FETÖ'den ihraç 5 hakim tekneyle kaçarken yakalandı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen 5 hakim ile 2 emniyet personelinin tekneyle yurt dışına kaçarken yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik düzenlenen "Kıskaç-28" operasyonlarında tekneyle Muğla'dan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan 13 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Marmaris ilçesi açıklarında "W.B." isimli tekne içerisinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilenlere yönelik "Kıskaç-28" operasyonu düzenlendiğini belirtti.

Ekiplerin karadan ve denizden takip çalışması yürüttüğünü aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Takip çalışmaları sonucu W.B. isimli teknenin uluslararası sulara doğru yöneldiğinin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığıyla koordineli olarak Muğla'nın Marmaris ilçesi Kadırga koyu açıklarında durdurulan tekne içerisinde, örgütün kripto haberleşme programı Bylock kullanıcısı olan ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ihraç edilen O.S, S.A, B.Ö, E.Z. ve B.Z. isimli hakimler, Ü.B. ve K.B. isimli emniyet personelleri, M.A, M.Y.E, M.G. ve S.N.B. isimli sivil şahıslar ile tekne mürettebatı M.Ü, D.Ç.O, E.T. ve J.T.B. yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Adli makamlar tarafından 9 şüpheli silahlı terör örgütüne üye olma, 4 tekne mürettebatı da göçmen kaçakçılığı suçundan olmak üzere 13 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı."

Operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik eden Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

AA

Önce çağrı cihazları patlatıldı, şimdi de telsizler: Cebimizdeki telefonlarda risk var mı ? Önce çağrı cihazları patlatıldı, şimdi de telsizler: Cebimizdeki telefonlarda risk var mı ? Bankalar TCMB'den hızlı davrandı: Mevduat faizlerinde dikkat çeken değişim Bankalar TCMB'den hızlı davrandı: Mevduat faizlerinde dikkat çeken değişim AK Partili Ensarioğlu ile Narin'in amcası yan yana AK Partili Ensarioğlu ile Narin'in amcası yan yana Bilim insanlarından ezber bozan araştırma: Yeni kan grubu keşfedildi Bilim insanlarından ezber bozan araştırma: Yeni kan grubu keşfedildi Türkiye'nin yaz tatili cenneti, ''en iyi plaj tatili'' listesine Türkiye'den girebilen tek yer oldu Türkiye'nin yaz tatili cenneti, ''en iyi plaj tatili'' listesine Türkiye'den girebilen tek yer oldu Evini satacaklar ve kiralayacaklar için işte 5 maddeyle yeni sistem Evini satacaklar ve kiralayacaklar için işte 5 maddeyle yeni sistem 6 ve 9 yaşlarındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar 6 ve 9 yaşlarındaki 2 kız çocuğuna cinsel istismar Türk mucit Süper Kanlı Ay tutulmasını el yapımı teleskopla böyle görüntüledi Türk mucit Süper Kanlı Ay tutulmasını el yapımı teleskopla böyle görüntüledi Emeklilerin banka hesaplarına inceleme iddiası ortalığı karıştırdı Emeklilerin banka hesaplarına inceleme iddiası ortalığı karıştırdı Ortaokulda akran şiddeti: Önce saçlarını yaktı, ardından da bıçakla saldırdı Ortaokulda akran şiddeti: Önce saçlarını yaktı, ardından da bıçakla saldırdı
Bu sefer kayınpeder dehşeti: Boşanma aşamasındaki damadını vurmak isterken, kızını öldürdü Bu sefer kayınpeder dehşeti: Boşanma aşamasındaki damadını vurmak isterken, kızını öldürdü Meteoroloji'den çok sayıda ilimiz için sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den çok sayıda ilimiz için sağanak yağış uyarısı Ankara'yı hareketlendiren iddia: ''Erdoğan 2 Bakan'ı görevden alacak'' Ankara'yı hareketlendiren iddia: ''Erdoğan 2 Bakan'ı görevden alacak'' KKTC'de asgari ücrete 3. zam: Türkiye'yi katladı KKTC'de asgari ücrete 3. zam: Türkiye'yi katladı Acun Ilıcalı ve Ayça Çağla Altunkaya'dan balayı tatili yerine sürpriz paylaşım Acun Ilıcalı ve Ayça Çağla Altunkaya'dan balayı tatili yerine sürpriz paylaşım Çalışma hayatında 3 değişiklik birden: 12 bin TL'ye yükselecek Çalışma hayatında 3 değişiklik birden: 12 bin TL'ye yükselecek SGK'ya emeklilik başvurusu yağmuru SGK'ya emeklilik başvurusu yağmuru Enkaz kentte yer altından tarih fışkırdı Enkaz kentte yer altından tarih fışkırdı Yüzsüz hırsız kamerada: Tek tek seçip, beğenerek çaldı Yüzsüz hırsız kamerada: Tek tek seçip, beğenerek çaldı Hülya Avşar'dan olay itiraf: ''Biriyle beraberken bile birini beğendiğim oldu'' Hülya Avşar'dan olay itiraf: ''Biriyle beraberken bile birini beğendiğim oldu''