Dr. Erkan Çelik’e TOYP Özel Onur Ödülü...

Dr. Erkan Çelik’e TOYP Özel Onur Ödülü...
Güncelleme:

TOYP Özel Onur Ödülü "girişimcilerin girişimcisi" olması nedeniyle Beykent Üniversitesi’nden Dr. Erkan Çelik’e verildi

JCI (Junior Chamber International) tarafından bu yıl yirmi birincisi düzenlenen TOYP (Ten Outstanding Young  Persons Of the World) özel onur ödülü Adem Çelik Eğitim Grubu yöneticisi Dr. Erkan Çelik’e verildi. Uluslararası iş dünyasının en prestijli girişim ödüllerinden biri olan TOYP ödülü, değişik alanlardaki iş ve girişim modeli yaratan ve uygulayan kişilere veriliyor. TOYP-Türkiye ödülü adayları JCI tarafından her yıl Türkiye’deki çeşitli iş alanlarının taranması ile saptanan orijinal bir girişim projesi yaratan ve yürütenler arasından öneriliyor ve her alandaki ayrı jüriler titiz bir inceleme sürecinden sonra o yılki ödül kazananları belirliyor.

Dr. Erkan Çelik, ödülünü, genç bir girişimci olarak “girişimci gençlere inisiyatif alanları açmak, motivasyonu sağlamak, iş platformları ve proje destekleri yaratmak, girişimci gençlere değişik kademelerde istihdam ve eğitim destekleri sunmak için” yaptığı eğitim ve öğrenim kurumları kurmuş ve “girişimcilerin girişimcisi” olması nedeniyle aldı.

Dr. Erkan Çelik, bugüne kadar Adem Çelik Grubu’na bağlı çeşitli yüksek eğitim kurumlarında Vakıf Mütevelli Heyeti üyeliği, üniversite genel sekreterliği ve yüksekokul müdürlükleri yaptı. Beykent Üniversitesi’nin yöneticileri arasında da yer alan Dr. Erkan Çelik, gala gecesinde yaptığı ödül kabul ve teşekkür konuşmasında, “girişimlerini destekleyen ailesinin, şahsında tüm gençleri desteklediğini, kendisinin bütün yöneticilik hayatı boyunca gençlerin başarısını ödüllendirmeyi bir yönetici ve mütevelli olarak hayat tarzı haline getirdiğini, TOYP gibi adı üstünde gençlerin başarılarını ödüllendiren bir kuruluştan aldığı bu ödülün hem kendisinin bu hayat tarzının tescili hem de kendisine yol gösterici olduğunu” vurguladı.

TOYP ödülleri “Ekonomik ve/veya Girişimcilik, İnsan Hakları, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı, Kişisel Başarı-İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet, Tıbbi Yenilik ve Buluşlar, Kültürel Başarı” alanlarında veriliyor. Beykent TV’den canlı olarak yayınlanan TOYP Ödüllerinde Dr. Erkan Çelik’e verilen onur ödülü ile bir ilk yaşandı. JCI-Türkiye tarafından, bu yıldan başlayarak gerekli görüldükçe bu alanlarda projelere destek olan ve uygulama platformları yaratan ve destekleyenlerin de ödüllendirilmesi için özel onur ödülü oluşturulduğu duyuruldu.

screenshot_13-008.jpg

DR. ERKAN ÇELİK: "DEĞİŞİMİ GENÇLER YARATIYOR"

1.    TOYP Ödülleri’nin 21.incisinde bir ilk yaşandı; özel onur ödül aldınız, ilk kez verilen bu ödülü ve kendinizi tanıtır mısınız?

           Evet, TOYP bana bu ödülü özel onur ödülü olarak kazandığımı bildirdiğinde açıkçası ödül sürecini ve niteliğini bilmediğim için pek fazla ne tür bir neden ve ödülle değerlendirildiğimi anlamamıştım ama sonra TOYP’u öğrenince ve ilk kez böyle genel kategoriler dışında bir ödülü bana layık gördükleri için gerçekten onurlandım. Amacım hem bir genç olarak hem de bir girişimci olarak gençlere başarılı olacakları tüm alanlarda destek sağlamak, platform oluşturmak ve kurumlar ve organizasyonlar yaratmak olan aile geleneğini kardeşim Alkan Çelik ile birlikte devam ettirmek. Bu amaçla, içinde genç olan bütün girişimleri planlıyor ve gücümüzün oranında destekliyorum. Yöneticisi olduğum Beykent Üniversitesi’nin 25 binlik öğrenci nüfusunun % 46’sı burslu olarak okuyor. Burada öne çıkan tüm öğrencilere burs ve girişim desteği sağlamaya çalışıyorum. Kendim de zaten böyle bir desteği aile düsturu haline getirmiş olan bir kaynaktan beslendim. Gencin girişim başarısında çevre desteği, devlet olanakları kullanılmaksızın mali katkılar ve motivasyon yaratan ortamların öncelikli olduğunu kendi hayatımdan biliyorum.

screenshot_15-002.jpg2.     TOYP Ödülleri’ni düzenleyen JCI’ya üye misiniz?

           Hayır değilim ama ilerde olabilirim, çok heyecanlı ve onur verici bir iş yapıyorlar. Bilinmeyen bir projenin tüm kamuoyuna sunulmasını, duyurulmasını ve değişik sponsorlar tarafında desteklenmesini sağlıyorlar. Aslında bir eğitim ve öğrenim kurumu yöneticisi ve kurucusu olarak ben de benzer bir işi yapıyorum, şevkle ve layıkı ile çalışan bu organizasyona katılmayı düşünürüm.

3.     “Genç girişimcilere platform ve destek sağlamak için bugüne kadar yaptığınız çeşitli eğitim girişimleri” için bu ödülü kazandınız. Bu girişimleri anlatır mısınız? Bu ödüle hangi özel proje ile kazandınız?

Diğer özel alanlarda belli projelere verilen TOYP genç girişimcilik ödüllerinin aksine aldığım TOYP özel onur ödülü bildiğim kadarıyla belli bir proje için verilmiyor; bütün projelerin ortaya çıkmasını veya oluşmasını sağlayabilecek ortamların yaratılmasına ve bu ortamların somut desteğe dönüşmesini sağlayanlara veriliyor. Ya da artık verilecek, çünkü benimki bir ilk. Ben ailemden gelen girişimcilikle gençlere anaokulundan doktoraya uzanan eğitim ve öğrenim alanlarının oluşturulması ve bu alanlarda öne çıkan gençleri saptayarak bunlara burs, mali destek, proje yardımı ve proje mekânları yaratmak için çalışıyorum. Bu amaçla gençlik memnuniyeti ve eğitim-öğretim uygulamaları ve teknolojileri için Adem Çelik Eğitim Grubu olarak kurduğumuz AR-GE Departmanının bir üyesiyim. Bu departman tüm eğitim-öğrenim kurumlarımıza özel geliştirilmiş kalite, insan kaynakları yönetimi ve akademik destek için ve çok yeni bir proje olarak da bünyemizde olan Beykent TV’nin bir öğrenci prodüksiyon atölyesine döndürülmesi hedefiyle çalışıyor.

4.     2015’te Türkiye’de gençlerin yarattığı değişimler neler oldu, ödüllerden yola çıkarak neler söyleyebilirsiniz? TOYP Ödülleri’nin teşvik edici olduğunu düşünüyor musunuz? Türkiye’nin başarılı gençlerini neler bekliyor sizce?

           Gençler zaten değişimi yaratıyor. Bizim şimdilik genlerin yaratımlarını derlediğimiz en önemli ortam Beykent TV. Bağımsız bir yayın kuruluşu olan Beykent TV eğitim kurumlarımızın öğrencilerinin başarılarını yine öğrencilerin yarattığı televizyon programları ile ilgili kamuoyuna duyuruyor. TOYP Ödüllleri tabii ki teşvik edici, olmasaydı bugüne kadar 21 kez verilmezdi. Bu kadar uzun soluklu bir ödül değerlendirme geleneği teşvikin üstünde gençlere nasıl başarılı olabileceğinin modellerini de sunuyor; yaratıcılıklarını geliştiriyor. Türkiye ise gelgitli bir ülke, ne yazık ki politik etkilerin de ağırlığını zaman zaman hissediyor gençler. Oysa, genç dediğimiz kişi pek de baskıya gelmez, daha çok yönlendirme ve destek ister. Ben de bu yönlendirme ve destek platformları ve kuruluşları yapılanması için projeler oluşturuyorum ve herkesten öneriler bekliyorum.