İYİ Parti'de bir istifa daha

İYİ Parti'de bir istifa daha
Güncelleme:

İYİ Parti’deki istifa depremi aralıksız devam ediyor. Bugün de partinin Şırnak Cizre İlçe Başkanı Gıyasettin Kayaalp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevinden istifa ettiğini duyurdu.

 Şırnak'ta İYİ Parti Cizre İlçe Başkanı olarak görev yapan Gıyasettin Kayaalp, istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. Geçtiğimiz günlerde de İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin istifaları ile sarsılan partinin Şırnak ilçe örgütünde de peşi sıra ayrılıklar gelmişti. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kayaalp, istifasını şu sözlerle duyurdu:

"2017 yılından itibaren dava bilinci ile şerefle yürütmekte olduğum İyi Parti Cizre İlçe Başkanlığı görevinden, gördüğümüz lüzum üzerine, bugün itibari ile yönetimimle berber istifa etmiş bulunmaktayız kamuoyuna önemle duyurulur saygılarımla."

İSTİFA DALGASI SÜRÜYOR

İYİ Parti’de 2023 yılından bugüne istifaların ardı arkası kesilmedi. Birçok il ve ilçe örgütüne üye olan isim partiden istifa ederken, partinin kurucuları arasında yer alan Koray Aydın ve partide önemli görevde bulunan isimler partisinden istifa etmişti. Ayrıca yakın zamanda birçok milletvekili istifası da yaşandı,

İYİ Parti'den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici ve İYİ Parti eski genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem, CHP’ye katılmıştı. İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Seyithan İşsiz ve Ahmet Ersagun Yücel ise AK Parti’ye katılmıştı.