CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: ''Bu bir darbe girişimi, kolluk güçleri bu suça alet ediliyor''

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: ''Bu bir darbe girişimi, kolluk güçleri bu suça alet ediliyor''
Güncelleme:

İBB Başkanı İmamoğlu ile belediye başkanları dahil çok sayıda çalışma arkadaşı çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmasının ardından Vatan Caddesi'nde açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Kolluk güçleri bu suça alet ediliyor. Bunun adı bir darbe girişimidir. Hiçbir kolluk kuvveti, hiçbir bürokrat bu suçu işlememeli" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Vatan Caddesi'nde açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olması beklenen Ekrem İmamoğlu ile belediye başkanları dahil çok sayıda çalışma arkadaşı çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmasına dair konuşan Çelik, yaşananları "darbe girişimi" olarak nitelendirdi.

İstanbul Valisi Davut Gül ile telefonda görüştüğünü söyleyen Çelik, "Kolluk güçleri bu suça alet ediliyor. Bunun adı darbe girişimidir. Hiçbir kolluk kuvveti, hiçbir bürokrat bu suçu işlememeli" dedi.

 Çelik, "Ekrem İmamoğlu'nun üzerine tek bir leke yapıştıramayacaklar. İmamoğlu bu partinin cumhurbaşkanı adayı olacak ve bu ülkenin cumhurbaşkanı olacak" dedi ve şöyle devam etti:

"2 avukatımız İBB Başkanımızla görüşmek için hazırlanıyor. Bu kararı kabul etmiyoruz. Pazar günü sandığı kuracağız. 23 Mart'ta o sandık oraya kurulmasın diye her şeyi yapıyorlar. Biraz sonra da şunu yapacaklar; troll ordularıyla yalan ve iftiraları yayacaklar. Besledikleri havuz medyasıyla karalama yapacaklar. Bugün de bunu yapacaklar. Ekrem İmamoğlu'nun üzerine tek bir leke yapıştıramayacaklar. İmamoğlu partinin cumhurbaşkanı adayı olacak ve bu ülkenin cumhurbaşkanı olacak.

Demokrasiye darbe yapılıyor. Bunu reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Vatan Caddesi'ndeyiz, Genel Başkanımız da buraya gelecek. Buradayız. Kolluk güçleri bu suça alet ediliyor. Bu sabah İstanbul Valisi Davut Gül'u aradım ve bunun bir darbe girişimi olduğunu söyledim. Bu bir darbe girişimidir. Hiçbir kolluk kuvveti, hiçbir bürokrat bu suçu işlememeli."