Güneş böyle tutuldu !

Güneş böyle tutuldu !

Dünya güneş tutulmasına şahit oldu. Ancak bulutlar nedeniyle İstanbul'dan izlenemedi. İşte bugün yaşananlar...

Türkiye’den de izlenilen güneş tutulması bugün saat 9.40’da başlayıp 13.50’ye kadar sürdü. İstanbul'da bulutlar nedeniyle tutulma izlenemedi. Uzmanlar 'Tutulmanın depremle, tsunamiyle bir ilgisi yok' diyor. İşte bugün yaşananlar...

2015 yılının en önemli gök olaylarından tam güneş tutulması bugün yaşandı. Türkiye’den parçalı gözlenecek tutulma saat 09.40’ta başlayıp 13.50’ye kadar sürdü. Pek çok kentte bulutlar nedeniyle tutulma izlenemedi.

İSTANBUL'DAN İZLENEMEDİ
 
Ay'ın yörünge hareketi sırasında dünya ile güneş  arasına girmesiyle gerçekleşen güneş tutulması, İstanbul'da bulutlu hava  nedeniyle izlenemedi. 
 
İÜ Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr.  Türker Özkan ve akademik kadro, İstanbul'da saat 10.52'de parçalı olarak başlayan  güneş tutulmasını gözlemevindeki teleskoptan takip etti.



İŞTE GÜNEŞ TUTULMASINDAN KARELER (FOTO-GALERİ)


Ancak havanın kararması ve bulutlar nedeniyle güneş tutulması  izlenemedi. Gözlemevindeki teleskoptan tutulmanın ilk anlarından kısa bir görüntü  alabilen akademik kadro, bulutların araya girmesi nedeniyle saat 13.00'e kadar  devam eden tutulmayı takip edemedi. Prof. Dr. Türker Özkan, İstanbul'da havanın bulutlu  olması nedeniyle güneş tutulmasını göremediklerini söyledi.