İngiliz vekil gözaltına mı alındı ?

İngiliz vekil gözaltına mı alındı ?

Diyarbakır'da İngiliz milletvekilinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde İngiliz milletvekili Natalie Mcgarry'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde İngiliz milletvekili Natalie Mcgarry’nin gözaltına alındığı öğrenildi. Mcgarry kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği bugün Diyarbakır’da kısa bir süre için bir İngiliz vatandaşının gözaltına alındığını ve ardından serbest bırakıldığını duyurdu.

Büyükelçilik yetkilileri gözaltına alınan kişinin kimliği konusunda bilgi vermezken, konsolosluk görevlilerinin hem Diyarbakır’daki yetkililerle hem de İngiliz vatandaşı ile temasa geçtiği öğrenildi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği merkez Sur İlçesi’nde İskoçya vatandaşı parlamenter Natalie Mcgarry’ın gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yazılı açıklamayla yalanladı.

Diyarbakır Valiliğ, görsel medya ile birtakım sosyal medya hesaplarında bir İngiliz parlamenterin güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alındığı iddialarını yazılı açıklama ile yalanladı. Açıklamada şöyle denildi:

“İskoç vatandaşı Natalie Mcgarry’ın görevlilerimizce gözaltına alındığına dair haberlere yer verilmiştir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Sur içerisinde Balıkçılarbaşı Meydanı çevresinde yabancı uyruklu bir şahsın fotoğraflama yaptığının güvenlik görevlilerimizce tespit edilmesi üzerine şahsın kimlik kontrolü yapılmış, ibraz edilen pasaportta İskoçya vatandaşı Natalie Mcgarry olduğu anlaşılmıştır. Yapılan işlem kimlik kontrolünden ibaret olup her hangi bir gözaltı işlemi yapılmamıştır.”