Grup Yorum'dan Bahar Kurt 39 kiloya düştü

Grup Yorum'dan Bahar Kurt 39 kiloya düştü
Güncelleme:

Açlık grevinin gerekçesi olarak 4 talep sıralayan Kurt, konser yasaklarının kaldırılması, İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması, tutuklu Grup Yorum elemanlarının serbest bırakılması ve açılan davaların düşürülmesini istiyor.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre; Kendisi ile beraber başka arkaşlarının da açlık grevinde olduğunu anımsatan Kurt, Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan açlık grevindeki Grup Yorum elemanları Ali Aracı, İbrahim Gökçek ve Barış Yüksel’in kendi iradeleri dışında zorla müdahale için hastaneye götürülmek istendiklerini öne sürdü. Kurt, “Zorla müdahale demek; arkadaşlarımızın sakat bırakılması demektir. Yapılması gereken, haklı ve meşru taleplerimizi yerine getirmektir. Halkın türkülerini söylüyoruz, arkamızda halk var, köklerimiz halkın içinde. 25. yılımızda İnönü Stadyumu’nda 55 bin kişiye konser verdik. Bu bir Türkiye rekorudur. Halkımıza, sanatçı dostlarımıza çağrı yapıyorum: Grup Yorum’un açlığına ses olun. Sanata ve sanatçıya yönelik baskıyı, sansürü ancak dayanışma ile aşabiliriz.”

‘AÇLIK GREVİNDE KRİTİK GÜNLERDELER’

Açlık grevindeki Barış Yüksel’in annesi Zuhal Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, oğlu ile ilgili iddianamenin henüz düzenlenmediğini anımsatarak Grup Yorum’un 5 üyesinin açlık grevindeki son durumlarını paylaştı. Yüksel, “Kilo kayıpları 35 kiloya ulaştı. Kritik günlerdeler” dedi. Zuhal Yüksel,ODTÜ bilgisayar mühendisliğinden mezun olan oğlunun, gizli tanık ifadesinden dolayı tutuklandığını aktardı. Anne Yüksel, “Oğlum 4 arkadaşıyla açlık grevinde. Neden mi? Yasal hakları için. Adlarının ‘terör listelerinden’ çıkarılması grup üzerindeki yargı baskısının kaldırılması için. Açlıklarını, adalet isteklerini duyurmak istiyoruz” dedi.

text-ad
''Cep''teki yeni tehlikenin adı Karekod oldu Ne olacak deyip sakın taratmayın! ''Cep''teki yeni tehlikenin adı Karekod oldu Ne olacak deyip sakın taratmayın! LGS'de şaibe iddiaları Meclis'i karıştırdı: ''Ben geri zekalıya anlatır gibi anlatmayacağım...'' LGS'de şaibe iddiaları Meclis'i karıştırdı: ''Ben geri zekalıya anlatır gibi anlatmayacağım...'' Hükümetin kamu işçisine 3. zam teklifi ortaya çıktı Hükümetin kamu işçisine 3. zam teklifi ortaya çıktı Tekirdağ Şarköy'deki orman yangını büyüyor: Otoyol trafiğe kapatıldı Tekirdağ Şarköy'deki orman yangını büyüyor: Otoyol trafiğe kapatıldı FETÖ'nün ABD'den Türkiye'ye uzanan finansman ağı çökertildi FETÖ'nün ABD'den Türkiye'ye uzanan finansman ağı çökertildi Yeryüzündeki cehennemin kapısı açıldı: Bir kilometrelik çatlak oluştu Yeryüzündeki cehennemin kapısı açıldı: Bir kilometrelik çatlak oluştu Uluslararası 4 dev banka altındaki tahminlerini açıkladı Uluslararası 4 dev banka altındaki tahminlerini açıkladı İstanbul'daki kan donduran vahşette Ayşe'nin cansız bedeninin valizde taşındığı anların kamerada! İstanbul'daki kan donduran vahşette Ayşe'nin cansız bedeninin valizde taşındığı anların kamerada! Siber zorbalar bir doktor ve ailesinin hayatlarını alt üst etti! Siber zorbalar bir doktor ve ailesinin hayatlarını alt üst etti! Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Önce yağmur, ardından Afrika sıcakları geliyor! Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Önce yağmur, ardından Afrika sıcakları geliyor!
Yargıtay'dan ev sahibine iyi, kiracıya kötü haber! Yargıtay'dan ev sahibine iyi, kiracıya kötü haber! Bebek katili Öcalan sürpriz bir siyasetçiye İmralı'dan mektup yazmış Bebek katili Öcalan sürpriz bir siyasetçiye İmralı'dan mektup yazmış Bakan Tekin'den LGS açıklaması: 29 kişiye soruşturma açıldı Bakan Tekin'den LGS açıklaması: 29 kişiye soruşturma açıldı Bolu'da kabus gecesi: Köy alevlere teslim oldu: Felaketin izleri gün ağarınca ortaya çıktı Bolu'da kabus gecesi: Köy alevlere teslim oldu: Felaketin izleri gün ağarınca ortaya çıktı İsrail'den Suriye'nin kalbi Şam'a peş peşe saldırılar İsrail'den Suriye'nin kalbi Şam'a peş peşe saldırılar İmamoğlu'nun ''Akın Gürlek'' davasında karar çıktı! İmamoğlu'nun ''Akın Gürlek'' davasında karar çıktı! Pantolonlarıyla havuza girmeye kalkışan yabancı uyruklu magandalar, siteyi savaş alanına çevirdi Pantolonlarıyla havuza girmeye kalkışan yabancı uyruklu magandalar, siteyi savaş alanına çevirdi Napoli'den Galatasaray'a bir şok daha! Bu sefer konu Osimhen değil... Napoli'den Galatasaray'a bir şok daha! Bu sefer konu Osimhen değil... 9 ilde sarı alarm! İçişleri Bakanlığı sel uyarısı yaptı 9 ilde sarı alarm! İçişleri Bakanlığı sel uyarısı yaptı İstanbul'da cansız bedeni valizden çıkan genç kız cinayetinde kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı İstanbul'da cansız bedeni valizden çıkan genç kız cinayetinde kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı