HES kodu geçim kaynağı oldu

HES kodu geçim kaynağı oldu
Güncelleme:

Diyarbakır Adliyesi önünde 2 yıldır arzuhalcilik yapan lise mezunu 22 yaşındaki genç kamu kurumlarına HES kodu ile girilmesi şartından sonra gelen vatandaşlara dilekçe yazmanın yanı sıra HES kodu uygulamasında da destek oluyor.

Merkez Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde bulunan Diyarbakır Adliyesi karşısında 2 yıldır baba mesleği arzuhalciliği sürdüren Mehmet Ali Askan, bu şekilde geçimini sağlıyor. Koronavirüs vakalarının arttığı kentte, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, 4 Eylül'de Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantısında, salgının yayılmasını engellemek amacıyla 7 Eylül'den itibaren kamu kurum ve kuruluşlarına Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile giriş yapılması şartı getirildi. Diyarbakır Adliyesi'ne girişlerde vatandaşların HES kodu uygulamasında sorun yaşadığını gören Askan, gelen vatandaşlara dilekçe yazmanın yanı sıra HES kodu uygulamasında da yardımcı oluyor.

'VATANDAŞLARIN ZORLANDIĞINI GÖRÜNCE AKLIMA GELDİ'

Günde birkaç kez adliyeye girip çıktığını belirten Askan, kamu kurumlarına HES kodu ile girilmesi zorunluluğunun ardından, vatandaşların girişte zorlandıklarını gördüğünü ifade ederek, "Adliyeye giren vatandaşların çoğu HES kodu almayı bilmiyor. Bazıları da koşuşturuyor. Benim de aklıma böyle bir fikir geldi. Bu şekilde gelen müşterilere dilekçe yazıyorum ve HES kodunda yardımcı oluyorum. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum" dedi.

'BİR NEVİ STAJ OLUYOR'

Baba mesleği arzuhalciliği severek yaptığını ve ileride hukuk fakültesi okumak istediği için deneyim de kazandığını aktaran Askan, "Şimdiden hem çalışıyorum hem de bilgi birikimi oluyor. Bir nevi staj gibi oluyor. Aslında bu işler konusunda iyiyim ama Diyarbakır'da son iki yıldır iş yok. Aslında iş bulamadığım için de bunu yapıyorum. Bu işi yapmamın asıl sebebi sevmem ve ilgi duymamdır" diye konuştu.

Dilekçe yazdırmaya gelen Osman Keklikavan da adliyeye geldiğini ve ayrıca HES kodu uygulamasında da Askan'ın kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi.

text-ad
Yarına dikkat! 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı alarm verildi Yarına dikkat! 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı alarm verildi Antalya'daki korku evinde büyük kabus: Yaralılar var! Antalya'daki korku evinde büyük kabus: Yaralılar var! Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem Survivor'da Acun Ilıcalı, Batuhan Karacakaya ile tartışan İsmail Balaban'ın cezasını açıkladı Survivor'da Acun Ilıcalı, Batuhan Karacakaya ile tartışan İsmail Balaban'ın cezasını açıkladı Sahnede fenalaşarak hayatını kaybeden Metin Arolat'ın otopsi raporu ortaya çıktı Sahnede fenalaşarak hayatını kaybeden Metin Arolat'ın otopsi raporu ortaya çıktı Hadise ile Seda Bakan'ın arasına kara kedi girdi Hadise ile Seda Bakan'ın arasına kara kedi girdi 16 yaşındaki çocuk sokak ortasında kuzenini vurdu 16 yaşındaki çocuk sokak ortasında kuzenini vurdu Bülent Ersoy ''Çene yoran'' mal varlığı için vasiyetini açıkladı Bülent Ersoy ''Çene yoran'' mal varlığı için vasiyetini açıkladı Özgür Özel Silivri'den seslendi: ''Devlet Bey bir ricada bulunsun...'' Özgür Özel Silivri'den seslendi: ''Devlet Bey bir ricada bulunsun...'' Yüzlerce memur şokta: Yapılan devlet yardımı geri istenecek! Yüzlerce memur şokta: Yapılan devlet yardımı geri istenecek!
Filenin 2 sultanı Zehra Güneş ile Melisa Vargas'ın başbaşa tatili olay oldu Filenin 2 sultanı Zehra Güneş ile Melisa Vargas'ın başbaşa tatili olay oldu Türkiye'nin Pakistan mesajı turizmi vurdu: Rezarvasyonlar bir bir iptal ediliyor Türkiye'nin Pakistan mesajı turizmi vurdu: Rezarvasyonlar bir bir iptal ediliyor Bölücü terör örgütü PKK'nın fesih kararı sonrasında kafa karıştıran seçim anketi Bölücü terör örgütü PKK'nın fesih kararı sonrasında kafa karıştıran seçim anketi Kurtlar Vadisi'nin efsane oyuncusu yıllar sonra ortaya çıktı Kurtlar Vadisi'nin efsane oyuncusu yıllar sonra ortaya çıktı PKK'nın feshi sonrası İbrahim Tatlıses'ten dikkat çeken yorum PKK'nın feshi sonrası İbrahim Tatlıses'ten dikkat çeken yorum Her satırı korkunç: Yangında eşi ve 2 çocuğu ölen şüphelisi itfaiye erinin ifadesi ortaya çıktı Her satırı korkunç: Yangında eşi ve 2 çocuğu ölen şüphelisi itfaiye erinin ifadesi ortaya çıktı Antalya'da hayatının şokunu yaşayan Rus turist polis baskınına katıldı Antalya'da hayatının şokunu yaşayan Rus turist polis baskınına katıldı Türkiye'de de satılıyor! Motoru sorunlu olan bu araçlar için tazminat ödenecek Türkiye'de de satılıyor! Motoru sorunlu olan bu araçlar için tazminat ödenecek Oyunculuğu bırakıp Influencer olmuştu, yaz sezonunu Fethiye'de açtı Oyunculuğu bırakıp Influencer olmuştu, yaz sezonunu Fethiye'de açtı Küçük yatırımcı şokta... Altın dibi gördü: Güvenli liman 1 ayın dibinde! Küçük yatırımcı şokta... Altın dibi gördü: Güvenli liman 1 ayın dibinde!