Eski hakem Selçuk Dereli hayat kurtardı: O anlar kamerada

Güncelleme:

Eski Hakem Selçuk Dereli (55), Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir restoranda nefes borusuna yiyecek kaçan kadını, ''Hemlich'' manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Eski hakem Selçuk Dereli, eşine ait restoranda yemek yerken nefes borusuna yemek kaçan Hamire Tuğutlu Toygartepe'nin nefes alamadığını gördü. Kadının yanına giden Dereli, 'Heimlich' manevrası yaparak Toygartepe'nin boğazına kaçan parçayı çıkardı.

Selçuk Dereli, hakemliğin yanında beden eğitimi ve spor bölümü mezunu olduğunu, ilk yardım eğitimi aldığını belirterek, "Dün akşam saatlerinde eşime ait restoranda bulunduğum esnada, masada yemek yiyen bir hanımefendinin nefes alamadığını ve fenalaştığını gördüm. Sonra çırpınmaya başladı. O esnada ben de hemen müdahale ettim ve Heimlich manevrası yaptım. Nefes borusuna kaçan o maddeyi tekrar dışarıya atılımını sağladım ve çok şükür Hamire Hanım tekrar nefes almaya başladı, rahatladı. Daha sonra tabii çok teşekkür etti. 'İyi ki buradaydınız. Burada bulunmanız da bizim için şans oldu, tekrar hayata döndüm' dedi. Kendine bundan sonraki yaşamında sağlıklı ve mutluluk diliyorum" dedi.

Eski Hakem Selçuk Dereli (55), Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir restoranda nefes borusuna yiyecek kaçan kadını, ''Hemlich'' manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

'BÖYLE OLAYLAR KARŞISINDA SOĞUKKANLI OLUNMALI'

Böyle olaylar karşısında soğukkanlı olmanın faydalı olduğunu söyleyen Dereli, "Eğitimimden dolayı hemen müdahalede bulundum. Burada önemli olan nefes borusuna kaçan maddenin tekrar dışarıya atılımını sağlayabilmek. Göğüs kafesi ile göbek ortasında bulunan bölgeye bir basınç uygulanmalı ki kaçan madde, nefes borusundaki o havayla dışarıya çıksın. Buradan da ilk yardımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmış olalım. Bu müdahaleyi bilmek lazım. Çok basit konulara hakim olmak insanları hayata tekrar bağlayabilir. İlk yardım eğitimini mutlaka bilmemiz gerekiyor. Özellikle işletmelerde bulunan insanların bu konularda bilgi sahibi olması lazım. Görüyorsunuz küçük bir müdahaleyle insanlar tekrar hayata tutunabiliyor" diye konuştu.

DHA

Ünlü şarkıcı korkudan kendini odaya kilitleyip paylaştı: ''Ya ölecek, ya öldürecek'' Ünlü şarkıcı korkudan kendini odaya kilitleyip paylaştı: ''Ya ölecek, ya öldürecek'' Valiliğin tepki çeken kadın fotoğrafında işin aslı başka çıktı Valiliğin tepki çeken kadın fotoğrafında işin aslı başka çıktı Türkiye Malatya depreminde çekilen görüntüyü konuşuyor Türkiye Malatya depreminde çekilen görüntüyü konuşuyor Olağan dışı olaylara hazır olun... NASA resmen açıkladı: Güneş artık maksimum seviyesinde Olağan dışı olaylara hazır olun... NASA resmen açıkladı: Güneş artık maksimum seviyesinde Bir anda fenomen olan ''Amin Reis'' Gizem'in yüzüne ne olduğu ortaya çıktı Bir anda fenomen olan ''Amin Reis'' Gizem'in yüzüne ne olduğu ortaya çıktı Milyonlarca memur için kritik uyarı: Uzman isim ''mağdur olmayın'' diyerek açıkladı Milyonlarca memur için kritik uyarı: Uzman isim ''mağdur olmayın'' diyerek açıkladı Maliye vergi yüzsüzlerini ifşa etmeye başladı: İşte ilk yüzsüz listesi Maliye vergi yüzsüzlerini ifşa etmeye başladı: İşte ilk yüzsüz listesi Kredi kartı limitine ''vergi'' için yeni teklif belli oldu Kredi kartı limitine ''vergi'' için yeni teklif belli oldu Rojin'in internette yaptığı arama kafa karıştırdı Rojin'in internette yaptığı arama kafa karıştırdı 78 yaşındaki bir kişiye ''üçlü penis'' teşhisi konuldu 78 yaşındaki bir kişiye ''üçlü penis'' teşhisi konuldu
3 ilimiz kar yağışıyla beyaza büründü 3 ilimiz kar yağışıyla beyaza büründü Gökyüzünde şölene hazır mısınız ? 2024 yılının son Süper Ayı bu gece görülecek Gökyüzünde şölene hazır mısınız ? 2024 yılının son Süper Ayı bu gece görülecek Ünlü şarkıcı 31 yaşında hayatını kaybetti Ünlü şarkıcı 31 yaşında hayatını kaybetti İstanbul'da mahallenin gençleri çocuk parkındaki ''sapığa'' hayatının dersini verdi İstanbul'da mahallenin gençleri çocuk parkındaki ''sapığa'' hayatının dersini verdi Üniversiteyi bitirdi, iş bulamadı, genç yaşında kendi işinin patronu oldu Üniversiteyi bitirdi, iş bulamadı, genç yaşında kendi işinin patronu oldu Acun Ilıcalı'nın 3 yıldır vergi ödemediği iddiası gündeme bomba gibi düştü Acun Ilıcalı'nın 3 yıldır vergi ödemediği iddiası gündeme bomba gibi düştü MasterChef'ten elenen Ayşe Ekiz'in yeni imajı da hamlesi de olay oldu MasterChef'ten elenen Ayşe Ekiz'in yeni imajı da hamlesi de olay oldu Cüneyt Özdemir'den bomba iddia: Erdoğan görevden almak istedi, araya girdiler Cüneyt Özdemir'den bomba iddia: Erdoğan görevden almak istedi, araya girdiler Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçülü Benfica'da 3 yıl men depremi Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçülü Benfica'da 3 yıl men depremi Bir kadın cinayeti daha: Polis memuru tartıştığı eşini katletti Bir kadın cinayeti daha: Polis memuru tartıştığı eşini katletti