Can Dündar ve Cemre Birand'ın da olduğu 177 hesaba erişim engellendi

Can Dündar ve Cemre Birand'ın da olduğu 177 hesaba erişim engellendi
Güncelleme:

Aralarında Can Dündar ve Mehmet Ali Birand’ın eşi Cemre Birand’ın da hesabının bulunduğu 177 hesaba ‘FETÖ propagandası’ iddiasıyla erişim engeli getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fethullah Gülen'in ölümünün ardından 'FETÖ propagandası' yaptığı iddiasıyla 177 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini duyurdu. 

Ali Yerlikaya X hesabından yaptığı duyuruda, "Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca; FETÖ elebaşının ölümü sonrası sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapan, övücü nitelikte paylaşımda bulunan ve taziye niteliğinde paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 177 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edilmiştir. Siber Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Güvenlik Daire Başkanlıklarımızca bu hesap yöneticileri hakkında işlem başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Erişim engeli getirilenler arasında Gülen cemaatinden Cevheri Güven, Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, Hakan Şükür gibi isimlerin yanı sıra gazeteci Can Dündar ve Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand'ın da sosyal medya hesapları yer aldı.