki siyahi öğrenciler olay oldu La Casa De Papel'in Tokyo'sunun dönüşü muhteşem oldu! La Casa De Papel'in Tokyo'sunun dönüşü muhteşem oldu! Silivri'deki İmamoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşulduğu ortaya çıktı Silivri'deki İmamoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşulduğu ortaya çıktı Türkiye bir değerini daha kaybetti: Ünlü oyuncu vefat etti Türkiye bir değerini daha kaybetti: Ünlü oyuncu vefat etti Bunaltan sıcaklara yağış molası: Havalar ısınsa da sağanak yağışlar geliyor! Bunaltan sıcaklara yağış molası: Havalar ısınsa da sağanak yağışlar geliyor! Tacizcisini öldüren 17 yaşındaki liseli kız öğrencinin cezası bozuldu Tacizcisini öldüren 17 yaşındaki liseli kız öğrencinin cezası bozuldu Türkiye'nin bir antik sırrı daha kapılarını ziyaretçilerine açıyor Türkiye'nin bir antik sırrı daha kapılarını ziyaretçilerine açıyor