Kaçak elektrik kullanmak için panoyu söktüler

Güncelleme:

Mardin'in Nusaybin ilçesinde kaçak elektrik kullanımını engellemek için kurulan pano, mahalle sakinleri tarafından söküldü. O anlar kameraya yansıdı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sayaçlarının kaçağı önleyen panolara alınmaması için çalışan ekipleri sürekli engelleyen mahalleli, bu kez yeni kurulan panoyu kökünden söktü. Kadın ve çocukların birlikte gerçekleştirdiği bu eylem cep telefonu tarafından kaydedildi.

Dağıtım bölgesinde bulunan illerde kayıt dışı tüketimi gerek yatırımları, gerekse sahadaki denetimler sayesinde yüzde 80’den yüzde 54’e kadar indiren Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki 8 Mart, Devrim ve Barış Mahallelerinde 16 milyon 393 bin liralık şebeke yenileme çalışması başlattı. Havai hatların yer altına alındığı, trafoların güçlendirildiği mahallerde sıra sayaçların yapı dışındaki dağıtım panolarına alınmasına gelince bazı kesimler bunu engellemeye başladı. Önce çalışmaları engelleyen mahalleli bazı gruplar, bu kez yeni kurulan dağıtım panosunu yerinden söktü.

Kaçak elektrik kullanmak için panoyu söktüler - Resim : 1

Panoyu kökten söktüler

8 Mart Mahallesi’nde sokak aralarına içerisine sayaçların konulacağı alçak gerilim sayaç otomasyon panolarının kurulmasına başlanınca mahalleli burada toplanmaya başladı. Kaçağı önleyen pano olarak da bilinen bu panolardan birinin bağlantısı sürerken bazı kadınlar, yanlarına çocuklarını da alarak görevlileri uzaklaştırdı ve panolardan birini kökten söktü. Panoyu sürükleyerek buradan uzağa atan eylemci grup, daha sonra kurulduğu yerdeki çukuru toprakla kapatmak istedi. Eylem sırasında bağlantı kablolarına henüz enerji verilmediği öğrenildi. Yaşananlar nedeniyle durdurulan çalışmalar, gerekli tedbirlerin alınmasının ardından yeniden başlayacak.

İHA

AK Parti'den ihraç edilen isim RTÜK Başkanı'nı ''militan'' ilan etti! AK Parti'den ihraç edilen isim RTÜK Başkanı'nı ''militan'' ilan etti! İBB'ye ve CHP'ye neden kayyum atanmadı ? İşte iktidarın kayyum planını bozan ayrıntı! İBB'ye ve CHP'ye neden kayyum atanmadı ? İşte iktidarın kayyum planını bozan ayrıntı! AK Parti'nin kalesinde binlerce kişinin katıldığı protestolarda kalabalık sel oldu! AK Parti'nin kalesinde binlerce kişinin katıldığı protestolarda kalabalık sel oldu! Bayramda ne giyeceğim diye düşünmeyin, yağmurluk ve şemsiyeyi kombinleyin! Bayramda ne giyeceğim diye düşünmeyin, yağmurluk ve şemsiyeyi kombinleyin! Rasim Ozan Kütahyalı yine bombayı patlattı: ''Tahliye olacak'' deyip tarih verdi Rasim Ozan Kütahyalı yine bombayı patlattı: ''Tahliye olacak'' deyip tarih verdi Yerli ve yabancı turistin bayram tatili rotası değişti: Karadeniz'in cennetine tatilci akını! Yerli ve yabancı turistin bayram tatili rotası değişti: Karadeniz'in cennetine tatilci akını! Myanmar'da önce 7,7 ardından da 6,4'lük peşpeşe iki büyük deprem! Myanmar'da önce 7,7 ardından da 6,4'lük peşpeşe iki büyük deprem! CHP'li vekil polis müdahalesi videosuyla duyurdu: ''Görüntülerin arşivini tutuyoruz'' CHP'li vekil polis müdahalesi videosuyla duyurdu: ''Görüntülerin arşivini tutuyoruz'' Hasan Kaçan polisten kaçan Pikachu'yu hedef aldı Hasan Kaçan polisten kaçan Pikachu'yu hedef aldı Atilla Taş'tan Haluk Levent ve Cem Yılmaz'a protesto tepkisi Atilla Taş'tan Haluk Levent ve Cem Yılmaz'a protesto tepkisi
Kırmızı ete sadece son 10 günde gelen zam isyan ettirdi! Kırmızı ete sadece son 10 günde gelen zam isyan ettirdi! İstanbul'da suç makinesi ''sarı dolandırıcı'' kamerada! Kadın turiste kabusu yaşattı İstanbul'da suç makinesi ''sarı dolandırıcı'' kamerada! Kadın turiste kabusu yaşattı Avrupa Konseyi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak İmamoğlu çıkışı Avrupa Konseyi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak İmamoğlu çıkışı İstanbul Boğazı'nda peş peşe iki ceset şoku İstanbul Boğazı'nda peş peşe iki ceset şoku Fatih Altaylı'dan RTÜK'e rest: Demediğini bırakmadı! Fatih Altaylı'dan RTÜK'e rest: Demediğini bırakmadı! Dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu: Bu SMS her an size de gelebilir! Dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu: Bu SMS her an size de gelebilir! Güpe gündüz sokak ortasında dehşet saçan kar maskeli saldırganların kimlikleri ortaya çıktı Güpe gündüz sokak ortasında dehşet saçan kar maskeli saldırganların kimlikleri ortaya çıktı KONDA ''evdeki vatandaşla'' yaptığı sokaktaki protestolar anketinin sonuçlarını açıkladı KONDA ''evdeki vatandaşla'' yaptığı sokaktaki protestolar anketinin sonuçlarını açıkladı Kar maskeli saldırganlar güpe gündüz dehşet saçtı Kar maskeli saldırganlar güpe gündüz dehşet saçtı Biri yabancı iki şirket bu ilimizde fabrika kuracak: 7 bin kişiye iş fırsatı! Biri yabancı iki şirket bu ilimizde fabrika kuracak: 7 bin kişiye iş fırsatı!