Durmak yok, lüks araç alımına devam!

Durmak yok, lüks araç alımına devam!
Güncelleme:

2022 yılının başından bu yana ekonomik dar boğaz nedeniyle zamla yatıp, zamla kalkan ve ay sonunu getirmekte zorlanan Türkiye'de kamudaki "lüks araç sevdası" bitmek bilmedi. Sadece Eylül-Kasım döneminde onlarca yeni lüks araç eklendi.

Kamunun taşıt alımlarına kısıtlama getiren tasarruf genelgeleri hemen her yıl kağıt üzerinde kalırken Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) verileri de araç alımı için harcanan fahiş paraları açığa çıkardı. DMO’nun kamuda kullanılması amacıyla 2022’nin Eylül-Kasım döneminde toplam 100 taşıt aldığı öğrenildi. Kamu adına alınan 100 taşıttan altısını 4X4 arazi aracı araçları oluşturdu.

Advertisement

Birgün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre AK Parti iktidarı, hemen her krizde yurttaşa, “Kemer sıkmayı” öğütlese de kamunun harcamalarından tasarruf edilmedi. Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan ve kamunun araç ve taşınmaz satın alımları ile kiralamalarına kısıtlama getirilen genelgeleri, bakanlıklar ve AK Partili yerel yönetimlerce kağıt üzerinde bırakıldı. Hemen her AK Partili belediye, fahiş paralarla satın alınan ya da kiralanan makam araçları ile gündeme geldi. Kamu kurum ve kuruluşlarının mal ve hizmet ihtiyaçlarının tedariki ile dağıtımdan sorumlu olan Devlet Malzeme Ofisi’nin verileri de taşıt alımları için harcanan paranın büyüklüğünü gözler önüne serdi.

FİLO GİDEREK GENİŞLEDİ

DMO 1 No’lu Satınalma Daire Başkanlığı’nca taşıt satın alımına yönelik 2022’nin son çeyreğinde gerçekleştirilen ihalelerin ilki 2 Eylül’de düzenlendi. İhale kapsamında üç adet 2022 model 4X4 araç satın alındı. Araçlar için İstanbul merkezli bir otomotiv firması ile 697 bin 800 TL’lik anlaşma yapıldı.

8 Eylül’de ise “Muhtelif 34 araç” başlıklı ihale kapsamında 10 milyon 468 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Eylül’de DMO, 4X4 araçlar için de anlaşmalar yaptı. Bu kapsamda 19 Eylül’de Toyota Hilux marka arazi aracı 663 bin 825 TL karşılığında kamunun filosuna katıldı. DMO, 1 milyon 268 bin TL ödeyerek aynı markadan iki aracı da 4 Ekim’de kamu filosuna kattı.

LÜKS MAKAM ARACI ALINDI

2022 yılının son çeyreğinde kamu kurumlarının kullanması amacıyla satın alınan araçlardan en dikkati çekeni, Mercedes marka makam aracı oldu. DMO’nun 2 milyon 149 bin 200 TL ödeyerek satın aldığı aracın, “S 400 d 4Matic L Inspiration” model olduğu bildirildi.

DMO 1 No’lu Satınalma Daire Başkanlığı’nca Eylül-Kasım döneminde kamu adına satın alınan diğer bazı araçlar ve maliyetleri ise şöyle sıralandı:

•35 adet Egea: 8 milyon 587 bin TL,

•50 adet Egea Sedan: 12 milyon 897 bin TL,

•Dört adet Egea Cross: 1 milyon 93 bin TL,

•Bir adet Toyota 4X4: 663 bin 825 TL.

 

Birgün

text-ad
Antalya'da 5 yıldızlı otelde yangın paniği: Yüzlerce turist tahliye edildi! Antalya'da 5 yıldızlı otelde yangın paniği: Yüzlerce turist tahliye edildi! Cinsel ilişki tuzağıyla 3 çocuğa kabusu yaşattılar: Zanlılardan biri de kadın! Cinsel ilişki tuzağıyla 3 çocuğa kabusu yaşattılar: Zanlılardan biri de kadın! Hafta sonunun hava durumu belli oldu: Sağanak yağışlar geri dönüyor Hafta sonunun hava durumu belli oldu: Sağanak yağışlar geri dönüyor Ünlü gazeteci hayatını kaybetti! Ünlü gazeteci hayatını kaybetti! Plajın Sultanları Dünya Plaj Voleybolu Pro Tur'un Alanya etabına galibiyetle Plajın Sultanları Dünya Plaj Voleybolu Pro Tur'un Alanya etabına galibiyetle Türkiye'de internet ücretlerine dev gibi zam geliyor! Türkiye'de internet ücretlerine dev gibi zam geliyor! İstanbul'u terk edip Ege'ye yerleşen güzel oyuncu hamilelik pozları tepki çekti İstanbul'u terk edip Ege'ye yerleşen güzel oyuncu hamilelik pozları tepki çekti ''Erdoğan taktik değiştirdi, 1 bakan hariç tüm kabine değişecek'' ''Erdoğan taktik değiştirdi, 1 bakan hariç tüm kabine değişecek'' Survivor adasının güzeli yaz sezonunu açtı, sosyal medya karıştı Survivor adasının güzeli yaz sezonunu açtı, sosyal medya karıştı Türkiye'nin tanınmış 10 sosyal medya fenomeni gözaltında! Türkiye'nin tanınmış 10 sosyal medya fenomeni gözaltında!
Güzel oyuncudan sıradışı sanatsal çalışması için gelen eleştirilere sert yanıt Güzel oyuncudan sıradışı sanatsal çalışması için gelen eleştirilere sert yanıt İstanbul'da sabaha karşı korkutan deprem! İstanbul'da sabaha karşı korkutan deprem! Genç kadın, tacizcisini sokak ortasında vurup cep telefonu ile videosunu çekti! Genç kadın, tacizcisini sokak ortasında vurup cep telefonu ile videosunu çekti! Piyasalar yine yangın yeri: Euro tarihi zirvesini gördü, altın uçuyor! Piyasalar yine yangın yeri: Euro tarihi zirvesini gördü, altın uçuyor! Türkiye'nin gizli cennetinde korkunç ölüm: 3 yaşındaki bebek kurtarılamadı! Türkiye'nin gizli cennetinde korkunç ölüm: 3 yaşındaki bebek kurtarılamadı! Türkiye'nin ünlü gurmesi Vedat Milor'dan Nusret için olay ifadeler Türkiye'nin ünlü gurmesi Vedat Milor'dan Nusret için olay ifadeler Narin cinayetinde yeni gelişme: Diyarbakır Barosu reddetti Narin cinayetinde yeni gelişme: Diyarbakır Barosu reddetti Sosyal medya tacizcisine güpegündüz yol kenarıkan donduran işkence kamerada! Sosyal medya tacizcisine güpegündüz yol kenarıkan donduran işkence kamerada! Emekli maaşı promosyonlarında en yüksek promosyonunu veren banka değişti Emekli maaşı promosyonlarında en yüksek promosyonunu veren banka değişti AK Partili vekilden canlı yayında güldüren gaf: AK Partili Başkanı AK Parti'ye geçtiğini sandı! AK Partili vekilden canlı yayında güldüren gaf: AK Partili Başkanı AK Parti'ye geçtiğini sandı!