Cem Küçük'ten şoke ede iddia: ''300 teğmen listede, üst düzey komutanlar görevden alınacak''

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kara Harp Okulu’nda "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ifadeleriyle kılıçla yemin eden teğmenler hakkındaki açıklamaları sonrasında AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen yazar Cem Küçük MİT'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel bir rapor gittiğini ve yakında üst düzey komutanların da görevden alınacağını söyledi.

Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninde kılıçlarıyla yemin eden teğmenler gündemde kalmaya devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, teğmenler için “Bir kaç tane kendini bilmez temizlenecek” ifadelerini kullanmıştı.

 Teğmenlerin kılıçlı yemini sonrasında birçok değerlendirme yapılmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da teğmenlere ilişkin "Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz?' ifadelerini kullanmıştı.

TGRT Haber'de yayımlanan Medya Kritik programında konuşan Cem Küçük, Cumhurbaşkanı 'Erdoğan'a MİT'ten rapor gittiğini ve yakında üst düzey komutanların da görevden alınacağını' söyledi.
Küçük'ün kullandığı ifadeler şu şekilde:

"MİT'ten Erdoğan'a rapor gitti. Okuldaki bazı komutanların hükümet aleyhine faaliyet yürüttüğü tespit ediliyor. 300 kadar teğmen planlı bir şekilde bu işe katılıyor. 650 teğmen bu işe girmiyor."