Danıştay saldırganı cezaevinde ölü bulundu

Güncelleme:

Danıştay İkinci Dairesi'ne silahlı saldırı düzenleyen avukat Alparslan Arslan’ın cezaevinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Danıştay saldırısının faili avukat Alparslan Arslan, Maltepe Cezaevi'ndeki koğuşunda ölü bulundu. Arslan'ın intihar ettiği belirtilirken cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

Alparslan Arslan 17 Mayıs 2006 yılında, avukat kimliğini göstererek üst araması yapılmadan girdiği Danıştay binasında toplantı halinde olan 5 kişilik, 2'nci daire heyetine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda hakim Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetti, 4 üye ise yaralandı.

 PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ 

Kaçmak isterken yakalanan Arslan, saldırıyı tek başına yaptığı iddia etti. Yargılama Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Yargılama sırasında saldırının Ergenekon örgütü tarafından azmettirildiği ileri sürüldü. Saldırı dosyasının Ergenekon davasıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesi istendi. Mahkemenin aksi yöndeki kararı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından Aralık 2008'de bozularak, Ergenekon davası ile birleştirilmesine karar verildi. Bu nedenle Danıştay ve Ergenekon davaları birleştirildi. Arslan, 5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 90 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 25 Kasım 2020'de ise Arslan'a verilen cezayı onadı. Arslan cezası onandıktan sonra Maltepe Cezaevi'ne konuldu. Alparslan Arslan, bu süreçte psikolojik sorunları olduğu gerekçesiyle, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de sevk edildi. Arslan burada bir süre tedavi edildikten sonra yeniden cezaevine konuldu.  

 YEMEK YEMEMİŞ, KOĞUŞU YAKMIŞTI 

Alparslan Arslan, saldırı sonrası cezaevindeki ilk döneminde uzun süre yemek yemediği için hastaneye kaldırılmıştı. Arslan, Sincan F Tipi Cezaevi'nde kaldığı dönemde de koğuşunu ateşe vermiş, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılmıştı. Saldırgan hareketlerde bulunması nedeniyle sürekli olarak doktor kontrolünde tutulmuştu. Arslan yargılama aşamasında da akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş ancak, aksi yönde karar verilmişti. 

 İNTİHARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Arslan'ın koğuşunda kendisini asarak intihar ettiği öğrenildi. Arslan'ın intiharıyla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi. Alparslan Arslan'ın cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılacak inceleme sonucunda kesin ölüm nedeni belirlenecek. 

DHA

text-ad
Nikah kıymayıp birlikte yaşayan çiftler için emsal tazminat kararı! Nikah kıymayıp birlikte yaşayan çiftler için emsal tazminat kararı! Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörü protesto eden öğrencinin lisansı iptal edildi Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörü protesto eden öğrencinin lisansı iptal edildi Pantolonlarıyla havuza girmeye kalkışan yabancı uyruklu magandalar, siteyi savaş alanına çevirdi Pantolonlarıyla havuza girmeye kalkışan yabancı uyruklu magandalar, siteyi savaş alanına çevirdi Adnan Oktar'ın son hali ortaya çıktı: Sosyal medyada ''maşallah, inşallah'' paylaşımları! Adnan Oktar'ın son hali ortaya çıktı: Sosyal medyada ''maşallah, inşallah'' paylaşımları! Hafsanur Sancaktutan ve Kubilay Aka, aşk tatilinde Tayland'ın altını üstüne getirdi Hafsanur Sancaktutan ve Kubilay Aka, aşk tatilinde Tayland'ın altını üstüne getirdi Ünlü oyuncu Emre Törün'ü kaybettik Ünlü oyuncu Emre Törün'ü kaybettik ''Ayaklarımı geri verin barışalım'' diyen gaziye infial yaratan hakaret! ''Ayaklarımı geri verin barışalım'' diyen gaziye infial yaratan hakaret! Bolu'da kabus gecesi: Köy alevlere teslim oldu: Felaketin izleri gün ağarınca ortaya çıktı Bolu'da kabus gecesi: Köy alevlere teslim oldu: Felaketin izleri gün ağarınca ortaya çıktı Medya gündemine bomba gibi düşen iddia: Halk TV satılıyor mu ? Medya gündemine bomba gibi düşen iddia: Halk TV satılıyor mu ? Kılıçaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok özel telefon: ''Tebrik edip, memnuniyetini belirtti'' Kılıçaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok özel telefon: ''Tebrik edip, memnuniyetini belirtti''
Renault'un Türkiye'de üreteceği dev SUV'u Renault Boreal ortaya çıktı Renault'un Türkiye'de üreteceği dev SUV'u Renault Boreal ortaya çıktı Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Konser temposuna tatil molası veren Simge Sağın mankenlere meydan okudu Zor günleri geride bırakan Mine Tugay da yaz tatili sezonunu açtı Zor günleri geride bırakan Mine Tugay da yaz tatili sezonunu açtı Kızıl Goncalar'ın güzel Zeynep'i Mina Demirtaş'ı görenler tanıyamadı Kızıl Goncalar'ın güzel Zeynep'i Mina Demirtaş'ı görenler tanıyamadı İstanbul'daki vahşi cinayette üniversiteli genç kızın son görüntüleri ortaya çıktı İstanbul'daki vahşi cinayette üniversiteli genç kızın son görüntüleri ortaya çıktı Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Önce yağmur, ardından Afrika sıcakları geliyor! Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Önce yağmur, ardından Afrika sıcakları geliyor! İznik Gölü kayboldu! Gölün en büyük iskelesinin altında bile su yok! İznik Gölü kayboldu! Gölün en büyük iskelesinin altında bile su yok! Antalya'da deniz enfeksiyonu alarmı: Denize giren çocuğun vücudu lekelerle kaplandı! Antalya'da deniz enfeksiyonu alarmı: Denize giren çocuğun vücudu lekelerle kaplandı! Emekli maaşlarının eksik yatmasının nedeni belli oldu! Emekli maaşlarının eksik yatmasının nedeni belli oldu! İmamoğlu hakim karşısında: Salona bu tezahüratlarla girdi, savcıyla tartıştı! İmamoğlu hakim karşısında: Salona bu tezahüratlarla girdi, savcıyla tartıştı!