Demirtaş: Boynumuzu büküp diz mi çökelim ?

Demirtaş: Boynumuzu büküp diz mi çökelim ?

Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden ve bugün İstanbul'a dönen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hainlikle suçlanmasına tepki gösterdi.

Partisinin temsilcilik bürosunu açmak için Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden ve bugün İstanbul'a dönen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vatan hainliği suçlamasını kabul etmediğini belitti ve "Bizi hain ilan ettiler, diye boynumuzu büküp diz mi çökelim? Hayır doğru birdir"dedi.

THY'nin TK-0414 sefer sayılı uçağı ile saat 16.05'de İstanbul'a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada Moskova'da bulunduğu süre içinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir görüşme yaptığını belirterek şöyle konuştu:

" "Rusya'nın uçağının düşürülmesinin Türkiye'ye tek bir tane faydasını söylesinler, ben özür dileyeceğim. Bugün HDP'ye bu kadar çılgınca saldırıyor olmalarının nedeni, kendi hatalarını örtmeye çalışmaktır. Yaptıkları hatayı kabul etmek yerine, içeride, dışarıda hatalı politikalarla ölümlere, kana, gözyaşına sebep olduklarını toplumun gözünden kaçırmak için bizlere hakaret ediyorlar, saldırıyorlar. "

BAŞBAKANA BÖYLE ÜSLUP YAKIŞMAZ

Selahattin Demirtaş, Başbakan'ın kendisi hakkındaki söylemlleri üzerine , " Bir başbakana da bu şekilde bir üslup yakışmaz. Eleştirebilir, saygı duyarız. Ama Rusya ile ilgili, uçağın düşürülmesi ile ilgili, ilk gün hata olduğunu onlar da biliyorlar, söylüyordu, biz de söylüyorduk. Aynı noktadayız. Biz AKP'nin çıkarlarını korumakla yükümlü bir parti değiliz. Türkiye toplumunun çıkarlarını korumakla görevliyiz. Her politikalarını olduğu gibi onaylamak zorunda değiliz. Biz muhalefet partisiyiz. Zaten sizin her işi doğru yaptığınızı düşünsek, sizin partinizde olurduk. Müsaade edin de nerede, ne yapacağımıza biz karar verelim. Ortada millete ihanet yok ama AKP'nin ucuz politikalarına karşı HDP'nin başarılı politikası var. Durum budur..."

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

Demirtaş, " Ateş kes, barış, silahlar sussun çağırısı yapmaktan bizim dilimizde tüy bitti. Açsınlar baksınlar bugüne kadar sadece son bir yıla baksınlar 6 aya baksınlar, hangi parti lideri kaç defa barış sözcüğünü ağzına almış. Silahlar sussun, diyalogla müzakere ile sorunlarımızı çözeriz demiş. Parti liderleri içersinde kim kaç defa söylemiş. Bu işler böyle çözülmez diyen biziz. Temizliyeceğiz, sileceğiz. Tankla topla şehirlere gelip gereğini yapacağız diyen onlardır. Dönüp söylemlerimize baksınlar. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Barış umudundan vaz geçmiş değiliz" diye konuştu.

UÇAKLAR BOM BOŞ

Bir gazetecinin Lavrov ile yaptığı görüşmede Türkiye Rusya arasındaki ilişkilerin normale dönebilmesi için bir şey sezebildiniz mi? şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

" Bunun için çaba sarfettik. Basının önünde de ifade ettim. Görüşmede de ifade ettim. Hükümetin hatalı yanlı politikaları bir toplumun tamamına fatura edilmemelidir, dedik Türkiye toplumunun bu işte suçu günahı yok. Şimdi Moskova'dan geldiğimiz uçak bomboştu. Daha önce yer bulamazdık. Günde birkaç uçak kalkıyordu ve Rusya'nın bir çok şehrine Türkiye'den doğrudan uçuşlar vardı. Hepsi iptal, uçaklar bom boş. Kimdi bunlar peki. Çalışan insanlardı. Bizim insanlarımızdı. Hepsi perişan durumda. Oraya gittiğimiz de bir çok esnaf bize ulaşmaya çalıştı. Malı gümrükte takılan, sınırda deporte edilen, vize olmadığı için 1 Ocaktan itibaren işini kabedecek olan bir sürü insan vardı. Bunlara yardımcı olmayacak mıyız?.

Bizi hain ilan ettiler diye boynumuzu büküp diz mi çökelim. Hayır doğru birdir. Bu ülkenin birlikte kardeşçe özgürce yaşamasana inanan bir partiyiz bunun için çalışıyoruz. Amerika da, Moskova da ziyaretler bunun içindi. Kendileri dünyada itibarsızlaşmış tek bir liderle bile görüşemeyen bir hükümete dönüştürdüler."

Selahattin Demirtaş saat 18.55'de THY'ye ait bir uçakla İstanbul'dan Diyarbakır'a gidecek.