İşte Atatürk'ün yasaklanan tarih kitapları
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlBüyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle yazılmış olan ve 1931 yılından 1949 yılına kadar orta öğrenimde ders kitabı olarak okutulduktan sonra ABD ile 27 Aralık 1949 tarihinde imzalanan anlaşma sonrasında yayından kaldırılan tarih kitapları ortaya çıktı.
Türkiye'de Büyük Atatürk'ün vefatının ardından başlayan karşı devrimin ilk adımı, Milli Eğitim sistemi üzerinden atıldı. Cumhuriyetin şah damarları, Milli Eğitim sistemi üzerinden başlatılan karşı devrim ile kesilirken, eğitim sistemindeki ilk 'katliam' Köy Enstitüleri'nin kapatılmasından önce, Fulbright Anlaşması ile gerçekleşiyordu.
Bu anlaşma ile ABD, Türkiye'nin Milli Eğitim'ine el atarken, eğitim sistemindeki Türk milliyetçiliğinin aşınmaya girdiği bir dönem başladı.
Resimde gördüğünüz kitaplar bizzat Mustafa Kemal Atatürk ün direktifiyle yazılmış tarih kitaplarıdır. Ve bu kitaplar, 1931 yılından 1949 yılına kadar orta öğrenimde ders kitabı olarak okutuldu.
"SÜMERLERİN DİLİNİN EKLEMELİ TÜRKÇE OLDUĞU YAZIYORDU"
Bu kitaplarda bulunan haritalar Atatürk tarafından çizilmiştir ve kitaplarda Türk uygarlığının ne kadar eski ve köklü olduğu anlatılmaktadır. Kitaplarda Anadolu'da Türklerin tarihinin Malazgirt savaşından çok eski olduğu anlatılırken, Sümer ve Asur medeniyetlerine ait bulunan tabletlerde Anadolu'da Ermeniler’den çok önce Türklerin olduğu, Turukki ve Turki uygarlıklarının varlığını, Sümerlerin dilinin eklemeli Türkçe olduğunu öğreniyoruz.
Bu kitapların yürürlükten kaldırılmasına yol açan anlaşma (yani Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği fikir sistemini yok etmeyi planlayan bir anlaşma) olan ve ABD ile 27 Aralık 1949 tarihinde imzalanan ‘FULBRİGHT’ anlaşmasıdır.
Milli Eğitim’de 27 Aralık 1947′de imzalanan Fulbright Antlaşması ile oluşturulan komisyon Türkiye Cumhuriyeti'nin eğitim sistemini şekillendirdi. Anlaşma gereği komisyonun başkanlığını ABD’nin Türkiye’deki Büyükelçisi yaptı. Fulbright komisyonu, ilkokuldan İmam Hatip’e kadar, tüm eğitim müfredatını belirliyor, yarısı ABD’lilerden oluşan komisyona ABD’nin Türkiye Büyükelçisi başkanlık ediyordu.
Anlaşma sonrasında kurulan Fulbright komisyonu 8 üyeden oluşmaktadır ve komisyon üyelerinin yarısı yani 4 kişi Amerikalı'dır. Yapılan herhangi bir oylamada anlaşma sağlanamaz ise ABD büyükelçiliği oy kullanacaktır! İşte o tarihte maruz kaldığımız tehlikenin boyutu!
Dönemin Kültür ve Eğitim Bakanı Banguoğlu, Başbakanı, Günaltay, Cumhurbaşkanı başkanı ise İsmet İnönü’ydü. Truman Doktrini gereği Milli Tarih öğrenmemizi engellediler, Atatürk’ün 10 yıllık emeği de heba edildi. Bu kitaplar yakın zamanda Kaynak Yayınlarından 4 cilt olarak çıktı ama fiyatı herkesin alamayacağı şekilde belirlendi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol