Köfteci Yusuf tartışmasında olay sözler: ''Asıl domuzlar devletin içinde olabilir''

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir şubesinde domuz etinin kullanıldığı tespit edilen Köfteci Yusuf'la ilgili tartışmalarda gazeteci Nedim Şener "asıl domuzlar devletin içinde olabilir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesine dahil ettiği markalar ve ürünler listesine Türkiye genelinde yüzlerce şubesi bulunan Köfteci Yusuf'un adının da girmesiyle birlikte ortalık bir anda karışmıştı.

Önce adı açıklanmayan ancak sonra kamuoyundan gelen tepkilerle adı listeye giren Köfteci Yusuf'un Bursa'daki şubesinde Bakanlık yapılan denetlemelerde domuz eti kullanıldığı tespit edilmiş, Köfteci Yusuf ise "örnek alımlarında hata yapıldı" diyerek bu durumu yalanlamıştı.

‘Domuz eti’ skandalı kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, EKOL TV canlı yayınında dikkat çeken bir iddiada bulundu.

 Şener, "Köftecide günde 100 ton et işleniyormuş. Analizde domuz eti miktarı binde bir. Yani yüz bin kilogramda 100 kg. Bu da besili bir domuz ağırlığı eder. Bu köfteciye 20 bin TL kazandırır. Milyar dolarlık bir marka, 20 bin TL için bunu yapar mı? Özgür Demirtaş da bunu belirtmiş. Bakın asıl tağşiş devletin içinde olabilir. Domuzlar devletin içinde olabilir, dikkat etmek lazım." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı listede Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edilmişti. Bu ürünlere Bursa'daki bir şubede rastlanıldığı kamuoyuyla paylaşılmıştı. Denetimler sonucu, Köfteci Yusuf'a ait numunelerde domuz eti bulunduğuna yönelik tespitin, geçtiğimiz şubat ve mart aylarında yapıldığı belirlenirken Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tehlikeli gıdalar listesine alınmıştı.