Çorum Valisi'nden yemekhane talimatı !

Çorum Valisi'nden yemekhane talimatı !
Güncelleme:

Çorum Valisi "tadilat nedeniyle" kapattığı yemekhane için "oruç tutmayan gitsin çarşıda yesin" dedi.

Çorum’da “yemekhane krizi” patlak verdi.  Valilik, “boya-badana” gerekçesiyle yemekhanesini Ramazan ayında kapattı. Oruç tutmayan personel tepki gösterdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. Vali Ahmet Kara ise, “Evet, bilerek Ramazan’da kapattım. Oruç tutmayan gitsin çarşıda yemek yesin” dedi.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün sorularını yanıtlayan Vali Ahmet Kara,“Nisan ayında, şehir genelinde, kamu kurumlarının eksiklikleriyle ilgili denetim yaptırdım. Bizim yemekhanede de bir takım eksiklikler çıktı’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Tadilat gerektiren yemekhaneyi Nisan’da değil, bilerek Ramazan’da kapattım. Normal zamanda 600 kişi yemek yerken Ramazan’da 98 kişi yiyor. Zarar etmeyelim diye Ramazan’da kapattım.”

Vali Kara, “98 kişi nerede yemek yiyecek?”  sorusuna da, “Gitsin çarşıda yemek yesinler. Sadece onlar yemiyor. Yemekhanesi olmayan kurumların personeli nasıl dışarıda yiyorsa onlar da yesinler. Kimsenin orucuyla işimiz yok” yanıtını verdi.

a-426.jpg

Çorum’daki yemekhane konusu, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu tarafından Meclis gündemine taşınmıştı. Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e, “500 kişinin yemek yediği yemekhane, Ramazan ayı nedeni ile kapatılmış ise, her çalışanın oruç tuttuğu bilgisine nasıl ulaşılmıştır?  Valilik yemekhanesi kapatıldıktan sonra, oruç tutmayan çalışanların öğle yemeği hakları nasıl iade edilecektir.  Çorum Valiliğinin bu keyfi tutumuna karşı yaptırım uygulanacak mıdır?’’ sorularını yöneltmişti.

text-ad
X
Kapkaçcıları pazarcı ve simitçi kılığındaki polisler yakaladı Kapkaçcıları pazarcı ve simitçi kılığındaki polisler yakaladı ''Candan Sisters'' ölüm döşeğinde hastaneyi de sosyal medyaya çevirdi ''Candan Sisters'' ölüm döşeğinde hastaneyi de sosyal medyaya çevirdi Marmaris'in tepki çeken gece kulüplerine baskın: Hepsi kapatıldı! Marmaris'in tepki çeken gece kulüplerine baskın: Hepsi kapatıldı! Türkiye'nin yerli SİHA'sının ateşlediği ÇAKIR hedefi otonom hedef tanıma sistemi ile vurdu! Türkiye'nin yerli SİHA'sının ateşlediği ÇAKIR hedefi otonom hedef tanıma sistemi ile vurdu! İran'ın İsrail'e intikam saldırılarının yıkımı ağır oldu! İran'ın İsrail'e intikam saldırılarının yıkımı ağır oldu! Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Heimlich manevrası bu sefer de bir kediyi ölümden kurtardı Heimlich manevrası bu sefer de bir kediyi ölümden kurtardı Hazal Çağlar ile  Samet Akaydın nişanlandı Hazal Çağlar ile Samet Akaydın nişanlandı Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit
İsrail - İran savaşı sürerken, Türkiye'nin ünlü plajında gece yarısı endişelendiren görüntü İsrail - İran savaşı sürerken, Türkiye'nin ünlü plajında gece yarısı endişelendiren görüntü Berna Laçin Yeni Akit'in hadsiz haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu! Berna Laçin Yeni Akit'in hadsiz haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sordu! Kapadokya'da 2 sıcak hava balonu peşpeşe düştü: Ölü ve yaralılar var! Kapadokya'da 2 sıcak hava balonu peşpeşe düştü: Ölü ve yaralılar var! Bingöl'de büyük deprem Bingöl'de büyük deprem İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı! İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı! Durmak yok; zamlara devam! Akaryakıta yine, yeniden zam geliyor! Durmak yok; zamlara devam! Akaryakıta yine, yeniden zam geliyor! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı dudak uçuklattı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı dudak uçuklattı İran bu sefer de İsrail'e ''psikolojik'' saldırı başlattı: Görüntüler olay oldu! İran bu sefer de İsrail'e ''psikolojik'' saldırı başlattı: Görüntüler olay oldu!