Bu iddia olay olacak: ''Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'yu bulduk''

Güncelleme:

Dünyanın en büyük yayın platformlarından biri olan HBO, kripto para piyasasının en değerli varlığı olan Bitcoin'in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto'yu bulduğunu ilan etti.

Yayın platformu HBO, Money Electric: The Bitcoin Mystery adlı belgeselinin tanıtımını yayınladı. Belgeselde kripto para piyasasının en değerli varlığı olan Bitcoin'in yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

HBO'nun önümüzdeki günlerde yayınlayacağını açıkladığı belgeselinde, Bitcoin'in gizemli mucidi Satoshi Nakamoto'yu bulduğunu iddia etti.

Emmy adayı yönetmen Cullen Hoback’in imzasını taşıyan bu belgesel, Satoshi Nakamoto'nun kimliğini açıklama iddiasıyla kripto dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Belgesel, Hoback’ın daha önce QAnon komplo teorisinin ardındaki isimleri ifşa ettiği “Q: Into the Storm” adlı yapımıyla elde ettiği başarıyı kripto para dünyasında tekrarlamayı hedefliyor.

 

Fragmanı yayınlanan belgeselde Blockstream kurucusu Adam Back ve JAN3 CEO'su Samson Mow gibi Bitcoin'in ilk kullanıcılarından bazılarıyla yapılan röportajlardan bölümler yer alıyor.

Belgeselin prömiyeri 8 Ekim Salı günü saat HBO’da yapılacak ve HBO Max üzerinden de izlenebilecek.

Politico'nun haberine göre, belgeselde internetin en büyük gizeminin çözüldüğü, Bitcoin'in sır gibi saklanan yaratıcısı Satoshi Nakamoto'nun bulunduğu iddia ediliyor.

Belgesel, sadece Nakamoto’nun kimliğiyle sınırlı kalmayıp, Bitcoin’in siyasi ve ekonomik etkilerini de derinlemesine inceliyor. ABD başkanlık seçimleri öncesinde yayınlanacak olan belgeselin, seçim sürecine ve Bitcoin’in gelecekteki rolüne dair spekülasyonlara zemin hazırlayabileceği belirtiliyor.