Hükümetten kürtaj süresi ayarı

Hükümetten kürtaj süresi ayarı

Sağlık Bakanlığı, kürtaj için tanınan yasal 10 haftalık gebelik süresini 8 haftaya indirmeyi planlıyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başlattığı kürtaj tartışmasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı’nın, kürtaj için tanınan yasal 10 haftalık gebelik süresini 8 haftaya indirmeyi planladığı iddia edildi. Hazırlanan yasa taslağıyla ilgili son kararı “Kürtaj cinayettir” diyen Başbakan Erdoğan verecek.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre Başbakan Erdoğan’ın, “Her kürtaj bir cinayettir” açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı, kürtaj ve sezaryene ilişkin yasal düzenleme yapmak için harekete geçmişti. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile bilim adamlarından oluşan bir komisyon, Türk Ceza Yasası’nın 10 haftadan önce gerçekleşecek kürtaj işlemine izin veren maddesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre komisyon çalışmalarında ortaya çıkan ilk taslağa göre söz konusu yasa maddesindeki 10 hafta sınırı 8 haftaya çekiliyor. Taslakta, doğumda sezaryenin sınırlandırılması için de bu yöntemin hangi durumlarda uygulanabileceğine ilişkin net bir tanımlama yer alacak.

"Sadece iki hafta için bu kadar tartışma yaratılması anlamsız"

CHP İzmir Milletvekili ve eski Sağlık Bakanlığı müsteşarlarından doktor Aytun Çıray, yapılması beklenen düzenleme ile ilgili olarak “Sadece iki hafta için bu kadar tartışma yaratılması anlamsız” değerlendirmesini yaptı. Çıray, “Bu, Sağlık Bakanlığı’nın geliştirdiği sağlık politikalarını örtbas etmek amacı taşıyor. Kendilerinin yarattığı bozuk düzen yüzünden sağlık hakkını sınırlamak istiyorlar. Performans sistemini getirince ameliyatlar dolayısıyla sağlık harcamaları çok arttı. Hükümet artık altından kalkamıyor. Hem kürtajı hem sezaryeni sınırlayarak giderleri azaltacaklarını düşünüyorlar. Oysa yanlış olan performans sistemi… Çünkü bu sistemden önce Türkiye’deki örneğin sezaryen oranı dünya standartlarında idi. Sonra yüzde kırklara, ellilere çıktı” dedi.

Aytun Çıray, “Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde zinayı serbest bırakırken kürtajı sınırlamaya kalkmak tam bir ikiyüzlülük siyasetidir. Esas olarak AKP tabanı zinanın serbest bırakılmasına tepki gösteriyor” diye konuştu.

Ekranların fenomen dizisi Yalı Çapkını dizisinin finali sızdırıldı Ekranların fenomen dizisi Yalı Çapkını dizisinin finali sızdırıldı İstanbul Üniversitesi'nde İmamoğlu eylemi: Polis müdahale etti! İstanbul Üniversitesi'nde İmamoğlu eylemi: Polis müdahale etti! Özgür Özel'den Saraçhane'de tarihi açıklama: ''Buradan ayrılmıyorum'' Özgür Özel'den Saraçhane'de tarihi açıklama: ''Buradan ayrılmıyorum'' İmamoğlu gözaltında; savcılık gözaltı kararının gerekçesini açıkladı İmamoğlu gözaltında; savcılık gözaltı kararının gerekçesini açıkladı Berna Laçin'den olay olacak diploma çıkışı: ''Şartlar eşitlendi!'' Berna Laçin'den olay olacak diploma çıkışı: ''Şartlar eşitlendi!'' İşte İmamoğlu ile birlikte hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler İşte İmamoğlu ile birlikte hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler Sosyal medyanın ünlü sokak röportajcısı gözaltına alındı! Sosyal medyanın ünlü sokak röportajcısı gözaltına alındı! Polisten kaçan ehliyetsiz kadın sürücünün polise söyledikleri şoke etti! Polisten kaçan ehliyetsiz kadın sürücünün polise söyledikleri şoke etti! İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ve oğlundan ilk açıklama İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu ve oğlundan ilk açıklama ''Kışın olmaz'' denilen meyveyi yetiştirip, kilosunu 200 liradan satıyor ''Kışın olmaz'' denilen meyveyi yetiştirip, kilosunu 200 liradan satıyor
Türkiye'ye örnek olacak cami: Ayda 20 bin TL kazanç sağlıyorlar Türkiye'ye örnek olacak cami: Ayda 20 bin TL kazanç sağlıyorlar Özel, İmamoğlu'nun gözaltına alınmadan günler önce kendisine attığı mesajı açıkladı Özel, İmamoğlu'nun gözaltına alınmadan günler önce kendisine attığı mesajı açıkladı Borsa, Dolar, Euro, altın, gümüş ve kripto paraların gözaltılara tepkisi belli oldu Borsa, Dolar, Euro, altın, gümüş ve kripto paraların gözaltılara tepkisi belli oldu İmamoğlu protestosuna biber gazlı müdahale İmamoğlu protestosuna biber gazlı müdahale İmamoğlu'nun gözaltına alındığı evde dikkat çeken hareketlilik İmamoğlu'nun gözaltına alındığı evde dikkat çeken hareketlilik Cem Küçük ''sıra sana geliyor'' deyip, isim de verdi Cem Küçük ''sıra sana geliyor'' deyip, isim de verdi Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması dünya basınında: ''Erdoğan'ın rakibi gözaltında!'' Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması dünya basınında: ''Erdoğan'ın rakibi gözaltında!'' Rasim Ozan Kütahyalı'dan olay olacak Dolar'a müdahale iddiası Rasim Ozan Kütahyalı'dan olay olacak Dolar'a müdahale iddiası Oğuzhan Uğur'dan gözaltılar sonrası dikkat çeken karar Oğuzhan Uğur'dan gözaltılar sonrası dikkat çeken karar Burası Türkiye'nin gerçek Atlantisi... Sular çekildi, devasa yerleşim yeri ortaya çıktı! Burası Türkiye'nin gerçek Atlantisi... Sular çekildi, devasa yerleşim yeri ortaya çıktı!