KKTC'ye düşen füze Suriye'den ateşlenmiş

KKTC'ye düşen füze Suriye'den ateşlenmiş
Güncelleme:

KKTC'de Taşkent köyü yakınlarında boş alana bir füze düştü. İlk bilgilere göre, füzenin Rus yapımı S-200 olduğu belirtiliyor. Füzenin, İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Suriye'den ateşlendiği düşünülüyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yapılan son açıklama, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'dan geldi.

KKTC Dışişleri Bakanı Özersay, "Patlamanın yere çarpma öncesinde olduğu düşünülmektedir zira yerde herhangi bir çukur açılmamıştır" dedi. 

Özersay, "Farklı birkaç noktaya düşen parçalar füzenin havada, çarpmadan önce patladığını doğrulamaktadır" ifadesini kullandı. 

KKTC'ye düşen füze Suriye'den ateşlenmiş - Resim : 1

Füzenin, dün gece İsrail'in Şam'a düzenlediği hava saldırısı sırasında devreye giren Suriye hava savunma sistemi tarafından ateşlendiği, 200 kilometre kateden Rus yapımı S-200 füzesinin havada infilak ettikten sonra yere düştüğü belirtiliyor. 

Özersay, "Kıbrıs’ta bulunan ve bu konuda bilgi sahibi olabilecek ülkelerin büyükelçileri ile temasa geçtik ve halihazırda iletişim halindeyiz" dedi.

KKTC'de korkutan patlama KKTC'de korkutan patlama

SURİYE'DEN AÇIKLAMA

Suriye ordu kaynakları, KKTC’de Taşkent köyüne düşen cismin "S 200" füzesi olduğunu iddia etti.

Suriye ordu kaynakları, S 200 füzesinin kalıntısı olduğunu öne sürdüğü cismin, patladıktan sonra, yüksek derecede zehir yaydığı uyarısında bulundu. Syrian Military Capabilitys adıyla sosyal medya üzerinden yayın yapan Suriye ordu kaynakları, KKTC’nin Taşkent köyüne düşen cismin, Suriye’den İsrail savaş uçaklarına fırlattığı füzenin kalıntısı olduğunu öne sürdü.

Suriye ordu kaynakları, S 200 füzesinin kalıntısı olduğunu öne sürdüğü cismin, patladıktan sonra, yüksek derecede zehir yaydığı uyarısında bulundu.

GENELKURMAY BAŞKANI GÜLER: PANİK YAPACAK DURUM YOK

Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başlanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile görüştü. Görüşme ile ilgili açıklama yapan Özersay, "Sayın Genelkurmay Başkanı, 'Panik yapacak durum yok. Bu bir istisnai durum' dedi." diye konuştu.

Seçiniz...

Etiketler Suriye patlama Rusya kktc