Kas hastaları evlilik provası yaptı

Kas hastaları evlilik provası yaptı
Güncelleme:

Doğuştan ya da sonradan geçirilen rahatsızlıklar dolayısıyla bedensel engelli bayanlar gelinlik provası yaptı.

Doğuştan ya da sonradan geçirdikleri rahatsızlıklar nedeniyle bedensel engelli olarak yaşamlarını sürdüren bir grup kadın, hayatlarını ilk kez gelinlik giyerek evlilik provası yaptı. Temsili düğünde çalan ve görme engelli müzisyenlerden oluşan orkestranın şefliğini Süper Baba dizisindeki "Selami" rolüyle tanınan tiyatrocu Yusuf Basmacı yaptı.

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) tarafından organize edilen etkinlik kapsamında; 14 kas hastası kadın gelinlik giydi, dans etti, oyun havası eşliğinde doyasıya eğlendi.

Yıllardır gelinlik giyme hayaliyle yaşayan kadınların önce kuaför Mustafa Babaarslan tarafından saçları ve makyajı yapıldı. Daha sonra da hastalara gelinlik giydirildi.

Temsili damatlarla birlikte peş peşe piste gelen kas hastası kadınlar, görme engellilerden oluşan Gönül Dostları orkestrası eşliğinde dans etti, çiftetelli oynadı, halay çekti. Duygu dolu anlar yaşayan hastaların aileleri de, çocuklarının mutluluklarını bol bol fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

Gönül Dostları orkestrasının şefliğini yapan tiyatrocu-müzisyen Yusuf Basmacı'nın perküsyon çaldığı grupta; klavyede Mehmet Kahya, bateride Cem Özmen, bas gitarda Selahattin Bengisu bulunuyor.

"HİÇ BUGÜNKÜ KADAR MUTLU OLMADIM"

İlk defa gelinlik giydiğini söyleyen kas hastası Gülizar Resuloğlu, "Farkındalık yaratmak, biz de varız demek için gelinlik giydik. Ben 54 yaşındayım. Hiç bugünkü kadar mutlu olmadım. Büyük bir şans. Umarım toplumda farkındalık sağlayabiliriz" diye konuştu

Basmacı, efsanevi televizyon dizisi Süper Baba'da oynadığı "Selami" rolüyle tanınıyor.

"GELİNLİĞİ GERÇEKTEN GİYMEK İSTİYORUM"

33 yaşındaki Aysel Oturak ise, "Çok mutluyum, çok güzel. Ben kas hastasıyım. Bu hastalıklar duyulsun, çare üretilsin. Devletimiz bu hastalığa duyarlı olsun. Gelinliği gerçekten giymek istiyorum, böyle bir gün için değil" dedi.

"ONLARI MUTLU EDECEK BİR PROJE BU"

Öncelikli hedeflerinin hastalarının mutluluğu olduğunu belirten KADER Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir de, "Gelinlik giyme isteği hastalarımızdan geldi. Biz de bunu çok uygun bulduk; çünkü bizim hastalarımızın bu tür etkinliklere ve beraberliklere ihtiyacı var. Onları mutlu edecek bir proje bu. Bir yandan da bu tür etkinlikler farkındalık da yaratıyor. Toplumda bu insanların da var olduğunu anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kuaför Mustafa Babaarslan ise, "Gelinlik giymek istediklerini söylediler kızlarımız. Biz de onları bu duygudan mahrum bırakmamak için gelin saçlarını ve makyajlarını yaptık; gelinliklerini ayarladık. Herkesi bu tür projelere davet ediyorum. Onları bir müddet mutlu edebildiysek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.