İşte MEB'in 2020-2021 eğitim-öğretim yılı planı
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlKoronavirüs salgınında ikinci dalganın beklendiği sonbahar ayları öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı da okullarda eğitimin nasıl yapılacağını tartışmaya devam ediyor. Masada "öğrencileri gruplara ayırmak" var.
Mİlli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) 31 Ağustos’ta başlaması planlanan 2020- 2021 eğitim öğretim yılına ilişkin iki model tartışılıyor, MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, okulların açılması yönündeki karar kesinleşirken ders sürelerinin kısaltılması da gündeme alındı. Vaka sayılarının yüksek seyrettiği kentlerde kısıtlamalı, diğer kentlerde ise kısıtlamasız eğitime geçilebileceği belirtildi.
Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre okulların açılma tarihi olarak planlanan 31 Ağustos yaklaşırken Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’ndan olumlu geri bildirimler alındığı öğrenildi. Bilim Kurulu’nun, “Okullar kontrollü şekilde açılabilir” görüşü üzerine çalışmalarını hızlandıran Milli Eğitim Bakanlığı, uygulanması olası model sayısını da ikiye düşürdü.
SİMÜLASYONLAR HAZIRLANDI
Yüz yüze eğitimin yürütülmesine ilişkin senaryoların altı yedi aşamalı olarak simülasyonlarda gözden geçirildiği ifade edildi. Okulların açılmasına yönelik tartışmaların en başında gündeme getirilen ve tüm okulların herhangi bir kısıtlama olmadan açılmasına yönelik plan ise şimdilik rafa kaldırıldı.
Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime verilen arada geçilen uzaktan eğitim modelinde yaşanan aksaklıkları göz önüne alan MEB yetkilileri, sistemin güçlendirilmesi için adımlar atıldığını anlattı. 31 Ağustos’ta koronavirüs vaka sayısında öngörülemeyen bir artış olması durumunda yeniden devreye sokulması planlanan internet üzerinden eğitim modeli için uzmanlar ve internet sağlayıcıları ile görüşüldüğü bildirildi.
31 Ağustos itibarıyla uygulanması en güçlü plan şöyle:
- Vaka sayılarının yüksek seyrettiği beş kentte eğitim, kısıtlamalı olarak gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İstanbul, Ankara, Bursa, Diyarbakır ve Gaziantep’te eğitim, “Seyreltilmiş” olarak hayata geçirilecek. Bu kentlerde öğrenciler gruplara ayrılacak ve haftanın belirlenen günlerinde bir grup, kalan günlerde ise diğer bir grup okula gidecek. Bu kentlerde okulların kalabalık, sınıf mevcutlarının yüksek olması nedeniyle sınıflar da yarı kapasiteye düşürülecek. Haftanın bir günü, okul tamamen kapatılarak dezenfekte edilecek. Risk olmayan kentlerde ise eğitim olağan seyrinde devam edecek.
- Ders süreleri düşürülerek öğrencilerin okulda geçirdiği vakit azaltılacak. Derslerin bazıları yüz yüze, bazıları ise uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek. Toplam 1 milyon öğrenciye canlı ders yapabilecek kapasitede olan bakanlık, Bilim Kurulu’ndan alacağı görüşler doğrultusunda, “Hibrit” modeli hayata geçirecek.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol