Güncelleme - Kayseri'de Fetö/pdy Operasyonu

Güncelleme - Kayseri'de Fetö/pdy Operasyonu

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile holdingin 3 yöneticisi gözaltına alındıDETAY EKLENDİ

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiaları üzerine Boydak Holding'in yöneticilerine yönelik operasyon düzenlendi.

Holdingin yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak ile yönetim kurulu üyesi ve üst yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, "FETÖ üyesi olmak ve örgüte finans desteği sağlamak"; holding yöneticilerinden Murat Bozdağ ve Erol Boydak ise "sosyal medyada örgütün propagandasını yapmak" iddiasıyla evlerinde gözaltına alındı.

Zanlılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Zanlıların evleri ile holding merkezinde arama başlatıldı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki holding merkezinde hesap kayıtlarının incelenmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

Boydak Holding Üst Yöneticisi Memduh Boydak, daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği ve Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce 8 yıl önce Boydak Holdinge tahsis edilen orman arazisinin amacı dışında kullanıldığı iddialarına ilişkin soruşturmalar kapsamında emniyette ifade vermişti.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında "nitelikli ve örgütlü yağma" suçlamasıyla Melikşah Üniversitesine yönelik operasyonda aralarında o dönem üniversitenin mütevelli heyeti başkanı olan Memduh Boydak'ın da bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmış, zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

text-ad
Terörsüz Türkiye süreci için ''geçiş süreci kanunu'' geliyor Terörsüz Türkiye süreci için ''geçiş süreci kanunu'' geliyor Fay hattı inceleme kazıları sırasında sürpriz keşif... Fay hattı inceleme kazıları sırasında sürpriz keşif... İstanbul'da 24 yaşındaki üniversiteli kız öğrencinin şüpheli ölümü İstanbul'da 24 yaşındaki üniversiteli kız öğrencinin şüpheli ölümü Şehir teröristleri kendilerine trafik cezası yazan polise saldırdı Şehir teröristleri kendilerine trafik cezası yazan polise saldırdı Aleyna Tilki'den istismar ve taciz mesajı: ''Geçecek'' Aleyna Tilki'den istismar ve taciz mesajı: ''Geçecek'' Kendi otomobili yerine başkasının otomobilini alıp gitti Kendi otomobili yerine başkasının otomobilini alıp gitti AK Partili Belediye Başkanı'ndan Defne Samyeli için mide bulandıran ifadeler AK Partili Belediye Başkanı'ndan Defne Samyeli için mide bulandıran ifadeler Simge Sağın tatil pozlarıyla ''yok artık'' dedirtti Simge Sağın tatil pozlarıyla ''yok artık'' dedirtti Kayıp iş insanı Halit Yukay'ın cansız bedeni bulundu Kayıp iş insanı Halit Yukay'ın cansız bedeni bulundu Gözü dönen genç anne 10 yaşındaki kızını elinde bıçakla sokak ortasında kovaladı! Gözü dönen genç anne 10 yaşındaki kızını elinde bıçakla sokak ortasında kovaladı!
Marmara Denizi'nde feribotta intihar girişimi: Kendini denize attı! Marmara Denizi'nde feribotta intihar girişimi: Kendini denize attı! Özlem Çerçioğlu hamlesinin arka planıyla ilgili çok konuşulan iddia Özlem Çerçioğlu hamlesinin arka planıyla ilgili çok konuşulan iddia Gençlerin en başarılı bulduğu genel başkanlar anketinde zirvedeki fark olay olacak Gençlerin en başarılı bulduğu genel başkanlar anketinde zirvedeki fark olay olacak Halit Yukay'ın cenazesini 68 metre derinlikten nasıl çıkarılacağı belli oldu Halit Yukay'ın cenazesini 68 metre derinlikten nasıl çıkarılacağı belli oldu Yeni haftanın hava durumu belli oldu: Sıcaklara veda edin, gök gürültülü sağanaklar geliyor Yeni haftanın hava durumu belli oldu: Sıcaklara veda edin, gök gürültülü sağanaklar geliyor Diyanet ve Ali Erbaş hakkında ''kadınların miras hakkı hutbesi'' için suç duyurusu Diyanet ve Ali Erbaş hakkında ''kadınların miras hakkı hutbesi'' için suç duyurusu Atatürk'ün yüzen yadigarı Savarona tüm ihtişamıyla geri döndü! Atatürk'ün yüzen yadigarı Savarona tüm ihtişamıyla geri döndü! AK Parti'nin bebek katili Öcalan için af kararı belli oldu AK Parti'nin bebek katili Öcalan için af kararı belli oldu Yılan Hikayesi'nin ''Başak Komiser''i tatil pozlarıyla yıllara meydan okudu Yılan Hikayesi'nin ''Başak Komiser''i tatil pozlarıyla yıllara meydan okudu 250 metrelik ağla balık avlayıyordu, balıklar ağa o jandarmaya yakalandı! 250 metrelik ağla balık avlayıyordu, balıklar ağa o jandarmaya yakalandı!