İhraç edilen Yarbay Alkan isyan etti

İhraç edilen Yarbay Alkan isyan etti

FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle ihraç edilen Jandarma Yarbay Mehmet Alkan isyan etti.

Şırnak’ta görev yapan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde ‘açılım sürecine’ tepki gösteren ve ordudan atılan Yarbay Alkan, “FETÖ’cü değilim” diye konuştu ve başlıktaki bu cümleyle isyan etti.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın 23 Ağustos 2015'teki cenaze töreninde “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ‘çözüm' diyenler neden şimdi ‘sonuna kadar savaş' diyor” diye tepki göstermişti. Şehit Aileleri Derneği Osmaniye Şubesi'ni ziyaretinde de “Dağdaki terörü, şehre indirdiler” eleştirisinde bulunan Yarbay Mehmet Alkan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten çıkarılmıştı. Bütün hakları elinden alınan, silahına, kimliğine el konulan Alkan, “Ben bu kararı tanımıyorum. Saygı da duymuyorum” dedi. Neden atıldığı konusunda Jandarma Genel Komutanlığı'na gittiğinde içeriye alınmadığını belirten Alkan şunları söyledi:

‘FETÖ ÜYESİ DEĞİLİM'

Bir şehit kardeşinin görevine bu şekilde son verilmesi kabul edilemez. Halka silah atanlarla aynı kefeye koyulmayı asla kabul etmiyorum. Benim FETÖ üyesi olmam mümkün değildir. Kimsenin şehit Alimin (Şehit yüzbaşı Ali Alkan) ruhunu incitmeye hakkı yoktur. 21 Temmuz 2016 tarihinde haber7.com sitesinin çıkardığı ve diğer medya ile sosyal medyaya yayılan “Telekom'u basma” haberi de amaçlı olarak yapıldı. Terör örgütü lideri veya seri katiller dahi yargılanırken ve savunma hakkı verilirken, 26 yıllık meslek hayatıma son verildiğini gece yarısı Resmi Gazete'den öğreniyorum. Bu haksızlıktır. Elbet bu günler de geçecektir.

‘TBMM OLAYA EL KOYMALI'

Doğru duvar yıkılmaz. Zalimler mazlumların gözyaşında boğulur. FETÖ'yle bağlantım olamaz. Kimlerin FETÖ destekçisi, hamisi olduğunu herkes biliyor. Yapılan işlem kanunla düzenlenecek bir alan değildir. Millet Meclisi olaya el koymalıdır. Yetki gaspı söz konusudur. Ayrıca Olağanüstü Hal Kanunu böyle bir yetkiye izin vermemektedir. Terörle mücadele edilsin ama hukuk ilkeleri içinde.

‘SİLAHIMI GERİ İSTİYORUM'

‘Alim'e sebep olanlar, onu geri veremezler ama itibarımı ve silahımı geri istiyorum. Bana haksızlık yapıldığını aklı selim milyonlarca vatandaş görüyor. Her gün bana yüzlerce destek mesajı gönderiyorlar. Erzincan'dan bir vatandaş, ‘para gönderemem ama un, peynir, salçanı gönderirim' diyor.

Sözcü

text-ad
Etiketler mehmet alkan
İstanbul'da iş insanı ofisinde öldürüldü! Dehşete düşüren kavga kamerada İstanbul'da iş insanı ofisinde öldürüldü! Dehşete düşüren kavga kamerada 80 bin TL maaş, kalacak yer, sınırsız internet ve yemek talebi patronları işçi yaptı! 80 bin TL maaş, kalacak yer, sınırsız internet ve yemek talebi patronları işçi yaptı! Galatasaray'da beklenen ayrılık gerçekleşti: Havalimanında gözyaşları sel oldu! Galatasaray'da beklenen ayrılık gerçekleşti: Havalimanında gözyaşları sel oldu! Yargıtay'dan çalışanların yıllık izinleri için emsal karar: Çalışanların hakları tırpanlandı! Yargıtay'dan çalışanların yıllık izinleri için emsal karar: Çalışanların hakları tırpanlandı! İlk kez hakim karşısına çıkan Ümit Özdağ için karar verildi İlk kez hakim karşısına çıkan Ümit Özdağ için karar verildi CHP'li Başkan tutuklandı, CHP'li belediye AK Parti'ye geçti! CHP'li Başkan tutuklandı, CHP'li belediye AK Parti'ye geçti! Ekrem İmamoğlu'ndan ''işkence'' iddiası Ekrem İmamoğlu'ndan ''işkence'' iddiası Engelli ve ilaç raporları için ''randevu'' düzenlemesi Engelli ve ilaç raporları için ''randevu'' düzenlemesi Merve Özbey'den cezaevindeki eşi için 150 bin dolarlık imza! Merve Özbey'den cezaevindeki eşi için 150 bin dolarlık imza! 5 büyükşehirdeki seçim anketinde dengeler değişti! 5 büyükşehirdeki seçim anketinde dengeler değişti!
Advertisement
Türkiye'nin Suriye sınırında dikkat çeken görüntü: Çin'den Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye'ye! Türkiye'nin Suriye sınırında dikkat çeken görüntü: Çin'den Türkiye'ye, Türkiye'den Suriye'ye! Faizsiz kredi veren bankalar limiti yükseltti! Hangi banka ne kadar kredi veriyor? Faizsiz kredi veren bankalar limiti yükseltti! Hangi banka ne kadar kredi veriyor? Nur Viral'in canlı yayındaki zor anları; Oytun Erbaş'ın sözleri olay oldu Nur Viral'in canlı yayındaki zor anları; Oytun Erbaş'ın sözleri olay oldu Güzel oyuncu Nesrin Cavadzade yaz tatilinden ''manken çatlatmaya'' devam ediyor Güzel oyuncu Nesrin Cavadzade yaz tatilinden ''manken çatlatmaya'' devam ediyor İslam Memiş güvenli liman altının 2 alternatifini açıkladı İslam Memiş güvenli liman altının 2 alternatifini açıkladı Sivas'ta korkutan deprem! Sivas'ta korkutan deprem! Gıda sahtekarlarına bir marka daha eklendi: Listede baldan peynire, köfteden sucuğa yine yok yok! Gıda sahtekarlarına bir marka daha eklendi: Listede baldan peynire, köfteden sucuğa yine yok yok! Bir devrin sonu... Türkiye'nin efsanesi Şener Şen'den herkesi üzen haber Bir devrin sonu... Türkiye'nin efsanesi Şener Şen'den herkesi üzen haber Suriyeli genç dehşet saçtı: Genç kadını defalarca bıçaklayarak öldürdü Suriyeli genç dehşet saçtı: Genç kadını defalarca bıçaklayarak öldürdü Cem Küçük'ten medyada yeni operasyon iddiası: İsim vererek tek tek açıkladı! Cem Küçük'ten medyada yeni operasyon iddiası: İsim vererek tek tek açıkladı!