Gazze'de ateşkes iki gün daha uzatıldı

Gazze'de ateşkes iki gün daha uzatıldı
Güncelleme:

Hamas, Katar ve Mısır'la ateşkesin iki gün uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Katar, arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze'deki insani araya ilişkin yaşanan sıcak bir gelişmeyi açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

HAMAS DOĞRULADI
Hamas da Telegram hesabından yaptığı açıklamada Katar ve Mısır'la, "insani ara"nın aynı şartlar altında 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını doğruladı.

NE OLMUŞTU?
Hamas ile İsrail arasındaki 4 günlük "insani ara" 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girmişti.

Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası mutabakatı kapsamında şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 40 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 117 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.

text-ad
Etiketler gazze ateşkes uzatma
Güzel manken Dalaman'da kabusu yaşadı: Tekne sahibi saatlerce teknede alıkoymuş! Güzel manken Dalaman'da kabusu yaşadı: Tekne sahibi saatlerce teknede alıkoymuş! Tuba Büyüküstün'ün setlere dönülü olay oldu Tuba Büyüküstün'ün setlere dönülü olay oldu Erdoğan'dan 4 yeni rektör ataması Erdoğan'dan 4 yeni rektör ataması Özel'den Erdoğan'a bir seçim resti daha: ''Seni yüzde 29 ile orada oturtmam'' Özel'den Erdoğan'a bir seçim resti daha: ''Seni yüzde 29 ile orada oturtmam'' Survivor İsmail Balaban ile eşi İlayda Şeker'in kızlarına verdikleri isim dikkat çekti Survivor İsmail Balaban ile eşi İlayda Şeker'in kızlarına verdikleri isim dikkat çekti Merakla beklenen 2025 yılı LGS sonuçları açıklandı Merakla beklenen 2025 yılı LGS sonuçları açıklandı Koç Holding’den 1 milyar TL'yi aşan kripto para borsası yatırımı hamlesi Koç Holding’den 1 milyar TL'yi aşan kripto para borsası yatırımı hamlesi RTÜK Başkanı, gazeteci Serdar Akinan hakkında demediğini bırakmayıp suç duyurusunda bulundu! RTÜK Başkanı, gazeteci Serdar Akinan hakkında demediğini bırakmayıp suç duyurusunda bulundu! Son ''Erdoğan mı yoksa İmamoğlu mu'' anketi açıklandı! Son ''Erdoğan mı yoksa İmamoğlu mu'' anketi açıklandı! Gıda hilecileri tek tek ifşa edildi... Türkiye'nin tanınmış markaları da tağşiş listesinde! Gıda hilecileri tek tek ifşa edildi... Türkiye'nin tanınmış markaları da tağşiş listesinde!
50 yaşına merdiven dayayan ünlü oyuncunun 21 yaş fotoğrafı olay oldu 50 yaşına merdiven dayayan ünlü oyuncunun 21 yaş fotoğrafı olay oldu MasterChef jürisi Somer Şef sosyal medyada aşka geldi MasterChef jürisi Somer Şef sosyal medyada aşka geldi Türkiye'de uzmanların ''deprem kadar yıkıcı olacak'' dediği kabus gerçek oldu! Türkiye'de uzmanların ''deprem kadar yıkıcı olacak'' dediği kabus gerçek oldu! Kim Milyoner Olmak İster'de yarışmacıyı da Oktay Kaynarca'yı da güldüren soru Kim Milyoner Olmak İster'de yarışmacıyı da Oktay Kaynarca'yı da güldüren soru Eli kanlı bölücü terör örgütü PKK mensubu ilk grup silah bıraktı! Eli kanlı bölücü terör örgütü PKK mensubu ilk grup silah bıraktı! ''Sıradışı sanatsal çalışması'' olay olan güzel oyuncu yaz tatilinde mankenlere gözdağı verdi ''Sıradışı sanatsal çalışması'' olay olan güzel oyuncu yaz tatilinde mankenlere gözdağı verdi Ümit Özdağ, Fatih Altaylı'nın Silivri sırrını ifşa etti: Bunu kimse beklemezdi! Ümit Özdağ, Fatih Altaylı'nın Silivri sırrını ifşa etti: Bunu kimse beklemezdi! BTK, eSIM sağlayıcılarına erişim engeli getirdi BTK, eSIM sağlayıcılarına erişim engeli getirdi Kabusumuz gerçek oldu: Türkiye'nin en büyük gölü yok oluyor! Kabusumuz gerçek oldu: Türkiye'nin en büyük gölü yok oluyor! Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti