Bakanlar kafa karıştırdı ! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ?

Bakanlar kafa karıştırdı ! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak ?
Güncelleme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi dün katıldığı bir toplantıda, milyonlarca vatandaşın Hükümet'ten beklediği Kurban Bayramı tatili ile önemli bir çıkış yaptı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önceki gün kendisine yöneltilen kurban bayramı tatili ile ilgili soruya “Ülkemizin çalışıp üretmeye ihtiyacı var” diyerek, tatilin uzatılmaması yönünde görüş belirtmişti.

Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi dün katıldığı bir toplantıda, milyonlarca vatandaşın Hükümet'ten beklediği Kurban Bayramı tatili ile önemli bir çıkış yaptı. Tüfenkçi, bir basın mensubunun, "Bayram tatili kaç gün olacak" sorusuna, "Onu Bakanlar Kurulu'nda konuşacağız. Ondan sonra sizinle arkadaşlarımız paylaşacak" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da Kurban Bayramı'na denk gelmesi çalışanları düşündürürken vatandaşın ve turizmcilerin beklentisi yarım gün olan arife tatilini tam güne çıkarılması.

Eğer arefe günü de tam gün tatil olarak ilan edilirse Kurban Bayramı tatili de 6 güne çıkacak.

BAYRAM TATİLİ 10 GÜN OLUR MU ?

 Eğer, hükümet tarafından 28 ve 29 Ağustos tarihlerinin resmi veya idari tatil ilan edilme durumu söz konusu olursa, Kurban Bayramı tatili 10 günü bulabilecek.

BAYRAMDA HAVA DURUMU NASIL OLACAK ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesinde "Uzun Vadeli Tahminler" başlığı altında aylık ve mevsimlik hava tahminleri de yayınlıyor.

Buna göre Kurban Bayramı'nın başlayacağı arefe günü yani 31 Ağustos Perşembe Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun en doğusu hariç tüm Türkiye'ye güneşli ve sıcak bir hava hakim olacak.

Meteoroloji'nin Ağustos 2017 için beklediği hava tahminleri aşağıdaki gibi:

Hava sıcaklığının; Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 3 derece üzerinde; diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği beklenmektedir.

Yağışın; Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin biraz altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Bu tutarın üstündeki tüm ödemeler artık banka yoluyla yapılacak Bu tutarın üstündeki tüm ödemeler artık banka yoluyla yapılacak Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda ölü ve yaralı var Vücudunda kesikler ve yanıklar olduğu belirlenen bir ceset bulundu Vücudunda kesikler ve yanıklar olduğu belirlenen bir ceset bulundu Cüneyt Özdemir büyük skandalı ''hükümeti yıkacak kadar büyük'' diyerek duyurdu Cüneyt Özdemir büyük skandalı ''hükümeti yıkacak kadar büyük'' diyerek duyurdu Domuz eti skandalı sonrası Köfteci Yusuf'tan dikkat çeken karar Domuz eti skandalı sonrası Köfteci Yusuf'tan dikkat çeken karar Miss Universe Türkiye güzeli Ayliz Duman'dan ''Estetikleri var'' eleştirilerine fotoğraflı yanıt Miss Universe Türkiye güzeli Ayliz Duman'dan ''Estetikleri var'' eleştirilerine fotoğraflı yanıt Türkiye'nin bir devi daha iflasın pençesinde: Konkordato ilan etti Türkiye'nin bir devi daha iflasın pençesinde: Konkordato ilan etti Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik hayatını kaybetti Avrupa Yakası'nın Kubilay'ı Vural Çelik hayatını kaybetti Hurdaya gitmesine gönlü el vermeyince ''Betonkondu Kamyon'' turizmine başladı Hurdaya gitmesine gönlü el vermeyince ''Betonkondu Kamyon'' turizmine başladı Türkiye'de satılan menzili en uzun elektrikli otomobiller listesinde zirve değişti Türkiye'de satılan menzili en uzun elektrikli otomobiller listesinde zirve değişti
Hoşgeldin kış: Çok sayıda ilimiz güne bembeyaz başladı Hoşgeldin kış: Çok sayıda ilimiz güne bembeyaz başladı Konut kredisi faiz oranları değişti: İşte 1 milyon TL krediye en düşük faiz uygulayan bankalar Konut kredisi faiz oranları değişti: İşte 1 milyon TL krediye en düşük faiz uygulayan bankalar 2025 yılı zamlı asgari ücret için masadaki teklif belli oldu 2025 yılı zamlı asgari ücret için masadaki teklif belli oldu Canlı yayında ''siz dahil hiçbir CHP'li domuz bağını hak etmiyor'' dedi, ortalık karıştı Canlı yayında ''siz dahil hiçbir CHP'li domuz bağını hak etmiyor'' dedi, ortalık karıştı Türkiye'nin röntgenini çeken en geniş kapsamlı anket açıklandı Türkiye'nin röntgenini çeken en geniş kapsamlı anket açıklandı Bakan Şimşek'e göre en çok vergi kaçıran sektör belli oldu Bakan Şimşek'e göre en çok vergi kaçıran sektör belli oldu 750 TL ödememek için kredi kartı limitini düşürenlere kötü haber 750 TL ödememek için kredi kartı limitini düşürenlere kötü haber Hoşgeldin kış: Bir ilimiz güne bembeyaz başladı Hoşgeldin kış: Bir ilimiz güne bembeyaz başladı Son ankette seçmenden iktidara da, muhalefete de sert tokat Son ankette seçmenden iktidara da, muhalefete de sert tokat Instagram'da bir devrin sonu: Artık ''toplayamayacak''sınız... Instagram'da bir devrin sonu: Artık ''toplayamayacak''sınız...