Barajlardaki doluluk oranı yüzde 29'a düştü

Barajlardaki doluluk oranı yüzde 29'a düştü
Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "89 içme suyu barajında geçen yıl aktif doluluk oranı yüzde 51,1 iken 16 Kasım itibarıyla bu değer yüzde 29,2'dir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'deki 89 içme suyu barajında geçen yıl yüzde 51,1 olan doluluk oranının, bu yıl yüzde 29,2'ye düştüğünü bildirdi.

Bakan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 il için hazırladıkları İçme Suyu Eylem Planı ile illerin 2040, 2050 ve 2071 yıllarına kadar içme suyu ihtiyacının nüfus ve su kaynakları dikkate alınarak planlandığını söyledi.

Türkiye genelinde 1 Ekim-16 Kasım tarihlerinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yılların ortalamasına göre yüzde 54,4 ve 2015 yılına göre de yüzde 60,4 azalma meydana geldiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti: 

"Geçen yıla göre bu yıl gerçekleşen yağışlarda ciddi azalmalar meydana gelmesi neticesinde, Türkiye genelinde izlememizde ve işletmede olan 324 depolama tesisinde (göller hariç) toplam aktif doluluk oranı geçen yıl 15 Kasım tarihi itibarıyla yüzde 51,2 iken, bu yıl aynı tarihli bu değer yüzde 42,7dir. 89 içme suyu barajında geçen yıl aktif doluluk oranı yüzde 51,1 iken, 16 Kasım itibarıyla bu değer yüzde 29,2'dir."

"Hiç su gelmezse İstanbul için 4 ay yetecek su var"

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa şehirlerindeki içme suyu barajlarında bu yılın 16 Kasım itibarıyla aktif doluluk oranlarının sırasıyla yüzde 36,5, yüzde 19,6, yüzde 49,8 ve yüzde 32,1 olduğu bilgisini veren Eroğlu, bu şehirlerde sırasıyla geçen yılın aynı tarihine göre yüzde 31,8, yüzde 8,8, yüzde 14,7 ve yüzde 26,7 daha az su bulunduğunu kaydetti.

Eroğlu, bu şehirlerdeki barajlara, en kötü kuraklık koşullarına göre hiç su gelmemesi durumunda yaklaşık olarak İstanbul için 4 ay, Ankara ve İzmir için 8,5 ay, Bursa için ise 2,5 ay yetecek kadar su bulunduğuna dikkat çekti.

"Erdoğan'dan önce İstanbul, 'Kerbela' gibiydi"

Bakan Eroğlu, İstanbul'un uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak için geliştirilen, Melen Projesi'nde son duruma ilişkin de bilgi verdi.

Bazı basın yayın organlarında İstanbul'daki barajlarda su seviyesinin azalmasıyla ilgili haberlerin yer aldığını anımsatan Erdoğan, "İstanbul'da geçen sene bu vakitler 16 Kasım itibarıyla doluluk oranı yüzde 66'ydı. Bu sene ise yüzde 37 civarında ama bir problem yok. İstanbullular emin olsunlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan önce İstanbul, 'Kerbela' gibiydi. Bizden önce 60-70 yıl susuz kalmış. İlk defa İstanbul'a kesintisiz suyu biz verdik, hatta 8 ay içinde verdik." diye konuştu.

AA

text-ad
Ezhel tepki yağmuruna dayanamadı ve tamamen bıraktı! Ezhel tepki yağmuruna dayanamadı ve tamamen bıraktı! Eşine sinirlenen kadın cipi ile eşinin aracına vura vura otomobili hurdaya çevirdi! Eşine sinirlenen kadın cipi ile eşinin aracına vura vura otomobili hurdaya çevirdi! Ticaret Bakanlığı'nın güvensiz ürünler listesi güncellendi: Listede yine yok yok! Ticaret Bakanlığı'nın güvensiz ürünler listesi güncellendi: Listede yine yok yok! CHP'den AK Parti'ye geçen Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu CHP'den AK Parti'ye geçen Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu Türkiye'nin Pisa kulesinden bile daha eğri tarihi minaresini görenler gözlerine inanamıyor! Türkiye'nin Pisa kulesinden bile daha eğri tarihi minaresini görenler gözlerine inanamıyor! İbrahim Tatlıses ile kızı Dilan Çıtak mahkemelik oldu İbrahim Tatlıses ile kızı Dilan Çıtak mahkemelik oldu Sağlık Bakanlığı'ndan yeni uygulama: 15 milyon kişiye SMS gönderilecek! Sağlık Bakanlığı'ndan yeni uygulama: 15 milyon kişiye SMS gönderilecek! Survivor'un sevilen yarışmacısı evlendi... Yaz dizisi tadında görüntüler mest etti! Survivor'un sevilen yarışmacısı evlendi... Yaz dizisi tadında görüntüler mest etti! ''Cushing Sendromu''na yakalanan Türkan Şoray'ın sağlık durumunu kızı Yağmur Ünal açıkladı ''Cushing Sendromu''na yakalanan Türkan Şoray'ın sağlık durumunu kızı Yağmur Ünal açıkladı Mansur Yavaş'tan ''AK Parti'ye geçiyor'' iddialarına zehir zemberek yanıt Mansur Yavaş'tan ''AK Parti'ye geçiyor'' iddialarına zehir zemberek yanıt
AK Partili isimden AK Partililere dikkat çeken Erdoğan uyarısı: ''Vitrin süsü mü ?'' AK Partili isimden AK Partililere dikkat çeken Erdoğan uyarısı: ''Vitrin süsü mü ?'' Bilal Erdoğan, Bursa Valisi'ni ziyaret edip, valinin koltuğunda oturdu Bilal Erdoğan, Bursa Valisi'ni ziyaret edip, valinin koltuğunda oturdu TSK'da YAŞ kararları sonrası olay iddia: ''Orgeneral emeklilik dilekçesi verdi!'' TSK'da YAŞ kararları sonrası olay iddia: ''Orgeneral emeklilik dilekçesi verdi!'' Arkasında Chery olan ezber bozan menzil uzatma sistemli 2 yeni SUV'unu tanıttı Arkasında Chery olan ezber bozan menzil uzatma sistemli 2 yeni SUV'unu tanıttı 20 yaşındaki cani, eşinin 16 yaşındaki eski nişanlısını öldürdü 20 yaşındaki cani, eşinin 16 yaşındaki eski nişanlısını öldürdü Survivor adasını sessiz sedasız terk eden Hikmet Tuğsuz bakın nereden çıktı Survivor adasını sessiz sedasız terk eden Hikmet Tuğsuz bakın nereden çıktı Değişimi de taciz itirafı da olay olmuştu... Takipçisine verdiği yanıt dikkat çekti... Değişimi de taciz itirafı da olay olmuştu... Takipçisine verdiği yanıt dikkat çekti... Ünlü deprem uzmanı 3 fay hattını işaret ederek ''bir şehrin kaderi bu 3 faya bağlı'' dedi Ünlü deprem uzmanı 3 fay hattını işaret ederek ''bir şehrin kaderi bu 3 faya bağlı'' dedi Öldüresiye darp edilen kadın mahkemede kendini evire çevire döven erkekleri affetti! Öldüresiye darp edilen kadın mahkemede kendini evire çevire döven erkekleri affetti! WhatsApp dinlenebiliyor mu? sorusunun yanıtı herkesi şoke etti! WhatsApp dinlenebiliyor mu? sorusunun yanıtı herkesi şoke etti!