Doğu ve Güneydoğu'da operasyonlara destek

Doğu ve Güneydoğu'da operasyonlara destek

Yapılan araştırmada Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya yapılan operasyonlara halkın desteği yüzde 76 olarak çıktı.

Hükümetin yaptırdığı saha araştırmasında, operasyonlara destek yüzde 76 çıktı.Bağlar saldırısı kırılma noktası oldu. 12 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı nedeniyle PKK’yı “Fırsatçı-istismarcı örgüt” olarak nitelendiriyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Artık savunmada değil taarruzdayız” diye açıkladığı teröre karşı havada-karada operasyon stratejisi, çok önemli sonuçlar verdi. Terör örgütü PKK’ya kırsalda büyük darbeler vurulurken, Tunceli’de 6’sı lider kadrodan 100’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Son operasyonlar kapsamında bugüne kadar Hakkâri’de 538, Çukurca’da 394 terörist öldürüldü. Silahlı İHA’lar, teröristlerin korkulu rüyası oldu.

‘SEÇİLMİŞ’ İSTİYORLAR

Operasyonlar sürerken hükümet, yeni proje ve adımlara veri oluşturması açısından Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşın nabzını tutan bir alan araştırması yaptı.  Habertürk'den Bülent Aydemir'in haberine göre işte yeni terörle mücadele stratejisinin kısa vadeli sonuçları ve araştırmanın detayları:

Güvenlik birimlerinin yaptığı son araştırmaya göre, Türkiye genelinde terörle mücadele operasyonlarına destek yüzde 89 iken, bölgedeki destek yüzde 76 seviyesinde. Soruşturmalarla görevlerinden el çektirilen veya tutuklanan belediye başkanlarının yerine kayyum atanması konusunda ise halkın desteği yüzde 50’nin altında. Vatandaş, belediye başkanvekilinin atanmış değil, seçilmiş isimlerden olmasını istiyor.

‘SUÇLUYSA CEZASINI ÇEKSİN’

Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak başta olmak üzere bazı HDP’lilerin tutuklanmasına, bölge halkı temkinli ve sağduyulu yaklaşıyor. Soruşturmalara ve tutuklamalara yüzde 50’nin biraz üzerinde destek var. Halk, “Suçluysa cezasını çeksin” diyor. Yani, vatandaşa hizmet yerine terör örgütüne destek sağlayana, taşeron terör örgütüne, taşeronluk yapanlara prim vermiyor. Bölge halkı, “Fırsat verdik, kullanamadılar” yaklaşımında.

ELEMAN Suriye’DEN

Terör örgütü PKK, yeni eleman temininde zorlanıyor. Örgüte Türkiye’den katılım en düşük seviyede. Örgüt, yeni elemanlarını çoğunlukla Suriye’den devşiriyor.

MÜTEAHHİTLER DEĞİŞİYOR

Doğu ve Güneydoğu’daki altyapı hamlelerinde, imar/restorasyon işlerinde müteahhitlik network’ları değişiyor. Yol ve altyapı yatırımlarında işlerin tamamlanamaması, gecikmesi müteahhitlerden kaynaklanıyor. Son çıkarılan KHK doğrultusunda, kritik önemdeki bazı yolların ve inşaatların müteahhitleri değiştirilecek. Terör minimize edildikten sonra bölgede ekonomik, sosyal adımlar ardı ardına gelecek.

‘BAĞLAR’ BARDAĞI TAŞIRDI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 4 Kasım’da, emniyet müdürlüğü, Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şubelerinin yer aldığı ek bina yakınlarında bomba yüklü bir araçla terör saldırısı düzenlendi. 12 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır saldırısı, terör örgütüne bölge halkının bakışı açısından bir kırılma oldu. Halk, bu olaya “Fırsatçı-istismarcı örgüt” diye bakıyor. Terör örgütüne destek ve katılım en alt seviyeye düşmüş durumda.

text-ad
6 ayda 25 kilo birden veren Işın Karaca'nın makyajsız hali herkesi şaşırttı 6 ayda 25 kilo birden veren Işın Karaca'nın makyajsız hali herkesi şaşırttı TCMB son raporunu açıkladı: Vatandaşın enflasyon beklentisi değişti! TCMB son raporunu açıkladı: Vatandaşın enflasyon beklentisi değişti! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı! Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı! Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Türkiye'nin turizm cennetinde yerli ve yabancı turistin yeni rotası burası oldu Türkiye'nin turizm cennetinde yerli ve yabancı turistin yeni rotası burası oldu Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı!
ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti! Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti! Beşiktaş ayrılığı resmen duyurdu: Yeni adresi Rusya oldu Beşiktaş ayrılığı resmen duyurdu: Yeni adresi Rusya oldu Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi 43 işçi hayatını kaybetmişti... 3 yıl sonra dava açıldı! 43 işçi hayatını kaybetmişti... 3 yıl sonra dava açıldı! Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! Apartmana ''kaçak'' baskını: Onlarca gözaltı var! Apartmana ''kaçak'' baskını: Onlarca gözaltı var! YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu Türkiye'nin belgeselleri aratmayan sıcak göçü başladı Türkiye'nin belgeselleri aratmayan sıcak göçü başladı