Marmaris'teki deprem sonrası Naci Görür'den ilk açıklama

Marmaris'teki deprem sonrası Naci Görür'den ilk açıklama
Güncelleme:

Marmaris'te meydana gelen ve büyük korkuya yol açan 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür "bu fay hattı uzun suredir hareketli" açıklamasını yaptı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bugün saat 12:11'de meydana gelen 4.4 büyüklüğünde deprem büyük korkuya yol açarken, depremin ardından ünlü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre,  Muğla'nın Marmaris ilçesinde saat 12.11'de bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4.4 olarak açıklanırken, sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem, yerin 6.89 kilometre altında gerçekleşti.

Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama

Deprem sonrası Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kişisel sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

X'ten haritalı bir paylaşım yapan Görür, "Marmaris-Orhaniye/Muğla’da 4,4 Mw deprem oldu. Deprem Marmaris ve Orhaniye’nin guneyindeki fay zonu içerisinde. Güney Ege Helen- Kıbrıs yayı ve Plini-Strabo transform fayı nedeniyle uzun süredir hareketli" dedi.

Bakan Yerlikaya: Olumsuz bir durum yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından X hesabından yaptığı açıklamada, '' Muğla ili Marmaris ilçesinde 4.4 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili olarak AFAD ve kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur." ifadelerini kullandı.