İşte o hainin cezası

İşte o hainin cezası
Güncelleme:

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ile bir askeri kaçıran PKK'lı teröristin cezası belli oldu.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi'nde 12 Ağustos 2011 tarihinde muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ile Mardin70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli er Aykut Çelik'in PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılması ile ilgili yargılamaya devam edildi. Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Eşref Çelik ve Diren Yaşa cezaevinden SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada 6 Nisan günü açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrar eden savcı, sanıkların atılı suçlardan cezalandırılmasını istedi. 

KAYMAKAM İLE YÜZLEŞMEK İSTİYORUM'

Duruşmada esas hakkındaki savunması sorulan sanık Eşref Işık, SEGBİS sistemi ile savunma yapmak istemediğini belirterek şöyle dedi:

"Mahkemeye fiziki olarak katılarak savunma yapmak istiyorum. Çünkü hakkımda söylenen iddialar doğru değildir. Bu yüzden savunmamı sağlıklı olarak yapamıyorum. Daha önce bu konuya ilişkin taleplerim oldu, ancak yerine getirilmedi. Benim aleyhimde tanıklık yapanların mahkemeye getirilmesini ve benimle yüzleştirilmelerini istiyorum. Kaymakam ve askerin getirilip yüzleştirilmesi gerekir. Bu konular netleştikten sonra savunma yapmak istiyorum."

MAHKEME KARAR VERDİ

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanıklardan Eşref Işık'a 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak ve Muş Hasköy ilçe Jandarma karakol komutanının şehit edilmesi' eylemlerinden 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Kaymakam adayı ve bir askerin kaçırılması, 2 korucunun öldürülmesine teşübbüs etmek, nitelikle yağma, 9 kişiyi hürriyettin yoksun kılma, vahim nitelikli silah taşıma ve terör örgütü propagandası yapmaktan da toplam 197 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıklardan Diren Yaşa'nın tutukluluk halinin devamına hükmederek, dosyasının bu davadan ayrılmasına karar verdi. 

VALİ YARDIMCISI OLDU, FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu, ailesini ziyaret etmek için 12 Ağustos 2011 tarihinde minibüsle Diyarbakır'a giderken, Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesinde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Kırsal alandan yürütülerek Irak'ın kuzeyine götürülen Erenoğlu, 19 ay PKK'nın elinde kaldı. Erenoğlu, çözüm sürecinin başlaması üzerine kaçırılan 7 kamu görevlisiyle birlikte 13 Mart 2013 tarihinde aralarında HDP'li milletvekillerinin bulunduğu heyete Zap bölgesinde teslim edildi. Aynı gün Türkiye'ye giriş yapan Erenoğlu, daha sonra atandığı Bolu Vali yardımcılığı görevinden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında ihraç edildi. Aynı bölgede kaçırılan Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrindeki er Aykut Çelik ise, 40 gün PKK'lıların elinde kaldıktan sonra tuvalete gitme bahanesiyle kaçarak güvenlik güçlerine sığındı.

AA

text-ad
Etiketler PKK terörist kaymakam
Bir Çinli otomobil markası daha Türkiye'yi seçti: O ilimizde fabrika kurulacak Bir Çinli otomobil markası daha Türkiye'yi seçti: O ilimizde fabrika kurulacak 8 kişinin öldüğü korkunç kazanın görüntüleri ortaya çıktı 8 kişinin öldüğü korkunç kazanın görüntüleri ortaya çıktı ''Show TV ve Habertürk'ü İmamoğlu'na yakın biri alacak'' iddiası olay oldu ''Show TV ve Habertürk'ü İmamoğlu'na yakın biri alacak'' iddiası olay oldu Esra Erol'un programında mide bulandıran yasak aşk iddiasında istenen cezalar belli oldu Esra Erol'un programında mide bulandıran yasak aşk iddiasında istenen cezalar belli oldu Filenin 2 sultanı Zehra Güneş ile Melisa Vargas'ın başbaşa tatili olay oldu Filenin 2 sultanı Zehra Güneş ile Melisa Vargas'ın başbaşa tatili olay oldu Ceyda Düvenci'den ayrılan Bülent Şakrak 3'üncü kez aşık oldu! Ceyda Düvenci'den ayrılan Bülent Şakrak 3'üncü kez aşık oldu! DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'a ''YPG silah bırakacak mı?'' sorusu DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'a ''YPG silah bırakacak mı?'' sorusu Miss Turkey 2024 İdil Bilgen aylar sonra ortaya çıktı... Değişimi olay oldu Miss Turkey 2024 İdil Bilgen aylar sonra ortaya çıktı... Değişimi olay oldu Hayat Bilgisi'nin ''Barbie''si ile ''Var Mısın Arif''i yıllar sonra yeniden birarada Hayat Bilgisi'nin ''Barbie''si ile ''Var Mısın Arif''i yıllar sonra yeniden birarada PKK'nın ''fesih'' açıklamasında arka planda fotoğrafları olan teröristlerin kimliği belli oldu PKK'nın ''fesih'' açıklamasında arka planda fotoğrafları olan teröristlerin kimliği belli oldu
İstanbul yeni güne yine bir depremle başladı! İstanbul yeni güne yine bir depremle başladı! Anne ve 2 çocuğu yangında ölmüştü... Kan donduran şüphe! Anne ve 2 çocuğu yangında ölmüştü... Kan donduran şüphe! PKK'nın tartışmalı feshi sonrası Mansur Yavaş'tan Lozan resti... Refandum istedi! PKK'nın tartışmalı feshi sonrası Mansur Yavaş'tan Lozan resti... Refandum istedi! Altında yatırımcının başını döndüren hareketlilik sürüyor! Altında yatırımcının başını döndüren hareketlilik sürüyor! Çöpte bulunan insan kafatasının sahibi bulundu! İnanamayacaksınız... Çöpte bulunan insan kafatasının sahibi bulundu! İnanamayacaksınız... Ünlü aktör cinsel saldırıdan hapis cezası aldı Ünlü aktör cinsel saldırıdan hapis cezası aldı GENAR'ın son anketi açıklandı: İşte gerçek Türkiye'nin tablosunu ortaya koyan anket GENAR'ın son anketi açıklandı: İşte gerçek Türkiye'nin tablosunu ortaya koyan anket Gazeteler eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın fesih kararını böyle gördü Gazeteler eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın fesih kararını böyle gördü Ekranların usta oyuncusu tam 72 kilo verip bambaşka bir görünüme kavuştu Ekranların usta oyuncusu tam 72 kilo verip bambaşka bir görünüme kavuştu Anaokulunda mide bulandıran skandal: Çocukların uygunsuz görüntüleri paylaşıldı! Anaokulunda mide bulandıran skandal: Çocukların uygunsuz görüntüleri paylaşıldı!