Binali Yıldırım için 17 Aralık ataması !

Binali Yıldırım için 17 Aralık ataması !
Güncelleme:

17 Aralık'ta gözaltına alınan Zafer Çağlayan'ın özel kalem müdürü, Binali Yıldırım'ın 'özel kalem müdürü' oldu.

Türkiye, ABD’de tutuklu Reza Zarrab hakkında Amerikalı savcının hazırladığı dosyayı konuşurken, Ankara’da çok kritik bir atama yapıldı.

17 Aralık “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonlarında gözaltına alınan Ekonomi Bakanı özel kalem müdürü Behçet Kaynar, Başbakan Binali Yıldırım’ın yeni özel kalem müdürü olarak atandı.

Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre 17 Aralık’ta, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın danışmanı olan Behçet Kaynar, Reza Zarrab’la ilişkileri çerçevesinde gözaltına alınmıştı. Çağlayan’ın Zarrab’la girdiği rüşvet ilişkisine dair iddialar, Amerikalı Savcı Preet Bharara’nın geçen hafta yayınladığı, Zarrab’ın kefaletle salıverilmesine karşı çıktığı dosyada da ayrıntılarıyla yer almıştı.

Behçet Kaynar, Binali Yıldırım’ın üç özel kalem müdüründen biri olarak görev yapacak. Yıldırım için Başbakanlık’ta, Genel Merkez’de ve TBMM’de üç ayrı özel kalem müdürü görevlendiriliyor. AKP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kaynar da Genel Merkez’de görev yapacak olan özel kalem müdürü olarak atandı. Yine aynı kaynaklara göre Behçet Kaynar, son olarak Cumhurbaşkanı Recep TAyyip Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğü’nü yapan Hasan Doğan’ın ekibinde yer alıyordu.

BHARARA’NIN DOSYASINDA O ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN İSMİ DE GEÇİYOR

Savcı Bharara, Zarrab’ın kefaletle salıverilmesine karşı çıktığı resmi yazısına kanıt olarak, AKP hükümeti tarafından “darbe” diye nitelendirilen 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddianemesinin ingilizce çevirisini de “kanıt” olarak koymuştu. Bharara’nın Zarrab’ı yargılayan mahkemeye sunduğu dosyada, bizzat Behçet Kaynar’ın da adı “rüşvet ilişkileri” iddiaları altında yer alıyor.

Dosyada kanıt olarak yer verilen 17 Aralık iddianamesinin İngilizce çevirisinde aynen şöyle deniyor; “Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yönetimi altında, organizasyon oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, özel kalem müdürleri Onur kaya ve Mustafa Behçet Kaynar’dan oluşuyor, işleri bu kişiler yürütüyordu.”

Bharara’nın dosyasında Kaynar’ın adı ayrıca Zarrab’la yaptığı telefon konuşmalarının dökümünde ve Zarrab-Çağlyan arasında yaşandığı iddia edilen para trafiğinde de geçiyor.

Ünlülerden peş peşe İmamoğlu paylaşımları Ünlülerden peş peşe İmamoğlu paylaşımları Göstericiler ile gösteri karşıtları arasında arbede çıktı! Göstericiler ile gösteri karşıtları arasında arbede çıktı! Macaristan'ı deviren A Milli Futbol Takımımız Uluslar A Ligi’nde! Macaristan'ı deviren A Milli Futbol Takımımız Uluslar A Ligi’nde! Ekrem İmamoğlu'nun hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı Ekrem İmamoğlu'nun hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı Polis barikatı önünde ''bozkurt'' yapan ülkücüler MHP'yi kızdırdı Polis barikatı önünde ''bozkurt'' yapan ülkücüler MHP'yi kızdırdı Merkez Bankası'ndan olağanüstü toplantı Merkez Bankası'ndan olağanüstü toplantı İmamoğlu'nun tutuklanması dünya basınında böyle yankılandı İmamoğlu'nun tutuklanması dünya basınında böyle yankılandı Ekrem İmamoğlu tutuklandı! İşte ilk sözleri... Ekrem İmamoğlu tutuklandı! İşte ilk sözleri... 17 yaşındaki kız çocuğu, annesini defalarca bıçaklayarak katletti! 17 yaşındaki kız çocuğu, annesini defalarca bıçaklayarak katletti! Olay olacak Mehmet Şimşek iddiası: ''İstifa etmek istiyor!'' Olay olacak Mehmet Şimşek iddiası: ''İstifa etmek istiyor!''
Ekrem İmamoğlu ve iki belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı Ekrem İmamoğlu ve iki belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı Bu görüntüler Kandil'den değil, İstanbul'dan! Tepki yağıyor Bu görüntüler Kandil'den değil, İstanbul'dan! Tepki yağıyor CHP'nin ön seçiminde verilen oy sayısı belli oldu CHP'nin ön seçiminde verilen oy sayısı belli oldu İşte CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan 3 isim! İşte CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan 3 isim! Hem trafiği birine kattı hem de yol vermeyen kadının aracına zarar verdi Hem trafiği birine kattı hem de yol vermeyen kadının aracına zarar verdi Bozdoğan Kemeri'nde polis müdahalesi: Bir yanda meşaleler diğer yanda biber gazı! Bozdoğan Kemeri'nde polis müdahalesi: Bir yanda meşaleler diğer yanda biber gazı! ORC'nin 30 ildeki son genel seçim anketinin sonuçları açıklandı ORC'nin 30 ildeki son genel seçim anketinin sonuçları açıklandı Yatırımcısının yüzünü güldüren altın fiyatları için yeni rekor tahmini Yatırımcısının yüzünü güldüren altın fiyatları için yeni rekor tahmini Serbest bırakılan Ercan Saatçi'den dikkat çeken açıklama Serbest bırakılan Ercan Saatçi'den dikkat çeken açıklama Beşiktaş evinde 3-1 mağlup oldu Beşiktaş evinde 3-1 mağlup oldu