Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5,9 büyüklüğünde deprem
Güncelleme:

Malatya'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem pek çok şehrimizde hissedildi.

Geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 bine yakın canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. 

Türkiye'nin doğusunda birçok ilde hissedilen bir deprem daha meydana geldi. AFAD verilerine göre merkez üssü Malatya olan ve büyüklüğü 5,9 olarak ölçülen deprem büyük korku ve paniğe yol açtı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen bilgilere göre Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki depremin derinliği de 10,07 km olarak ölçüldü.

Büyük korku ve paniğe neden olan deprem sonrası Malatyalılar cadde ve sokaklara döküldü. Çevre illerde de hissedilen deprem sonrası vatandaşların sokaklardaki bekleyişi sürüyor.

Deprem Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Tokat'tan da hissedildi.

Depremin merkez üssü Malatya ile sarsıntının hissedildiği Elazığ'da okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

<p>Geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen, 11 ilimizi yerle bir edip, 55 bine yakın canımızı yitirmemize yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki yeni depremler ve artçı sarsıntılar devam ediyor. </p>

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Saha taramalarına başlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem sonrası bölgede ekiplerin saha taramalarına başladığını bildirdi.

Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den ilk açıklama

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, "Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu şu ana kadar olumsuz bir durum olmadığını söyledi: "Vatandaşlarımız panik halinde kendilerini korumaya aldılar. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yok. Saha taramalarımız devam ediyor."

Deprem Suriye'de de hissedildi

Suriye devlet basınının aktardığına göre ise deprem, Suriye’nin Haseke, Deyr El Zor ve Halep bölgelerinde de hissedildi.

AFAD: Asılsız iddialara itibar etmeyin

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmadığını bildirdi.

AFAD'tan yapılan açıklamada, 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmadığı, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu, saha tarama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, AFAD İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet ekipleri ve diğer personelin sahada taramalarını sürdürdüğünü söyledi.

Depremin artçılarının devam edebileceğini belirten Akgün, "Vatandaşların hasarlı binalara girmemeleri gerektiği" uyarısında bulundu.

"Asılsız iddialara itibar etmeyin"

Sağlık Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin saha taramalarını sürdürdüğü aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Malatya merkezli depremin ardından Bakanlık ekiplerinin depremin hissedildiği bölgelerde psikolojik destek çalışmalarına başlaması talimatını verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise çevre illerde de hissedilen depremle ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların dikkate alınması, asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

 

AFAD'DAN SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Türkiye'deki son depremleri listelediği siteye de aşağından ulaşabilirsiniz.

AFAD son depremler listesi için tıklayınız...

KANDİLLİ DEPREM LİSTESİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kandilli Rasathanesi'nin son depremler listesi için tıklayınız...