İstanbul'da bir askeri kışla arazisinden daha konutlar yükselecek

İstanbul'da bir askeri kışla arazisinden daha konutlar yükselecek
Güncelleme:

AK Parti iktidarının FETÖ'nün kanlı 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında şehir dışına taşıma kararı aldığı askeri kışlaların arazileri "yeşil alan" olacaktı, ancak öyle olmadı... İstanbul'daki bir askeri kışla arazisi daha konut alanı oldu.

İstanbul’da 3. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Çekmeköy Kışlası’nda ilk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut çalışmalara başladı. Emlak Konut buradaki alanda 2 bin 114 konut olacağını açıklayıp villa ve konut inşaatına başladı.

Cumhuriyet gazetesinden Şeyda Öztürk'ün haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın projeye “Çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir” kararı verdiğini duyurdu.

Alınan bu kararla birlikte kışla arazisinin 23 bin 849 metrekarelik alanında toplu konut projesi yapılacak. Yaklaşık 1,3 milyar TL harcanacak projeyle birlikte alanda yedi bloktan oluşan 456 konut ve 479 adet araçlık otopark yapılacak.

Bin 300 kişinin yaşayacağı öngörülen projenin 2027’nin ilk yarısında bitirilmesi bekleniyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nin verilerine göre İstanbul’da 18 askeri alan daha ranta açılıyor.

Cumhuriyet