Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Hatay'da

Gençlik Ve Spor Bakanı Kılıç Hatay'da

Kılıç: ''PKK bir terör örgütüdür. Bu terör örgütüyle mücadele de dünyanın neresinde terörle mücadele nasıl yapılıyorsa öyle yapılır, bu bu kadar basittir. Siyaset yapmak isteyenin yolu Meclistir. Siyaset yapmak isteyenin yolu bellidir''- "Kılıçdaroğlu, ka

HATAY (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ''PKK bir terör örgütüdür. Bu terör örgütüyle mücadele de dünyanın neresinde terörle mücadele nasıl yapılıyorsa öyle yapılır, bu bu kadar basittir. Siyaset yapmak isteyenin yolu Meclistir. Siyaset yapmak isteyenin yolu bellidir'' dedi.

Kılıç, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, parti çalışmalarının milletin gönlüne girdiğini belirtti.

Terör olaylarına değinen Kılıç, güvenlik güçlerinden şehit düşenlere baş sağlığı, gazi olanlara acil şifalar diledi.

Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Şunu unutmayalım. Onlar vatan, millet ve bayrak uğruna, inançları uğruna en değerli varlıklarını, canlarını ortaya koymak için hiç çekinmediler. Terörle olan mücadele ne gerektiriyorsa yapmak konusunda hiçbir çekincemiz yoktur. Bu yaz, 2015'te iki seçim yaşadık. 'O seçimler arasında acaba Türkiye'de birşeyler bozulur mu, istikrar elden gider mi, hükümetin tam iş başında olmadığını zannediyoruz' diyenler birtakım oyunlar çevirmeye kalktı. Huzur bozmaya kalktılar. Biz ne dedik açıkça? Bu ülkenin huzuru, geleceği için ne yapılması gerekiyorsa değil elimizi, gövdemizi taşın altına koyarız ve o sorumluluğu yaparız. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da dile getirdiler. Biz bu konuda müttefiklerimizin, dostlarımızın çifte standart göstermemeleri konusunda çok ciddi çağrıda bulunuyoruz. Onların da bu anlamdaki duruşlarını görmek istiyoruz. PKK bir terör örgütüdür. Bu terör örgütüyle mücadele de dünyanın neresinde terörle mücadele nasıl yapılıyorsa öyle yapılır, bu bu kadar basittir. Siyaset yapmak isteyenin yolu Meclistir. Siyaset yapmak isteyenin yolu bellidir. Ama arasına terörle mesafe koyamayan, açık seçik olarak teröristi, terörü lanetleyemeyenlerin de hiç kusura bakmasınlar kendi iradeleri yoktur. Bunu zaten görüyoruz. Onun için biz şunu açık ve seçik olarak her zaman söyledik. Her bir vatandaşımızın, kardeşimizin, hayatı bizim için değerlidir. Devletine, milletine karşı eline silah alanlara cevabı verilir. Bunda hiçbir şüphemiz olmadı. Suistimal içerisine girenler oldu bazı konularda, onların da cevabını verdik, hiçbir zaman da vermekten çekinmeyiz.''

Türkiye kazanacaksa kendilerinin kaybetmeye razı olduklarını, bunu her zaman söylediklerini vurgulayan Kılıç, siyasette bunu söyleyemeyenlerin, koltuk sevdası peşinde koşanların bir genel başkanlık koltuğu için uğraşanların ne yaptıklarını bilmediğini kaydetti.

- "Biz bu bütçeyi çıkaracağız''

Cumhurbaşkanı'na siyasi anlamda birtakım sözler söylemek, partisinin içerisinde bir yerlerde şirin görünebilmek için uğraşanların, kendi teşkilatlarından tepki gördüğünün altını çizen Kılıç, şöyle devam etti:

''Cumhuriyet Halk Partisine oy veren, gönül veren vatandaşlarımız, siyasi tercihleridir. Onların da demokrasi içerisinde bir herkesin bir sayısı partiye gönül vermeye, oy verme hakkı vardır. Biz bunu her zaman söyledik, demokrasinin gereğidir farklılıklar. Ama onlar dahi genel başkanlarının Sayın Cumhurbaşkanı hakkında sarf ettiği kelimeleri rahatsızlıkla takip ediyorlar, tepkilerini de dile getiriyorlar. Herkes kendi işine baksın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhurbaşkanı ve hükümetinin görev başında olduğu bellidir. Umuyoruz ki anamuhalefet de kendi görevini yapar. Ama tabii ki görevini yapmaktan kastım, çıkartabileceğimiz 2016 bütçesini engelleyerek bize üç ay daha kaybettirmek değil. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu anlamda, teşekkür ediyoruz. Çünkü orada 'Evet' dedi. Ama CHP bu sefer 'Hayır' dedi. Siyasetçinin amacı ülkesine, milletine hizmet etmektir. Üç ay daha kaybettirmek senin neyine? Biz bu bütçeyi yine çıkaracağız, bu işleri yine yapacağız. Bizim irademizden bir şey kaybettiremezsin, çünkü biz gücümüzü milli iradeden alıyoruz. Senin nereden aldığını bilmiyoruz. Gönül isterdi ki milletinin, seçmenin verdiği mesajı anlasın. Hep Avrupa'dan örnek veriyorlar. Seçime girip de iktidar olamayan muhalefet partisinin liderlerinin ne yaptığını git Avrupa'dan al, aynısını yap. Kılıçdaroğlu, kaçıncı seçim, ben sayısını kaybettim. Ülkemizin demokrasisi için milletten aldığınız mesajı anlayın. Demek ki onların bu anlamda algısı bu kadar.''

"Ak davanın" yürüyüşünü durdurmak isteyenlerin çok farklı yollara tevessül ettiklerini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

''Demokrasi dışı, hukuk dışı, ihanet içeren, casusluk içeren yollara tevessül ettiler. Ama biz beraber olduk, kenetlendik, bir durduk ve bu milletin kaderinin, bu devletin geleceğinin bizlere emanet olduğunu bilerek yolumuzdan sapmadan, çizgimizde yürümeye devam ettik. Tabii ki bunu başarmamızda, bu birliktelik beraberliği sağlamamızda ve bu ortaya konan duruşu yürütmek, kuvvetlendirmek, bir arada tutmak anlamında Sayın Cumhurbaşkanımızın hem genel başkanlığı döneminde, başbakanlığı döneminde ortaya koymuş olduğu duruş ve şimdi de ülkemizin cumhurbaşkanı olarak ortaya koymuş olduğu duruşun çok büyük önemi var. Çünkü eğer zamanında kendisini AK Parti Genel Başkanı olduğu dönemde hukuk dışı, demokrasi dışı yollarla makamından alıp götürmek isteyenlerin karşısında dimdik durmasaydı o zaman belki de onlar amaçlarına ulaşacaklardı. Ama o dimdik durdu, sizler teşkilatımız olarak hep beraber bir araya geldiniz ve birlikte onun önderliğinde bunları aştık. Şimdi çok şükür yolumuza aynı şevk ve hızla devam ediyoruz.''

- Türkiye'deki Suriyeliler

Bakan Kılıç, Türkiye'nin, zulüm görenleri, ateş altında olanları, kendi yöneticileri tarafından öldürülmekle karşı karşıya olan mazlumlara insanlık adı ve namına kapısını açtığını, ülkesinde misafir eden, barındırdığını ve onların geleceğini garanti altına almaya çalıştığını vurguladı.

Hatay'da gerçekten "ensar medeniyetinin" çok büyük bir örneğinin yaşandığını vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

''Hiçbir sıkıntıya, olumsuzluğa müsaade etmeden misafir ettiğiniz Suriyeli kardeşlerimiz, gün gelecek onların da memleketlerinde huzur dolu günler geldiğinde, döndüklerinde 'Biz sıkıştığımızda, canımız tehlikedeyken Türkiye Cumhuriyeti Devleti bize kapısını, kucağını açtı' diyecek. Budur önemli olan. Bu bizim insanlık vazifemiz. Bu bizim medeniyetimizden, inancımızdan, kültürümüzden aldığımız ve geleceğe taşımakla yükümlü olduğumuz bir medeniyet anlayışı. Dolayısıyla sizin burada göstermiş olduğunuz misafirperverliğe gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çünkü tüm dünyaya bugün, 'Türkiye kapısına gelen mazlumları evinde ağırlıyor, kapısını açtı, kucağını açtı' diyebiliyorsak bunlar sizin sayenizde. Şurada sadece on binlerle ifade edilen rakamların Avrupa Birliği ülkelerine gitmesi durumunda neler olduğunu gördünüz. 2,5 milyonu aşkın Suriyeli kardeşimiz Türkiye'de. Bu aziz millet, onlara hiçbir şekilde bir olumsuzluk yaşatmadan onları misafir ediyor.''

Bu arada Kılıç, parti teşkilatını ziyareti öncesinde Hatay Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.