Kilisede Barış Bildirisi Yayınladılar

Kilisede Barış Bildirisi Yayınladılar

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, Antakya'daki Ortodoks Kilisesi'nde Suriye ile ilgili Barış Bildirisi yayınladı.

- Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, Antakya'daki Ortodoks Kilisesi'nde Suriye ile ilgili Barış Bildirisi yayınladı.

Suriye konusunda yapılan barış çağrılarına Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği de katıldı. Barış Bildirisi'ni Antakya'daki Ortodoks Kilisesinde açıklayan Birlik Başkanı şair ve yazar Ümit Yaşar Işıkhan, batılı Ülkeleri eleştirdi. 6. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'ne katılan İzmirli aktivist Işıkhan, program kapsamında Antakya Ortodoks Kilisesi Milenyum Salonu'nda kalabalık bir dinleyici kitlesine yaptığı konuşmada Suriye'de yaşanan olaylara değinerek, savaşa karşı bütün din adamlarının ve aydınların öncülüğünde halkların dayanışmasının sağlanması gerektiğini, savaş tamtamları çalan emperyalist ülkelere inat sevgi ve kardeşlik bayrağını yükseltmenin gereğini vurguladı. Birleşmiş Milletler'in dünya barışı adına sabıkalı bir kuruluş olduğunu iddia eden Işıkhan, genel sekreteri Butros Gali’nin Srebrenitsa'da 70 bin Boşnak’ın ölümüne göz yumduğu saatlerde, Yunanistan’da kendisine Büyük Onasis ödülü verildiğini öne sürdü. Işıkhan, Kofi Annan'ın Suriye'de arabuluculuk görevini üstlenmesinin savaşa zemin hazırlayacağını da savundu.

Işıkhan savaşın, diyalog ve hoşgörü ile hakların teminat altına alınmasıyla önlenebileceğini, uluslararası aktivistler olarak bu yönde mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

(ERG-

   KİLİSEDE  BARIŞ  BİLDİRİSİ YAYINLADILAR

   KİLİSEDE  BARIŞ  BİLDİRİSİ YAYINLADILAR