Fethullah Gülen'i kumpas davalarının yıldönümünde ''öldürdüler''

Fethullah Gülen'i kumpas davalarının yıldönümünde ''öldürdüler''
Güncelleme:

Eli kanlı bölücü terör örgütü FETÖ'nün elebaşısı Fethullah Gülen'in ölüm tarihinin, kumpas davalarının yıldönümüyle aynı güne denk gelmesi akıllarda soru işaretleri yarattı.

FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in öldüğü, FETÖ'ye yakın medya tarafından duyuruldu. Fethullah'ın sitesi Herkül tarafından paylaşılan haberde Gülen'in 20 Ekim'de öldüğü kaydedildi.

Fethullah Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de kendisine ait sosyal medya hesabından yapıtğı paylaşımla, ölüm haberlerini doğruladı.

Bir garip rastlantı

FETÖ'nün Ergenekon kumpası 27 Temmuz 2007'de, daha sonra gelen gözaltı ve tutuklama dalgaları nedeniyle birinci dalga olarak adlandırılan bir operasyonla Oktay Yıldırım'ın yanı sıra Türk Ortodoks Kilisesi sözcüsü Sevgi Erenerol, Avukat Kemal Kerinçsiz, gazeteci yazar Güler Kömürcü, Sedat Peker, Taner Ünal, Fuat Turgut, Sami Hoştan ve daha pek çok kişi gözaltına alındı.

Ergenekon kumpas kapsamında 20 civarında dosya birleştirildi. İlk iddianame 14 Temmuz 2008'de, soruşturmanın başlamasından yaklaşık bir yıl sonra 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. 25 Temmuz 2008'de mahkeme tarafından kabul edildi. İlk duruşma 20 Ekim 2008'de yapıldı. İlk iddianame yaklaşık 2 bin 500 sayfaydı.

İkinci iddianame 25 Mart 2009'da kabul edildi ve Ergenekon ana davasıyla birleştirildi. Ağustos ayında ise birleştirme talepli üçüncü iddianame ana davaya eklendi.

Uzun süreen kumpas davalarında gazeteciler siyasetçiler, TSK yetkilileri cezaevlerinde yattı. Çok sayıda kumpas mağduru da yaşamını yitirdi.

Davalar bitti, bölücü başı öldü ama FETÖ eliyle açılan onlarca dava bugün günümüzde de devam ediyor.

Tele1