İslam Memiş gram altın için tarih vererek uyardı

İslam Memiş gram altın için tarih vererek uyardı
Güncelleme:

Hem küçük hem de büyük yatırımcının güvenli limanı altın fiyatları yılın üçüncü çeyreğine rekor üstüne rekor kırarak girmesi piyasaları hareketlendirirken, ünlü analist İslam Memiş altın fiyatları için kritik seviyeleri belirterek uyarılarda bulundu.

Bir yandan orta doğuda süren savaş, diğer tarafta ABD Başkanlık seçimleri ile hem TCMB'nin hem de dünya merkez bankalarının faiz adımları ile hareketlenen altın fiyatlarında yeni rekorlar peş peşe gelmesi yatırımcının gözünü altına çevirdi.

Küçük ve büyük yatırımcılar için güvenli liman olarak tanımlanan altında önceki hafta peş peşe gelen yeni rekorlar sonrası bu hafta az da olsa bir geri çekilme görülmüştü.

Buna göre bu hafta 24 ayar külçe altının gram fiyatı yüzde 0,14 azalışla 2 bin 919 liraya, Cumhuriyet altınının fiyatı da yüzde 0,29 değer kaybederek 19 bin 994 liraya düştü.

Küçük ve büyük yatırımcılar için güvenli liman olarak tanımlanan altında, 24 ayar külçe altının gram fiyatı geçen hafta yüzde 0,14 azalışla 2 bin 919 liraya, Cumhuriyet altınının fiyatı da yüzde 0,29 değer kaybederek 19 bin 994 liraya düştü.

Altındaki bu kısmi düşüşe rağmen altın fiyatları hala Cumhuriyet tarihinin rekor seviyelerinde seyrini sürdürüyor.

Piyasalar oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş makas aralığının bir kez daha açıldığını ifade ederek, “Mesela ons altında sert düşüşler görüyoruz, gram altında yansıması çok olmuyor. Bu makas aralıklarının açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Son olarak dün açıklanan ABD Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası düşen altının ons altın fiyatı için şu yorumu yaptı:

“Ne zaman ki 2600 seviyesinin altına 2580 dolar seviyesine gelir işte o gün yeni bir yol haritası belirleyeceğiz. Bunu beklemeden hamle yapmayacak ve sabırla bekleyeceğiz. Hem gram altında hem ons altında beklemeye devam edeceğiz.”

Gram altın fiyatları hakkında da konuşan İslam Memiş, “Gram altın ‘almamayı tercih ediyoruz, almak için bekliyoruz’ uyarılarım aynen geçerli. Ons altın ne zaman 2580 dolar seviyesinin altına sarkar, o zaman altın gram fiyatının da 3000 TL seviyesinin altına sarkmasını bekleyeceğiz” derken takip edilmesi gereken rakamları da verdi.

“Aşağıda 2980 TL seviyesi, yukarıda 3080 TL seviyesi var. Kısa vadede bu aralığı takip edeceğiz” dedi.

 

Yasal Uyarı Metni

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.