İş adamı Sadık Eratik hayatını kaybetti

İş adamı Sadık Eratik hayatını kaybetti
Güncelleme:

Borsa camiasında tanınan hayırsever iş adamı 88 yaşındaki Sadık Eratik, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Geçirdiği trafik kazası sonrasında Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde iki gözünü kaybeden ve kazanın ardından gözünü kaybettiği Numune Hastanesi bünyesinde devlete ait Türkiye’nin en büyük göz hastanesini yaptıran Sadık Eratik, hayatını kaybetti.

Eratik, yaptığı hayır işleriyle öne çıktığı kadar, borsada yaptığı yatırımlarla da adından söz ettirmişti. Sadık Eratik’in cenazesi ikindi namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı’na defnedildi.

SADIK ERATİK KİMDİR?
Sadık Eratik, Balkan göçmeni bir ailenin üç çocuğundan en küçüğü olarak 1932 yılında dünyaya gelmiştir. Dönemin zor şartlarına rağmen hem çalışıp hem okuluna devam etmiştir. Sırayla ilkokul,ortaokul ve İstanbul Erkek Lisesini 1.likle bitirerek mezun olmuştur. Tüm bu zor dönemde okulunun yanı sıra çaycılık, gazete satıcılığı, pazarcılık yaparak aile bütçesine katkıda bulunmuştur.

1954-1955 yıllarında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini 1.likle bitirip iş hayatına atılmıştır. Üniversite öğrenimi boyunca ek olarak rehber öğretmenlik yapmıştır. 1964 yılında geçirdiği talihsiz bir trafik kazası sonucu gözlerini kaybetmiştir.

text-ad
Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu! Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu! Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı Türkiye'nin en renkli asırlık göçü başladı... Binlerce kişi birlikte yola çıktı! Türkiye'nin en renkli asırlık göçü başladı... Binlerce kişi birlikte yola çıktı! İstanbul'da vahşet! Üniversite öğrencisi genç kızın cesedi valizden çıktı İstanbul'da vahşet! Üniversite öğrencisi genç kızın cesedi valizden çıktı Yıllardır tarihi bir mezarlık sanılıyordu... işin aslı ortaya çıktı! Yıllardır tarihi bir mezarlık sanılıyordu... işin aslı ortaya çıktı! Kim Milyoner Olmak İster'de daha ilk soruda joker sürprizi Kim Milyoner Olmak İster'de daha ilk soruda joker sürprizi Bartın'da gizemli olay: Bal mumundan yapılmış bebek, bebeğe sarılı muska... Bartın'da gizemli olay: Bal mumundan yapılmış bebek, bebeğe sarılı muska... En fazla göç alan, en fazla göç veren il aynı ilimiz olurken, iç göçün nedeni de belli oldu En fazla göç alan, en fazla göç veren il aynı ilimiz olurken, iç göçün nedeni de belli oldu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'e tahliye kararı Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'e tahliye kararı Dolandırıcı çetesi imara açılan köyü altüst etti; tüm tapuları tek tek ele geçirdiler! Dolandırıcı çetesi imara açılan köyü altüst etti; tüm tapuları tek tek ele geçirdiler!
Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler İYİ Partili isim MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı İYİ Partili isim MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı Kadir Ezdildi'nin düğününde takı töreni bitmek bilmedi! Takıları tek tek gösterdi Kadir Ezdildi'nin düğününde takı töreni bitmek bilmedi! Takıları tek tek gösterdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını iktidara yakın isim ifşa etti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını iktidara yakın isim ifşa etti MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim'' MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim'' ''Müjde'' denmişti ama... Türkiye'deki milyonlarca emekli artık SGK'ya her ay 9 bin TL ödeyecek! ''Müjde'' denmişti ama... Türkiye'deki milyonlarca emekli artık SGK'ya her ay 9 bin TL ödeyecek! İstanbul'da dev operasyon: Yüzlerce ruhsatsız silah ele geçirildi! İstanbul'da dev operasyon: Yüzlerce ruhsatsız silah ele geçirildi! Can Yaman, Türkiye'ye getirdiği DJ sevgilisiyle sarmaş dolaş! Can Yaman, Türkiye'ye getirdiği DJ sevgilisiyle sarmaş dolaş! Türkiye'nin bir devi daha konkordato ilan etti Türkiye'nin bir devi daha konkordato ilan etti Türkiye'de tam 52 yıldır böylesi görülmemişti: Güncel kabus haritası yayınlandı! Türkiye'de tam 52 yıldır böylesi görülmemişti: Güncel kabus haritası yayınlandı!