Canlı yayında olay iddia: ''3 ilimzide Filistinlilere ücretsiz 2+1 ev verilecek''

Canlı yayında olay iddia: ''3 ilimzide Filistinlilere ücretsiz 2+1 ev verilecek''
Güncelleme:

Emekli Tümamiral Türker Ertürk Sözcü TV canlı yayınında, AFAD'ın Filistin'den Türkiye'ye getirdiği 1500 kişiye 3 ilimizde ücretsiz 2+1 dair verileceğini öne sürdü.

Emekli Tümamiral Türker Ertürk, Sözcü TV’de katıldığı Aklın Yolu programında dikkat çeken iddialarda bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Filistin’den gelen 1500 kişiye üç ilde ücretsiz 2+1 ev verileceği ileri süren Ertürk, evlerin Kayseri, Konya ve Kocaeli’nde olacağını ve tüm masrafların da AFAD tarafından karşılanacağını söyledi.

Ertürk’ün canlı yayında yaptığı açıklamalar şöyle:

Şu anda Gazze’den, Filistin’den, İsrail’den tabii ki Arap kökenliler İstanbul’un Avrupa tarafında otellerde ikamet ediyor. Bütün masraflarını AFAD ödüyor. Günde 3 öğün yemek yiyorlar ve otel masrafları…

400 aile demek yaklaşık 1500 kişi demek. İki hafta bir zarf içinde para veriliyor. Kılık, kıyafet, ayakkabı getiriyorlar. Kurban Bayramı’nda etler. Hatay’a yardım eli göstermeyen AFAD, Filistin’e gösteriyor. Kardeşim zengin Arap ülkeleri var, onlar göstersin.

Daha bitmedi, Kocaeli, Konya ve Kayseri’de, üç vilayette 2+1 evler verecek. Evlerin su, doğal gaz, elektrik masraflarını AFAD ödeyecek. Evin tüm mobilyalarını da dayayıp döşeyecek. Hatay deprem bölgesinde, acılar içinde bunu yapıyorlar.