Hayatlarının en zor kararını verdiler

Hayatlarının en zor kararını verdiler

Adapazarı'nda yaşayan bir çift, çocuklarının hayatı için en zor kararı verdiler.

Adapazarı'nda yaşayan Gülcan-Rıdvan Ateşalp çifti, nadir görülen doğumsal beyin hastalığı Sturge Weber Sendromu teşhisi konulan 2 yaşındaki çocukları Ahmet'in yaşaması için zor bir karar aldı. Aile bugün İstanbul'a geldi ve Ahmet ameliyata alındı. Ameliyatta, beyninin sol tarafında oluşan damar toplanması nedeniyle nöbetler geçiren Ahmet'in yaşaması için beyninin sol tarafının sağ tarafla bağlantısı kesilecek.

Ateşalp çiftinin çocukları Ahmet, Sturge Weber Sendromu olarak bilinen hastalıkla dünyaya geldi. Anne karnındayken beyninin sol tarafında damar toplanması oluşan Ahmet, 2 yaşına kadar bir çok kez nöbet geçirerek ölümcül tehlikeler atlattı. Doktorlar küçük çocuğun ilerki yaşlarda nöbetlerin birinde hayatını kaybedebileceğini söyleyerek, kurtuluşunun felce neden olacak beynin sol tarafının sağ tarafıyla bağlantısını kesmek olduğunu belirttiler. Genç çift, hayatlarının en zor kararını vererek çocuklarının kurtuluşu için ameliyat olmasına karar verdi. Aile bugün İstanbul'a geldi ve Ahmet saat 11.00'da İstanbul Kozyatağı'ndaki özel bir hastanede ameliyata alındı.

"ZOR BİR KARAR ALDIK"

Daha önce yerel bir televizyonda çalışan, şu an işsiz olan Rıdvan Ateşalp, "Oğlumun sabah 06.30'da hastaneye yatışı oldu. Saat 11.00'da ameliyata alındı. Ameliyatın kaç saat süreceğini bilmiyoruz. Ameliyat kısa da olabilir, 8-10 saate de çıkabilir.

Ameliyat sırasında sağ beyin ile sol beyinin irtibatı kesilecek. Bu ameliyat nöbetleri durdurma ameliyatı. Operasyon sonrası vücudunun sağ tarafının büyük oranda felç kalma riski var. Bunu da yaşayıp göreceğiz. Zor bir karar aldık. Zor olmasına rağmen çocuğumuzu bu ameliyata sokmak zorundaydık. Çünkü hayati tehlikeleri vardı; o yüzden beklemeden bu kararı verdik. Allah'ın izniyle ameliyattan sağ salim çıkacak. Kısa sürede toparlanacağına inanıyorum. Biz doktorumuza güveniyoruz" dedi.

"BU HASTALIK ÖMÜR BOYU SÜRECEK"

Oğlunun ameliyattan sonra fizik tedaviye başlayacağını ve terapiler alacağını belirten Ateşalp, "Bu hastalık ömür boyu sürecek, çocuğumun tedavileri devam edecek. Ameliyat oldu diye hastalık bitmiyor. Hastalığın tanısını taşımaya devam edecek" diye konuştu.

AİLE UMUTLA AMELİYATIN BİTMESİNİ BEKLİYOR

Çocuğunun ameliyattan çıkmasını 4 gözle beklediklerini söyleyen baba Rıdvan Ateşalp, ameliyat parasının toplanması için kendilerine yardıma eden herkese de teşekkür etti.

Hayatlarının en zor kararını verdiler

[PAGE]

Hayatlarının en zor kararını verdiler

[PAGE]

Hayatlarının en zor kararını verdiler

[PAGE]

Hayatlarının en zor kararını verdiler

Yaz gelirken Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'dan kötü haber geldi Yaz gelirken Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'dan kötü haber geldi ORC'nin 30 ildeki son genel seçim anketinin sonuçları açıklandı ORC'nin 30 ildeki son genel seçim anketinin sonuçları açıklandı Meral Akşener'in neden çıtının çıkmadığı belli oldu! Meral Akşener'in neden çıtının çıkmadığı belli oldu! Yeşilçam efsanesi ünlü sanatçı Filiz Akın'ı kaybettik Yeşilçam efsanesi ünlü sanatçı Filiz Akın'ı kaybettik Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği tepelerdeki doğal antibiyotik tezgahlara indi Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği tepelerdeki doğal antibiyotik tezgahlara indi Soğuğa, yağmura, kara bir kez daha veda edin! Hava çok hızlı ısınacak! Soğuğa, yağmura, kara bir kez daha veda edin! Hava çok hızlı ısınacak! ''Analiz sonuçları temiz çıktı'' denmişti, 1,5 ay sonra bir hamle daha ''Analiz sonuçları temiz çıktı'' denmişti, 1,5 ay sonra bir hamle daha Benzin, motorin ve LPG'ye 3 gün üstüste 3 zam geliyor! Benzin, motorin ve LPG'ye 3 gün üstüste 3 zam geliyor! Topuk kanı alınmadığı için kayyum atanan bebek davasında karar çıktı Topuk kanı alınmadığı için kayyum atanan bebek davasında karar çıktı MHP'ye yakınlığıyla bilinen isim Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili olay iddialar MHP'ye yakınlığıyla bilinen isim Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili olay iddialar
Adem amca ile bir kez daha kavuşan Yaren leyleğin fotoğrafına Avrupa'dan ödül Adem amca ile bir kez daha kavuşan Yaren leyleğin fotoğrafına Avrupa'dan ödül MHP, iktidarın CHP'ye kayyum atama planını açıkladı MHP, iktidarın CHP'ye kayyum atama planını açıkladı Özel'den skandal iddia: ''Soruşturmanın kilit ismi aynı gün serbest bırakıldı!'' Özel'den skandal iddia: ''Soruşturmanın kilit ismi aynı gün serbest bırakıldı!'' Türkiye'nin ''Ahmet Baba''sı Müge Anlı'da eski eşinin dolandırdığı engelli kadına hediye araba! Türkiye'nin ''Ahmet Baba''sı Müge Anlı'da eski eşinin dolandırdığı engelli kadına hediye araba! İmamoğlu'nun gözaltına alındığı an Leman'ın kapağında İmamoğlu'nun gözaltına alındığı an Leman'ın kapağında Çiftçinin tarlasını ''masal diyarına'' çeviren bu yöntemi yüzlerce ağacı kurtardı! Çiftçinin tarlasını ''masal diyarına'' çeviren bu yöntemi yüzlerce ağacı kurtardı! 200 metrelik dev köprü çöktü, çok sayıda ölü var! 200 metrelik dev köprü çöktü, çok sayıda ölü var! 79 canı yitirdiğimiz Kartalkaya faciasındaki bilirkişi raporu ortaya çıktı 79 canı yitirdiğimiz Kartalkaya faciasındaki bilirkişi raporu ortaya çıktı Cem Küçük ''sanatçı takımı'' dedi, Şevket Çoruh'tan tokat gibi bir yanıt geldi Cem Küçük ''sanatçı takımı'' dedi, Şevket Çoruh'tan tokat gibi bir yanıt geldi ''CHPKK'' eleştirileri sonrasında Tanju Özcan'dan ülkücülere zor soru! ''CHPKK'' eleştirileri sonrasında Tanju Özcan'dan ülkücülere zor soru!